»

V San Franciscu parkiranje za hekerje "brezplačno"

Brezplačno parkiranje za hekerje

vir: Wired News
Wired News - Joe Grand,Jake Appelbaum in Chris Tarnovsky so se pred časom lotili analize parkirnih avtomatov v San Franciscu ter v treh dneh ugotovili kako je mogoče "brezplačno" neomejeno parkirati.

V avtomatih je parkirnino mogoče plačati s tim. pametno kartico, le-te pa niso digitalno podpisane. Še več, edina avtentikacija uporabnika oz. kartice je opravljena tako, da kartica avtomatu pošlje potrditev, da je geslo pravo oziroma da limit na kartici ni prekoračen. Z nekaj spretnosti je tako mogoče limit na kartici poljubno dvigniti oziroma kartico prilagoditi tako, da se nikoli ne izprazni.

Omenjene...

38 komentarjev

Prisluškovanje tipkovnicam na daljavo

Schneier.com - Da elektronske naprave oddajajo elekromagnetno valovanje, vsakič ko so prižgane, je jasno verjetno vsakomur z vsaj približnim znanjem srednješolske fizike, vendar pa verjetno srednješolska fizika ne zadošča za izvajanje napadov, ki so jih opisali švicarski znanstveniki in ki jih bomo kratko opisali spodaj.

Slednjim je tako uspelo iz elektromagnetnega valovanja običajnih tipkovnic, ki so bile priključene ali na PS/2 ali na USB-vodilo ter tudi tipkovnic, ki jih imajo vgrajene prenosniki, razbrati podatke tudi na razdalji do 20 metrov od računalnika in čez zidove. Tekom svoje raziskave jim je uspelo razviti kar štiri načine napadov in med enajstimi tipkovnicami (kupljene med leti 2001 in 2008), na katerih so testirali svoje napade, niso našli niti ene, ki bi bila odporna na vse napade.

Razen tega da so morali znanstveniki za uspešno razbitje zaščite poslušati celoten elektromagnetni spekter in ne samo določene frekvence, podrobnosti napada zaenkrat še niso znane saj je njihovo delo...

38 komentarjev

Zombiji v San Franciscu

vir: Gizmodo
Gizmodo - Dekleta in fantje z eatbrains.com so predvčerajšnjim v San Franciscu izvedli flash mob (SF Zombie Mob 2007), v okviru katerega so se maskirani v zombije zbrali na trgu Union Square. Od tam so se odpravili v nekatere bližnje trgovine in poslovne prostore, kjer jih je večinoma čakala netolerantna varnostna služba, uspelo pa jim je vstopiti v Apple Store. Tamkajšnji delavci jih niso odganjali,...

38 komentarjev

BitTorrent možna tarča odvetnikov filmskih hiš

Slashdot - Kot smo že poročali je filmska industrija napovedala plaz tožb proti nelegalnemu prenašanju filmov preko raznih peer-to-peer omrežij. Niso pa natanko povedali katera peer-to-peer omrežja bodo pod napadom.

Možen odgovor na to vprašanje nam mogoče lahko ponudi članek na Yahoo News. V članku je namreč zapisano, da program za izmenjavo datotek po peer-to-peer omrežju, BitTorrent, povzroča skoraj neverjetnih 35% vsega prometa na internetu od katerega bi naj bilo največ odstotkov posvečenih pretakanju filmov preko spleta. Avtor programa sicer pravi, da Hollywood vsekakor ne bo samo gledal kako se njihovi filmi nelegalno prenašajo po internetu, vendar dvomi ali bodo tovrstno početje pri filmskih hišah lahko ustavili.

John Malcolm direktor MPAA je v članku že dal slutiti, da bodo prav uporabniki BitTorrenta tisti, ki bodo v največji meri tarča flote odvetnikov filmskih hiš.

Hitro zbrišite vse filme iz diskov s torrent odjemalci vred...

83 komentarjev

Izmenjevalna omrežja: mastne obloge na kablovju

Vnunet - Podjetje Sandvine je objavilo rezultate raziskave o vplivu izmenjevalnih omrežih ala Kazaa na omrežno 'infrastrukturo'. Po njihovih rezultatih naj bi delež slednjih znašal kar med 40 % in 60 % vsega internetnega prometa -- o ekonomskih posledicah pa mi verjetno ni potrebno pisati. Klik!

Osebno sem bil nad tako veliko številko kar presenečen -- vendar ne začuden. Če samo pomislim, kako se je življenje mojega računala spremenilo s prihodom ADSL-ja: pred tem, ko sem bil happy ISDN user, je moj mesečni promet znašal 650 MB (ne hecam se -- ravno za en CD :)). Pa sem povezavico uporabljal za vse, kar sem dejansko potreboval. Kakorkoli, prvih 48 ur na ADSL-ju sem ustvaril za pol leta "ISDN prometa". Poslal nisem 5 emailov več, novic za Slo-Tech pa tudi ne napisal. Slaba vest?

15 komentarjev

Dlančnik s specifikacijami PCja

CNN - Dokaj neznana firma OQO iz San Francisca je predstavila računalnik v velikosti dlančnika. Napravica je velik
a 5 x 3 palcev, na njej pa teče polno delujoči operacijski sistem Windows XP. Najmočnejša različica ima 1000 megaherčni procesor, 256MB pomnilnika, 10GB disk in dve brezžični povezavi. Lahko pa se tudi priklopi na običajni PC in se uporablja z običajno tipkovnico. Mini računalo naj bi se prodajalo po ceni okoli 1000$ v prodajo pa naj bi prišlo jeseni ali pozimi tega leta. Bomo videli, če se bo prijelo. 0:)
Za več informacij si oglejte stran podjetja OQO.

7 komentarjev

Konferenca o P2P

Slashdot - V San Franciscu bo februarja potekala hekerska konferenca o Peer-to-peer networkingu. Stvar se bo dogajala v klubu DNA Lounge, ki ga je naredil legendarni JWZ (najbolj znan razvijalec Mozille, ki je projekt vodil prvo leto).
Predstavljene bodo nove rešitve za izmenjave podatkov, multimedijskih vsebin itd. Kaj bo prišlo za Napsterjem, Kazaa, Gnutello? A se lahko iskanja in prenosi še izboljšajo? Nekaj prihajajočih tehnologij je naštetih in opisanih tule. Peek-a-Booty, ki ga pripravlja Cult of the dead cow, nevidni irc, itd.

1 komentar

Kult mrtve krave nudi pomoč FBIju?

Vnunet - 'Magic Lantern', FBIjev virus v razvoju (uradno...), bo morda res nekaj posebnega, vendar osebno nikoli nisem dvomil v vsemočnost slednjega. Sem se pa zamislil takoj, ko sem prebral članek na Vnunetu (Klik!).

Namreč, cDc (Cult of the Dead Cow), stvaritelji legendarnega Back Oriffice-a, programa oz. virusa, ki je omogočal oddaljen nadzor nad računalom (hehe, konkurenca raznim 'vncjem'? :]) ter bil poleg NetBus-a zelo popularna zadevca tudi pri nas (hey, meni so pri Arnesu dvakrat zaklenili račun, ko sva s kolegom preizkušala zadevico... dolga zgodba), so najavili morebitno pomoč Zveznemu preiskovalnemu uradu. Njihovi trditvi, da imajo od vseh v tem 'poslu' še največ izkušenj, nekako ne gre oporekati. Hudo.

0 komentarjev