»

DDR 566 MHz

X-Bit Labs - OCZ Technology je na Comdexu za zaprtimi vrati že predstavil nove pomnilniške module, ki bodo prehiteli trenutno najhitrejše 533 megaherčne in sicer bodo to PC4500 moduli s časi CL3-4-4-8, ki bodo na voljo že v drugi četrtini naslednjega leta. Cena in dobavljivost po svetu še ni znana, vemo pa da si jih bodo lahko privoščili le najbolj ekstremni navijači. Klik!

4 komentarji

Novo čipovje od SiS

X-Bit Labs -

Tajvanski gigant, ki se ukvarja predvsem z izdelovanjem čipovij za matične plošče, podjetje SiS, je najavil novo čipovje. Nova stvaritev se tokrat imenuje SiSR659, namenjena pa je Penitum 4 procesorjem v navezi z RDRAM pomnilnikom. Kaj nam novega prinaša to čipovje?

Na začetku velja omeniti že standardne dobrote, kot so USB 2.0 priključki, AGP 8x ter Serial ATA tehnologije, posebej pa gre poudarit tudi štirikanalni RDRAM pomnilnik, ki nam tako omogoča celih 9.6 GB/s pasovne širine z uporabo PC1200 pomnilnika. O ceni in dobavljivosti ni podatkov. Ostale informacije lahko najdete tukaj.

0 komentarjev

Athloni ... bodo

X-Bit Labs - Na internetu so se pojavile govorice, da namerava AMD danes uradno predstaviti začetek masovne proizvodnje ter prodaje AthlonXP 2600+ procesorjev na 333 MHz vodilu. No, sedaj lahko že rečemo, da se to ni zgodilo. Dobili smo le izjavo AMDjevega tiskovnega predstavnika, ki pravi, da bo AMD začel proizvajati ter prodajati omenjene procesorje brez večje najave. O dobavljivost in cenah niso želeli v AMDju povedati ničesar. Klik!

0 komentarjev

Mod "switcha"

Raiwulfs Zone - Hja, kaj naj rečem. Modelu, ki je tole ustvaril je bilo pač malce dolgčas in zato je šel enostavno izrezat AMDjev znak v ohišje svojega mrežnega pretikala. Moram reči, da je ideja dobra, moti me le to, da so lučke ostale originalne barve. Moral bi premisliti še o zamenjavi le-teh (v modre recimo :)) ), ter primakniti še kakšno dodatno, tako da bi bolje osvetlila notranjost. Tukaj.

1 komentar

Primerjava Detonatorjev

Blarg Overclocking - Če še niste dovolj zaspani zaradi nadvse depresivnega vremena, vam bo gotovo pomagal še en v vrsti primerjalnih testov Detonator gonilnikov. Verjetno ste opazili, da so ti zadnje čase izjemno popularni (heck, en se je pojavil celo pri nas ) in svoj lonček so enostavno morali pristaviti tudi pri Blarg OC. Na GHz Tbird + GF2 Ultra kombotu so tako premučili nekaj zadnjih izdaj Detonatorjev, med katerimi so se znašli tudi najnovejši 10.20. Kot bi lahko pričakovali, so se med testnimi orodji znašla oba 3D Marka ter Quake3 Arena, rezultate njihovih testov pa si lahko ogledate tukaj.

1 komentar

SuperOrb v Sloveniji!

Jaz - Še ena vesela novica: Thermaltakove SuperOrb hladilnike je že mogoče kupiti tudi v Sloveniji. To sem izvedel povsem po naključju, saj so mi fantje iz Electre-ST hladilnik priložili kar k Soltekovi overclockerski SocketA plošči. Ko sem danes odpiral pošiljko sem bil nemalo presenečen, ko sem v njej zagledal tudi SuperOrba. Zadeva je dejansko zelo zelo impresivna, na teste pa boste morali še malce počakati. Za cene in dobavljivost pa se brzinsko pozanimajte na njihovi domači strani.

5 komentarjev