»

nVidia predstavlja opozarjanje o novih verzijah gonilnikov

Možnost namestitve 'novejšega' gonilnika - 270.51 je še v beta stadiju, predlagan pa je najnovejši WHQL izid

vir: AnandTech
AnandTech - Z nedavno predstavljeno beta različico svojih gonilnikov 270.51 je nVidia predstavila novo funkcionalnost. Gonilniki bodo samodejno prek spleta preverjali, če je nameščena različica še vedno najnovejša ter v primeru možnosti namestitve nove različice le-to predlagali. Ob upoštevanju predloga bodo uporabniki usmerjeni na spletno stran nove različice gonilnikov, saj pri nVidii ne želijo imeti samodejnega prenašanja gonilnikov. Pred prenosom in namestitvijo želijo, da uporabniki preberejo o novostih in prednostih, ki jih bodo dobili z novo različico gonilnika. Nadgradnje delujejo za WHQL različice gonilnikov, torej za gonilnike, katerim je Microsoft potrdil stabilno delovanje. V nastavitvah je mogoče pregledovanje razširiti naa beta različice gonilnikov, kjer se bo preverjanje dogajalo vsako uro. To možnost pri nVidii predlagajo le najzahtevnejšim uporabnikom, katerim obenem občasno...

10 komentarjev

nVidiine kartice le za ZDA

nVidiina GTX 460 in GTS 450

vir: HardOCP
VR - Zone - Grafične kartice, ki jih izdeluje nVidia sama, brez svojih običajnih partnerjev, so že naprodaj v ameriških trgovinah BestBuy. Glede na novo sporočilo za javnost, ki so ga objavili pri nVidii, bo tako tudi ostalo, saj nimajo načrtov, da bi svoje kartice prodajali izven BestBuy-ev, kaj šele izven ZDA. V govoricah izpred skoraj dveh let se je sicer poleg BestBuy-a kot uradnega trgovca omenjalo še eno izmed najbolj znanih spletnih trgovin v Severni Ameriki, Newegg, ki pa je očitno izvisel. S sporočilom za javnost, v katerem so razkrili razlog za potezo, je nVidia dokončno priznala obstoj svojih grafičnih kartic. Gre za ekskluzivni...

11 komentarjev

V slogi je moč. Futuremark in nVidia

več strani -

Vsakdo, ki malo bolj spremlja dogajanje na grafičnem področju, ve, da smo bili pred nedavnim priče razkrinkanju takšnih in drugačnih umazanij na področju benchmarkov za testiranje grafičnih kartic. Stvar je prišla celo tako daleč, da je nVidia odkrito obtožila Futuremark (3D Mark 2003), da so izdelali pristranski test grafikulj. A kot vse kaže zdaj, so se strasti pomirile.

Po spletu krožijo tri nove izjave -- Futuremarkova, nVdiina in njuna skupna -- v katerih sedaj najavljajo svoje partnerstvo. Da, prav ste prebrali. Po lanskem prvem decembru, ko je nVidia izstopila iz Futuremarkovega beta programa testiranja, v katerem je vztrajala kar petnajst mesecev, in nedavnih obtožbah, sta obe podjetji sedaj začeli tesno sodelovati.

Futuremark bo poskusil kar kar najbolje razumeti nVidiine optimizacije (ki smo jim še pretekli teden dejali goljufije), nVidia pa bo poskusila svoje Detonatorje FX še izboljšati, za čim večji izkoristek svojih grafičnih kartic v novejših igrah. Dogovor zaradi...

3 komentarji

27.xx še za Win9x/WinME

HardOCP - 27.00 ter 27.10 so bili neuradni beta gonilniki, ki jih je nVidia po nesreči poslala v javnost. Slabost pri teh verzijah je, da so gonilniki pisani ekskluzivno za Windows 2000 ter Windows XP. Ker so si tudi uporabniki Windows 9x/ME operacijskega sistema zaželeli 27.xx neuradnih ukradenih gonilnikov, so nVidii spet ušli iz strogo varovanih strežnikov (hehe ). 27.20 Detonatorje za 16-bitne Windowse si vunpotegnite tukaj.

