»

DivX GejBox;-)

vir: Gizmodo
Gizmodo - Ne, naslov ni neokusno norčevanje iz izdelka rožnate barve v obliki srčka. Podjetje DivX, najbolje poznano po svojih kodekih za kompresijo video posnetkov, se podaja v hardverske vode in v ta namen je predstavilo napravo, namenjeno streamanju multimedijskih vsebin v vašo dnevno sobo. Zadevica podpira glasbo, fotografije in video posnetke, zaenkrat pa omogoča zgolj ogled posnetkov, ki se nahajajo na Google Video.

Trenutno je sicer še v beta fazi, a ob dejstvu, da je zelo razširljiva, bi znali ob lansiranju na trg videti več ponujene vsebine. Kljub vsemu podatek o nedobavljivosti po mojem skromnem mnenju za Slovence ni zaskrbljujoč. Glede na stanje v družbi bi se najverjetneje prodalo zelo majhno število primerkov.

19 komentarjev

Izšel je DivX 6

Overclockers Australia - Vsi, ki ste si v zadnjem letu ali treh ogledali vsaj en film na računalniku, najbrž poznate format DivX. Le-ta je priljubljen predvsem zaradi množične uporabe v P2P skupnosti in seveda tudi zato, ker lahko z njim arhivirate in kompresirate vaše domače video posnetke.

Razvijalci, ki skrbijo za razvoj paketa DivX, seveda ne spijo in zato so nam nekaj dni nazaj na njihovi spletni strani omogočili dolvleko njihove najnovejše izdaje paketa, imenovanega DivX 6.

Prve vtise so zbrali tudi na Tom's Hardware kjer so v članku zajeli vse najnovejše bonbončke, ki jih ponuja novi paket.

Med glavnimi so:
  • interaktivni video menuji
  • XSUB podnapisi
  • več zvočnih sledi
  • poglavja (chapter points)


Prav tako velja omeniti DivX Helium, ki ga razvijajo v DivX Labs in predstavlja optimizacijo DivX kodekov na najnovejših večprocesorskih in računalnikih z večjedrnimi procesorji, kakršna sta Pentium D in Athloh 64 X2.

44 komentarjev

Vojna kodekov

Slashdot - Se sprašujete, kateri video kodek je najprimernejši za domačo uporabo? ExtremeTech je prav za vas izvedel preskus kodekov DivX 5.1.1, Windows Media Video 9, QuickTime 6.5/Sorenson 3 in QuickTime 6.5/MPEG-4. Primerjali so rezultate kodiranja filmov Matrix Reloaded, Monsters, Inc., X2 in Spider-Man. Vas zanima, kdo se je najbolje odrezal?

Seveda se je potrebno vprašati o neodvisnosti raziskave, ki pozabi preveriti kvaliteto čislanega odprtokodnega kodeka XviD ...

8 komentarjev

Novi Divx kodek

DivX.com - Pri podjetju DivXNetworks, ki izdeluje znani kodek za gledanje filmov DivX, so izdali novo različico tega kodeka in sicer DivX 5.0.4 za Windowse in vključuje program za gledanje DivX filmov DivX Player 2.1. Več o samih novostih, ki jih vsebuje novi kodek, si lahko preberete na tej strani. Naj samo omenim, da je izboljšano prikazovanje na nekaterih ATI Radeon karticah, ki so plod sodelovanja ATIja z DivXNetworks. Kodek si lahko dolpotegnete tukaj!

0 komentarjev

DivX 6.0 prihodnje leto?

Chip Online - Po podatkih, ki so jih dobili na CeBitu, bi naj novo različico zelo znanega in priljubljenega kodeka za gledanje filmov DivX 6.0 dobili v letu 2004. To je povedal eden od soustanoviteljev DivXNetworks, podjetja, ki se ukvarja z razvijanjem omenjenega kodeka. Omenil je tudi, da naj bi se naprave, ki bi vsebovale DivX 6.0 kodek, začele prodajati leta 2005.

Ker pa nas od leta 2004 loči še kar nekaj mesecev, lahko še naprej mirne vesti uporabljamo DivX 5.0.3 in si le preberemo, kaj nas čaka v prihodnosti.

2 komentarja

DivX v komercialnih vodah

The Register - DivXNetworks Inc je objavil licenciranje priljubljenega kodeka za kompresijo DivX inštitutu Fraunhofer (jep, oni fantje in dekline, ki so -- med drugim, da se razumemo -- pogruntali mp3). Inštitut kani tehnologijo uporabiti za stvarjenje navideznih 3D okolij, ki naj bi jih uporabljali za navidezne komunikacije.

Na drugi strani pa so začeli stvaritelji kodeka sklepati pogodbe z imeni, kot so recimo The Jim Henson Co. (mupetki!) ter Sigma Designs Inc, s katerim nameravajo skupno nastopiti na trgu video komponent.

3 komentarji

NASA pripravlja 3D zemljevid

Slashdot - Stari zemljevidi resda prikažejo celotno površino sveta, vendar še vedno niso dovolj natančni, saj so bili posneti s starejšo tehnologijo. Pri ameriški Nasi si se zato odločili, da začnejo izdelovati najbolj natančen zemljevid, kar jih je bilo kdaj narejenih. Vendar tukaj ne bo šlo za navadne zemljevide, ampak za prave 3D pokrajine. Da, prav ste slišali, NASA namerava celotno Zemljino površje prenesti v 3D, kar pa bo kar zahtevna naloga, saj na celotnem površju kar mrgoli raznih dolin in dolinic. Prvi zemljevid izdelan z novo tehniko, bo zemljevid Severne Amerike, ki bo izdan konec leta 2002. Kdaj pa bomo videli še ostali svet, pa zaenkrat še ni znano.
Kot zanimivost naj še povem, da Slovenci pri slikanju površja nismo bili ravno zapostavljeni, saj smo si...

1 komentar