»

CES 2015: Pametni telefoni Kodak IM5

Heise - Pa smo dočakali razkritje prvega pametnega telefona pod znamko Kodak, ki smo jih napovedovali konec minulega leta. Kodak IM5 v resnici izdeluje britansko podjetje Bullitt Group, ki je odkupilo znamko Kodak v ta namen. Telefon je v vseh segmentih docela povprečen, še najbolj izstopa - predvidljivo - pri fotoaparatu.

Petpalčni zaslon prikaze sliko z ločljivostjo full HD. Poganja ga osemjedrni procesor s frekvenco 1,7 GHz (bržkone MediaTek MT6592) pod taktirko Androida 4.4 KitKat, ki bo v bližnji prihodnosti doživel nadgradnjo na liziko 5.0. Pomnilnika je 1 GB, prostora za shranjevanje pa pičlih 8 GB, a na pomoč priskoči razširitvena reža za kartice microSD.

Od kamere smo pričakovali največ. Zadnja kamera ima 13 milijonov...

22 komentarjev

Jutri: Razsodba o omejevanju svobodne gospodarske pobude v EU

več strani - Sodišče prve stopnje bo jutri razglasilo svojo sodbo v primeru zadeve Komisije EU proti Microsoft Corporation. Microsoftu je Komisija leta 2004 naložila denarno kazen 497 milijonov evrov, razkritje določenih program(er)skih vmesnikov ter izdajo različice Windows brez vgrajenega predvajalnika multimedijskih vsebin; ta se je na odločitev pritožil.

Če bo sodišče pritožbi ugodilo, bo s tem Komisiji poslalo jasno sporočilo, da omejevanje svobodne gospodarske pobude ni v skladu z načeli Evropske unije ter idealom svobodne in proste konkurence, ki naj bo neodvisna od vmešavanja izvršne oblasti.

32 komentarjev

The Pirate Bay gostuje slike

Gizmodo - Zloglasni Pirate Bay širi svojo ponudbo, kot je napovedoval v preteklih mesecih. Uvedli so storitev BayImg, v okviru katere svojim uporabnikom omogočajo brezplačno nalaganje slikovnih vsebin na splet. Od ogromne množice, ki podobne usluge že ponuja, se nameravajo ločiti po tem, da v skladu s svojo splošno politiko ne bodo izvajali cenzure, torej bo možno brez skrbi nalagati tudi na najrazličnejše načine manj primerne slike. Omejitev velikosti posamezne datoteke je velikodušna, znaša kar 100 megabajtov, podprtih je obilo formatov, med drugim celo zip in rar, ki se pretvorita v albume fotografij.

Izvorna novica in stran projekta.

33 komentarjev

Prvi kompaktni digitalni fotoaparat z dvema lečama

več strani - Kot je danes zaslediti na več novičarskih straneh, je Kodak predstavil nov digitalni fotoaparat zanimive zasnove. EasyShare V570, kakor se zadeva imenuje, namreč vsebuje tako lečo s trikratno povečavo, kot jo poznamo iz večine kompaktnih aparatov, kot tudi fiksno širokokotno z goriščnico ekvivalentno 23 mm.

Za malo manj kot 400 zelencev bo uporabnik deležen še tipala z ločljivostjo 5 megapikslov, snemanja filmov s 30 fps s kompresijo MPEG-4 ter solidnega 2,5-palčnega zaslona. Fotoaparat ima vključeno tudi opozarjanje pred stresenimi slikami ter, po prvih testih sodeč, presentljivo dober panoramski način slikanja.

Vsekakor je pristop zanimiv, kar zna Kodak ohraniti na...

15 komentarjev

Debian bo obdržal "non-free"

Slo-Tech - Kot smo že poročali, se je nekaj razvijalcev Debiana, priljubljene distribucije Linuxa, odločilo predložiti opustitev skupine programskih paketov "non-free", ki ji pripadajo paketi z neustrezno licenco, ki ni v skladu z načeli Debiana. Slab mesec po predlogu so na voljo rezultati volitev.

Kljub "prostosti" in "odprtosti" omenjene distribucije Linuxa, predlog ni dobil zadostne podpore. Potreboval je kar tričetrtinsko večino, dobil pa ni niti navadne. Seznam glasovalcev in rezultati glasovanja.

1 komentar

Kodak na sodišču

The Register - Le kaj je doletelo 200 kupcev na otoku 3 centimetre nad Francijo (vsaj na zemljevidu), da množično tožijo Kodak? No, na spletnih straneh proizvajalca foto opreme je bila zanimiva ponudba: kamero, vredno 329 angleških funtov(~120.000 sit) so ponujali po ceni 100 GBP. Ljudstvo je kamero naročilo ter prejelo potrditev naročila, Kodak pa sedaj zatrjuje, da je šlo za 'napako'. Dejstvo, na katerem sloni obramba, pa je nerazvidnost (ne)obvezujočosti ponudbe.

0 komentarjev