4 komentarji

Detonatorji 27.00 ter 27.10

3D Chipset - Bi radi dobili neuradne ter sploh beta gonilnike, ki so nVidii po nesreči ušli v javnost? 27.00 ter 27.10 se imenujeta različici. Sicer ne vem, zakaj sta nVidii na ISTI dan ušli DVE različici njenih gonilnikov, ampak hej, vsaj nekaj imamo od tega. Saj res - uporaba je zaradi nepodprtosti ter (domnevne) nedokončanosti gonilnikov preložena na lastno odgovornost.

4 komentarji

XP versus 2000

InfoWorld - Kar neverjetno je, kakšne upočasnitve doživljajo nove izdaje operacijskih sistemov. Navajeni smo že, da vsak OS z izidom napove nove mejnike v hardverski požrešnosti, prinese lepši uporabniški vmesnik, več vgrajenih programov (in s tem potencialno tudi več odvečnega šodra), igric ter gonilnikov. Vas zanima, zakaj vztrajam na Windows 2000 ter nikakor nočem presedlati na Windows XP? Preberite si tale članek na Infoworldu. Primerjali so oba operacijska sistema na štirih platformah: dva sta vsebovala P4 procesor pri 1.5 GHz, eden je tiktakal na 733 megahercih na P3 arhitekturi, četrti je bil gigaherčni Pentium3 v SMP konfiguraciji. Ugotovitve so malodane presunljive. Fantje so testirali s programom Benchmark Studio Professional, kar jim je omogočilo natančne meritve izvajanja raznih programov pod težko obremenitvijo. Razlike so variirale od 11% v korist Win2000 do kar sto odstotne razlike! Niti v eni različici testa se ni dogodilo, da bi Windowsi XP vodili. Si še vedno hočete namestiti...

17 komentarjev

Detonatorji 4 v ponedeljek?

Guru 3D - Včeraj je nVidia za pol ure na svoji strani objavila te Detonatorje:
Windows 2000 Driver (v21.80)
Self Extracting Installer
Release Date: 9/10/2001
MB | Version 21.80
Non-WHQL Certified
Šlo je najbrž za pomoto, ker so tam stali le pol ure. V resnici naj bi nVidia Detonatorje 4 izdala v ponedeljek. Po neuradnih podatkih naj bi Detonatorji 4 iz GeForce3-jev izvlekli od 25 do 35 odstotkov boljše performanse! Še mimogrede: v začetku naslednjega tedna lahko pričakujemo tudi nove nVidia izdelke. Vse je seveda neuradno.

1 komentar

Novi Detonatorji

Slo-Tech - Kot da nVidia ne bi imela početi kaj drugega, vedno znova paca in izpopolnjuje, včasih na bolje, včasih na slabše, svoje gonilnike, Detonator imenovane. Tej, novi, hitrejši in še izboljšani verziji so pri nVidii dali zaporedno številko 12.40, izdali so jih pa za Win9x, Win2000 ter NT4 operacijske sisteme. Torej, vunpotegovanja polna bera, dobite jih na naslednjih lokacijah: To priložnost bi rad izkoristil še za nekaj drugega: alien-w, pisec članka primerjave nVidiinih Detonatorjev, je bil vdan v usodo. V teku prihodnjih dveh tednov pričakujte še teste vseh Detonatorjev, novejših od 12.00. Hvala, alien-w ter Mateju in Andreji za posredovanje novice.

9 komentarjev

Pa to je že smešno...

3D Chipset - nVidia meče ven gonilnike ko utrgana. Najbrž vsi vemo zakaj. Pripraviti se hoče na izid Geforcea 3 v maloprodaji, tako da sedaj paca gonilnike, ki bi z dotično kartico delali optimalno. Tako se je nVidia pomujala ter izdala beta gonilnike za WIndows 2000 operacijski sistem, ki si lastijo laskavi naziv Detonator 11.01 . Če ste zainteresirani (jaz osebno nisem), si jih vunpotegnite iz tega naslova.

0 komentarjev