»

Amazon izdal Virtual Private Cloud

PC World - Virtualne zasebne mreže, ki so bolj poznane pod imenom Virtual Private Network oziroma VPN, se pogosto uporabljajo v podjetjih saj omogočajo zaposlenim dostop do sicer ločene infrastrukture, kot da bi se zaposleni nahajali v prostorih podjetja in do infrastrukture dostopali lokalno.

S pomočjo VPN-a pa lahko sedaj podjetja povežejo tudi svojo infrastrukturo z Amazon-ovimi oblačnimi storitvami, brez da bi bilo potrebno spreminjati že obstoječe tehnologije. Tehnične podrobnosti same inicializacije za večino Slo-Techovih bralcev verjetno ne bodo zanimive, zato bomo podrobnejše informacije prepustili izvornemu viru.

2 komentarja

Novo čipovje s strani SiS-a

X-Bit Labs -

Silicon Integrated Systems oz. krajše SiS so danes uradno predstavili svoje novo čipovje imenovano SiS746FX. No, čipovja v resnici ne bi mogli označiti ravno kot novo, saj gre za nadgradnjo starega SiS746, a navzlic temu prinaša nekaj dobrodošlih novosti. Poglejmo si jih.

SiS746FX prinaša dve najpomembnejši novosti, ki sta podpora 333 MHz Athlonom ter DDR400 pomnilniku, podpira pa tudi že poznane dobrote: ATA133, AGP 8x, USB2.0, šestkanalni avdio, Ethernet vmesnik in še bi lahko naštevali. Izpostaviti velja tudi sicer že staro SiS-ovo stvar, ki pa je ostala nerealizirana s strani drugih proizvajalcev čipovij -- gigabitna povezava med severnim in južnim mostom.

Toda pojavlja se vprašanje, ali ni SiS s predstavitvijo tega čipovja nekoliko zamudil? Trenutno žanje velike uspehe nForce2, tudi KT400 še ni za odmet, pripravlja pa se že njegova izboljšana različica KT400A. Bomo videli ......

1 komentar

Xabre600

X-Bit Labs - Silicon Integrated Systems Corp. (SiS) je včeraj predstavil zadnjega predstavnika Xabre grafičnih procesorjev, Xabre600 izvedenko. Zgrajena je v 0.13 mikronski tehnologiji, procesor ter pomnilnik pa tečeta na vrtoglavih 300 MHz (z DDR torej 600 MHz pomnilnik). Po zagotovilih SiSa bo kartica dostopna ob koncu meseca. Klik!

1 komentar

SiS gre na 0.13 mikronov

DigiTimes - Pri Silicon Integrated Systems (SiS) so najavili, da se bodo v tretji četrtini tega leta začeli postopoma preusmerjati na proizvodnjo 0.13 mikronskih čipov. Postopoma zato, ker sprva še ne bodo uporabljali bakrenih povezav, ampak bodo le-te v proizvodnjo vključene šele leta 2003. Trenutno pri SiS proizvedejo kar 50 % čipov že z 0.15 mikronsko tehnologijo (novejši nabori, čipi Xabre), medtem ko se nabori SiS645 še vedno proizvajajo s staro 0.18 mikronsko tehnologijo. Pri SiS obenem še dodajajo, da bo tudi Xabre 600, ki ga trenutno še vneto pričakujemo, še vedno 0.15 mikronski, medtem ko bo Xabre II, ki naj bi na tržišče prišel nekje pred koncem tega leta, najverjetneje prvi SiS-ov čip, ki bo proizveden z novo 0.13 mikronsko tehnologijo.

0 komentarjev

Prvi AGP 8x grafični čip

SIS - Podjetje Silicon Integrated Systems Corporation (SiS), je danes pokazalo svoj nov grafični čip - Xabre400. To je prvi čip, ki podpira AGP8x način ter hkrati tudi DirectX 8.1 funkcije. Jedro čipa Xabre400 tiktaka pri 250MHz, pomnilnik pa pri 500MHz (DDR). Ime Xabre prihaja iz angleškega izraza 'sabre', kar pomeni ostro sabljo, prikazuje tril hitrosti ter boj na trgu današnjih grafičnih čipov. Celotni članek tukaj. Kaj menite, bo SiSu uspelo vsaj malo konkurirati?

12 komentarjev

Titanov posebnež

Frosty Tech - Kdor je vsaj malo bral teste procesorskih hladilnikov, ki se jih po internetu valja na tone, je zagotovo slišal za podjetje Titan, ki je kar dobro poznano, saj njihovi inženirji včasih presenetijo z novostmi. V tokratni model TTC-D6TBA so vgradili kar dve zanimivi rešitvi. Prva bo prišla prav vsem, ki imajo okoli podnožja za procesor nametane nadležne kondenzatorje, saj so Titanovci hladilnik oblikovali v obliki črke V, druga novost pa bo razveselila marsikaterega ponosnega lastnika Palomina ali Thunderbirda. Hladilnik ima namreč vgrajen poseben senzor, ki nadzoruje vrtljaje ventilatorja in sproži alarm, ko je ventilator pod...

2 komentarja

Sis povečal proizvodnjo

DigiTimes - Podjetje Silicon Integrated Systems, bolj poznano pod kratico Sis, proizvaja vezna čipovja za procesorje. Pred časom na tem področju ni bilo dobro poznano, saj njihova čipovja niso bila kaj prida. Časi pa se očitno spreminjajo, saj nameravajo proizvodnjo čipovij dvigniti kar za 40% in s tem zasesti 25% delež trga. Klik!

1 komentar