»

Google razglasil zmagovalce Projecta 10^100

Google - Google je včeraj razglasil zmagovalce Projecta 10^100, ki se je začel pred dvema letoma. Takrat so javnost pozvali, naj jim pošljejo čim več idej, ki bi spremenile svet. Ljudje iz več kot 170 držav so poslali 150.000 zamisli, izmed katerih so v Mountain Viewu izbrali 16 najboljših, ki so jih postavili na glasovanje. Ljudstvo je spregovorilo in Google je predstavil pet najboljših idej, ki bodo skupno dobile 10 milijonov dolarjev za realizacijo.

Na prvem mestu najdemo Khan Academy, o kateri smo že obširno pisali. Z namenom povečati število predmetov in zagotoviti prevode v najbolj razširjene jezike na svetu prejme dva milijona dolarjev. Na drugem mestu je FIRST, ki promovira znanost in matematiko po svetu s skupinskimi tekmovanji. Da bi...

39 komentarjev

Vsi tekaški copati Nike bodo podpirali iPod-a

Gizmodo - Nike in Apple sta konec maja lani predstavila Nike+iPod, komplet, ki je omogočal souporabo tekaških copat in prenosnega glasbenega predvajalnika prej omenjenih podjetij v namene spremljanja lastnih športnih dosežkov (štetje korakov, pretečena razdalja, porabljene kalorije, itd.). Omejitev pri celi zadevi je bilo dejstvo, da je omenjeno napravo podpiralo le manjše število Nike-ovih copat (vanje je bilo treba vstaviti majhen brezžični akcelerometer, ki je zaznaval premike uporabnika), pa še ti so bili precej dražji od običajnih modelov.

Po novem pa naj bi se stvari premaknile v drugo smer, vietnamski otroci bodo namreč do konca leta morali vrtati luknjice v prav vse tekaške superge, ki jih bo Nike poslal na police trgovin. Vzpodbudna novica za vse, ki se še niso znašli in akcelerometra kako drugače pritrdili na obstoječe copate.

7 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Eh, še vedno ne morem skriti navdušenja nad ZZZ Online, futuristično e-revijo, ki se ukvarja s tem, kakšne izdelke kanimo skrbni potrošniki za mastne denarce kupiti v prihodnosti. Kaj nam prinaša 131. številka? V njej preberite vse o najnovejšem izumu ameriške vojske, ki izgleda tako kot naspidirani Mattelov avto na baterije. Ker pa je to vseeno vojaški proizvod, ga lahko mečemo ob zid, čez stopnice ter iz blokov na tla, pa bo še vedno vozil naprej. Vojaki ga upravljajo preko veselega ploščka™ (Joypada [:D]), zadevico pa lahko opremimo s kamero ter drugimi logističnimi pripomočki, ter celo z orožjem. Druga velika pridobitev je pogo palica (se spomnite Keena?), ki je narejena iz vlaknenega materiala, ki vase shrani 3- do petkrat več energije kot prejšnje pogo palice. Zaradi tega se kani dogoditi, da boste kmalu skakali čez dvopasovne ceste, zavarovalnici pa nič povedali. Tretji izum je pa kamera, ki zmore slikati 360-stopinjsko. Brž!...

0 komentarjev

Novi ZZZ

vir: ZZZ
ZZZ - In zopet je izšla nova številka, tokrat že stotrideseta, futur-e-cajtnga ZZZ online. V tej številki si lahko preberete nekaj več o turbinah na veter, ki stojijo v morju, vesolju in atomsferi. Zanimiva je tudi novica o ventilatorjih, ki imajo tuljave, ki ustvarjajo magnetno polje na zunanji strani namesto v sredini in s tem omogočajo boljši izkoristek ter večji pretok zraka pri enaki velikosti ventilatorja. Klik!

1 komentar

Novi ZZZ

ZZZ - Vedno vam z veseljem povem, da pojdite prebrati novo izdajo spletnega futuristično-zajebantskega cajtnga ZZZ Online. Kaj prinaša 128. izdaja? Prebrali boste lahko vse o letečih internetnih baznih postajah, na katere se boste brezžično povezali s hitrostjo 50 megabitov v sekundi, o tem, da lahko na dražbi kupite star ruski space shuttle za 6 milijonov dolarjev, in še o mnogočem. Da ne govorimo, da je na sliki tedna lokostrelka, ki lok upravlja z nogami. Hehe [:D].

0 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Z enodnevno zamudo vam povem, da si pojdite ogledati novo izdajo speletno-futurističnega magazina ZZZ Online. Zakaj je tako pomembno, da bi moral članek naznaniti včeraj? I, zaradi prvega aprila, ane? ZZZ Online je v tokratni izdaji poln štosov, tako da ogled priporočam, saj boste dobili precej idej, s kakšnimi prvoaprilskimi novicami zaslepiti narod naslednje leto :D.

0 komentarjev

Nova izdaja ZZZ Online

Slo-Tech - Seveda tudi tokrat ne moremo mimo nove izdaje našega najbolj odbito-poučnega magazina za tehnološko opismenjevanje, ZZZ Online. Že stošestnajsta številka nas pouči o tranzistorjih na plastični podlagi, ki bi omogočili cenejšo izdelavo nezahtevnih čipov, o sledilni napravici velikosti nekuhanega riža zrna, katere telo ne zavrne, o pristajalni napravi za človeško odpravo na Mars in še kaj. Kot vsakič - ogled obvezen.

0 komentarjev

Novi ZZZ Online

Slo-Tech - Izšla je že 114. številka meni najljubšega neobičajnega futuristično-računalniškega magazina, ZZZ Online. Česa so se dotaknili tokrat? Ste vedeli, da okoli Zemlje kroži dobesedno milijarde odvečnih kosov raznih neuporabljanih satelitov, katerih kinetična energija je enaka žogici, vrženi iz stotih metrov višine na tla? Pa to, da je Nike vrgel dva milijona dolarjev za razvoj tekaške obleke, ki pokrije tekmovalca od glave do peta? Branje obvezno. Sedaj vsaj veste, kam gre denar, ki ga porabite za nove superge .

2 komentarja

Nov ZZZ

ZZZ - Spet je naokoli teden in spet je čas za - ZZZ. Kot vedno, je v njem tudi tokrat polno raznih "saj ni res, pa je" stvari, ob katerih se človek vpraša, kdo je nor na tem svetu ;). Tukaj so prevajalnik znakovne abecede za gluhe (popravite me, če sem narobe napisal), nekakšna "ura" z vgrajeno "personal location system" (PLS) tehnologijo, ki natančno pove, kje se nahaja oseba/stvar, ki nosi ta pripomoček, nekakšna kombinacija superg in rolerjev, ter gamepad, ki vam trese roke z elektoršoki (o tem sem poročal že v začetku junija). Vsekakor za 5 minutk razvedrilnega branja, ki vam bo zbistrilo glavo in vam morda dalo nove zamisli :).

0 komentarjev

Konfiguracija z več monitorji

Turbo Tech - Ker Microsoft, naš dragi "Operation Systems Provider", zelo (in s tem mislim zelo zelo) slabo skrbi za dokumentacijo svojih možnosti, ki jih je vgradil v operacijske sisteme, se dostikrat pojavijo vprašanja. Turbo Tech se je dotaknil problema vezave večih monitorjev na več grafičnih kartic. Ja, tudi to je možno, Dual Head kartice niso nujne . No, fantje so se stvari lotili res pošteno, saj so se dotaknili vsake teme, ki bi nas utegnila zanimati pri vzpostavitvi "večmonitorjenja". Klik!

5 komentarjev