»

24 ohišij na kupu

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so izvedli zanimiv test in sicer so na test postavili kar 24 ohišij. Nekatera od njih so kar zanimiva -- po pregledu vseh ohišij je bil izbor za najboljše ohišje kar težak, a so se na koncu odločili za ATCS-Tek MRO 16. Navdušila jih je predvsem kvaliteta in izgled. Test boste našli na kar 51 straneh, zato vam priporočam, da se uležete v vaš najljubši naslonjač in se lotite branja. Klik!

5 komentarjev

Gainward predstavlja nove Golden sample

Reactor Critical - Gainward je bil že od nekdaj cenjen proizvajalec grafičnih kartic, ki je marsikaterega kupca privabil s svojimi odličnimi Golden sampli, ki so bili zelo prijazni do navijanja, in nič ne kaže, da bo podjetje opustilo svojo tradicijo, saj je predstavilo novo grafično kartico, ki prav tako spada v to družino. Kartica se ponaša s precej dolgim imenom GeForce4 PowerPack! Model Pro/650 TV "Golden Sample" in je zgrajena okoli najmočnejšega GeForce4 MX460 čipa, ki ga bo podpiral tudi kvaliteten DDR SDRAM. Gainward si je zadal nalogo, da izdela enega izmed najmočnejših primerkov, zato bo čip deloval s frekvenco 310, pomnilnik pa s 600 MHz. Ravno zaradi velikih frekvenc je kartica namenjena konkuriranju Radeonu 8500 in RV250....

0 komentarjev

Bežeči robot

Slo-Tech - V centru kjer s preizkušanjem 'najboljši preživi' poskušajo učiti robote, jim je en skoraj pobegnil. Ko so ga 15 minut pustili samega se je sam podal na pot ven in našli so ga na parkirišču, kjer bi ga skoraj povozil avto. Ime mu je bilo Gaak. Hmmm... Samo, da ne bo ustanovil kake revolucionarne fronte za osvoboditev robotov. :)

7 komentarjev

Odpirač steklenic piva

Real Beer - Študent Flroidske univerze je želel narediti nekaj neobičajnega, nekaj, kar še nikoli ni bilo narejeno. Po 4 mesecih mu je uspelo in sestavil je robota za odpiranje pivskih steklenic. Robot je sestavljen iz 150 delov in 20 metrov žic. Robot se pomakne do steklenice, jo prime, odpre in postavi nazaj na mizo ter se loti naslednje steklenice. Za kalibriranje in poskusno delovanje je robot odprl 134 steklenic. Pa naj še kdo reče, da lenoba ni največji izumitelj! [:))] Več najdete tukaj.

3 komentarji

Robotski "nalagalnik" kaset

Slashdot - Kaj vse lahko naredijo ljudje, ki imajo preveč časa. Nekateri modificirajo, nekateri rišejo grafite na stene, nekateri pa se uležejo na travo in uživajo v skoraj pomladanskem vremenu, ki ga te čase ne manjka. Tisti z največ domišljije pa si zadajo nalogo, da izdelajo stvari tipa "Saj ni res, pa je". Med take ljudi spada tale tip, ki se je odločil, da naredi robota, ki mu bo pomagal nalagati kasete v videorekorder . Ustvarjalec je porabil veliko dela, saj je izdelava takega robota vse prej kot lahek posel. Za krmiljenje pa morate imeti tudi računalnik. Tip je svoj projekt na kratko predstavil in poslikal, na žalost pa ni izdal načrta, kako je vse skupaj naredil.

3 komentarji

Računalnik kot hladilnik

Hardware OC - Hehe, to pa je definitivno ena izmed boljših moderskih domislic, kaj sem jih kdaj videl. Gre za pravi mini hladilnik v računalniku! Tipi na Hardware OC so se namreč spravili narediti peltierski hladilnik za eno konzervo ter stvarco vdelali v računalnik. Nekakšno vodno hlajenje pijače, torej. Resnično vam priporočam ogled projekta, saj je stvar zelo zabavna. Stajliš? Nope. Kul? O, da !

3 komentarji