»

Netflix prihaja k našim sosedom

vir: Reuters
Reuters - Netflix je razgrnil svoje nadaljnje načrte za Evropo. Trenutno so že prisotni v Veliki Britaniji, Islandiji, na Nizozemskem in v skandinavskih državah, še letos pa mislijo biti v Nemčiji in Franciji. Naslednje leto potem sledijo Avstrija, Švica, Belgija in Luksemburg.

S tem misli podjetje še povečati svojo bazo naročnikov, ki zdaj šteje 48 milijonov v 40 in nekaj državah sveta, od tega jih je dobra četrtina zunaj ZDA. Tu bi jim lahko veliko pomagali prav Nemčija in Francija, ki imata obe res veliko naročnikov širokopasovnega interneta (29 oz. 25 milijonov, po nekaterih ocenah).

Po drugi strani pa bodo sedaj problemi z jezikom ter seveda s pravicami za (čim hitrejši) začetek ponujanja filmov. Za Nemčijo...

38 komentarjev

Hipno sporočanje na mobilnih telefonih

Reuters - Petnajst največjih svetovnih operaterjev mobilne telefonije - med njimi Vodafone, Orange, T-Mobile, Telefonica in China Mobile - je najavilo, da bodo svojim uporabnikom ponudili hipno sporočanje (instant messaging – IM) na mobilcih. Mobilno hipno sporočanje naj bi bilo po značilnostih zelo podobno servisom za IM na osebnih računalnikih, temeljilo pa naj bi na odprtem standardu, poroča agencija Reuters.

Servis seveda ne bo brezplačen, čeprav predstavniki operaterjev niso želeli razkriti cenovne politike. Zaenkrat je jasno predvsem to, da bodo operaterji zaračunavali le poslana, ne pa tudi prejetih sporočil. Hipno sporočanje naj bi bilo za mobilne operaterje močan vir prihodkov na področju prenosa podatkov, kjer je doslej prevladovalo pošiljanju tekstovnih sporočil SMS.

Zaenkrat je moč za namene IM nadgraditi le dražje, pametne mobilne telefone, na katere je nameščen Microsoftov operacijski sistem ali Symbian. Seveda so želje operaterjev drugačne: hipno sporočanje naj bo omogočeno...

31 komentarjev

Yahoo Mail s 100MB!

Yahoo News - Novica je sicer precej stara (npr. news.com), vendar je danes dan, ko se je resnično udejanila. [:D]
Yahoo je torej prvi med velikani, ki se je ustrašil Googlovega Gmail-a in odgovoril s sicer destkrat manjšim, a še vedno impresivno velikim (100MB) poštnim predalom! Odklikajte na Yahoo! Mail in se prepričajte sami...

In zdaj lahko samo čakamo na odziv Hotmail-a... Dobro jutro torej! :)

30 komentarjev

MSN na mobilcih

ZDNet - Velikan je v sredo obelodanil prve MSN portale v Franciji in Nemčiji (angleško govorečemu ljudstvu bo na voljo kmalu), katerega bit je poleg bogate inu raznovrstne vsebine seveda HotMail.

Portali so posebej prirejeni manjšim zaslonom, žal pa Microsoftova politika plačevanja ne ustraza najbolj evropskim ponudnikom, ki povečini računajo za poslane -- in ne prejete -- SMSje. Več.

2 komentarja

Yahoo! News pohekani

Slashdot - Kar ne morem verjeti, kaj se lahko zgodi takim velikanom, kot je Yahoo!, na katerem imam tudi jaz svoj e-poštni nabiralnik. Vendar o pošti kdaj drugič. Trenutno nas zanima predvsem Yahoojev oddelek News, kjer internetno javnost vsakodnevno obveščajo o vsakodnevnih novicah. Gotovo je odveč poudarjati, da imajo Yahoojeve novice kar precej več bralcev, kot Slo-tech in da si nikakor ne morejo privoščiti napak. Vendar pa se je kljub ekstremni pazljivosti novinarjev, ki pišejo za ta portal, Yahoo znašel v precej neprijetnem položaju, saj so se v njegovem arhivu kar na lepem začele pojavljati nekakšne modificirane različice člankov. Vzrok za te nevšečne modifikacije je bil 20 letni heker Adrian Lamo, ki je malce predrugačil kar nekaj člankov - med drugim tudi o ruskemu programerju Dmitriju Sklyarovu. Novico je spremenil tako, da je napsial, da je Dmitri Sklyarov zaradi svojega "kaznivega" ravnanja obsojen na smrt. Samo predstavljajte si, koliko prahu je morala povzročiti tako modificirana...

0 komentarjev

HotMail zopet preluknjan

ZDNet - Medtem ko je na dnevnem redu senatorskih govorov besedica 'Passport' ter MS piše Priročnike za prehod iz Linuxa/Unixa na Okna (... katere bo očitno tudi sam potreboval, ko bo prenesel Unix strežnike za Hotmail na Windowse ...), pa so v svojem Hotmail sistemu odkrili še eno luknjo: če bi zli uporabnik poznal neko uporabniško ime ter točen čas prejetja e-maila (beri: na stotinko sekunde natančno) plus še dvomestno naključno številko, bi lahko to sporočilo tudi prebral.

Po Microsoftovih besedah sodeč so luknjo že zakrpali, na hekerski strani Root Core pa je še vedno na voljo "how-to". Klik!

3 komentarji