»

Tudi Corsair s funkcijo TRIM

vir: Hexus
Hexus - TRIM, ki pri SSD pogonih skozi čas obdrži enake hitrosti prenosov, je vedno bolj popularna funkcija, z nekaj zamude pa so jo ponudili tudi pri Corsairju za linijo svojih najzmogljivejših, Performance pogonov. Slednja ima 3 predstavnike v kapacitetah 256, 128 oz. 64 GB, kot ponavadi pa TRIM deluje le v Windows 7. Za svojo zamudo imajo pravzaprav dober razlog, ki bi ga bili mnogi uporabniki opek v računalnikih nedvomno veseli tudi pri Intelu. Namesto da bi bili prvi s podporo TRIMu so si pri Corsairju vzeli čas. Ko so pripravili firmware s TRIMom, so ga skupaj s Samsungom, ki je izdelovalec krmilnika in pomnilniških čipov, dodobra stestirali na...

16 komentarjev

Samsung SM-352 52x24x52x16 CD-RW/DVD

Samsung SM-352 52X24X52X16

vir: PC Stats
PC Stats - Potrebe po hitrih CD zapisovalnikih se večajo vedno hitreje. Na PC Stats so si ogledali Samsungov pekač, ki peče z največjo hitrostjo 52x. CD-RW medije peče z največ 24x, bere pa z 52x, dočim DVD medije pa z 16-kratno hitrostjo. Poleg enote je priložen tudi program za peko Nero burning rom 5 ter potrebno kablovje. Pogon prav tako podpira 90-minutne CD medije. Enota se je izakazala za dobro, zato so jo priporočili, vendar ima tudi svojo ceno -- namreč 240 dolarjev. Več o tem.

2 komentarja

Resničnih 217 MHz

X-Bit Labs - Corsair je predstavil svoja nova DDR pomnilniška modula, oznake PC3500, kar pomeni, da je njuna deklarirana hitrost 217 MHz oz. 434 MHz, če upoštevamo DDR tehnologijo!

Modula imata kapaciteto 256 megabajtov (oznaka CMX256A-3500C2) ter 512 megabajtov (oznaka CMX512-3500C2) in sta zmožna delovanja na CAS2 nastavitvi. Če pa k vsemu temu prištejemo še dejstvo, da lahko celotno zadevo malce navijemo, dobimo ultrapošast za prave hardcore overclockerje. Še cena, prav tako pošastna: 206 dolarjev za polgigabajtno izvedenko. Klik ter uradni klik!

3 komentarji

Corsair XMS2700

Hardware Test - Corsairovi moduli so kvalitetni, se kar dobro navijajo ter imajo že industrijsko na sebi košček aluminija, ki razprši toploto ter poskrbi za boljše hlajenje. Na tej strani si pa lahko ogledate test Corsairovega XMS2700 modula. Clawfinger je v Slo-Techovem testu pomnilniških modulov ugotovil, da je XMS2400 pri svoji najvišji hitrosti (172 MHz FSB, CAS2) prekleto hiter za svojo frekvenco, kar lahko Corsairovim modulom štejemo samo v plus. Se že kaj bolj slinite, če vam povem, da je XMS2700 dosegel stabilnih 200 MHz (ustreznica PC3200)? Čudi se.

0 komentarjev

Corsair napoveduje PC3000 module

Corsair - Corsair, podjetje znano po izjemno kvalitetnih ter navijanju prijaznih pomnilniških modulih, je najavilo svoje PC3000 module, ki svojo gonijo pri 185 MHz CAS3 oziroma 166 MHz CAS2 Turbo. To pomeni, da bodo na Corsairovih modulih najbrž uporabljeni 5.5 nanosekundni čipi, grajeni v 0.13 mikronski tehnologiji. Heh, toliko kolobocije okoli tega, medtem ko je naš Telebajsek navil svoj pomnilnik, ki ima kar 5 nanosekundne čipe, na skoraj 200 MHz pri najbolj agresivnih timingih...

0 komentarjev

Kaj pa mrežne kartice?

PC Stats - Ko navijamo prek zunanje frekvence (torej Front Side Busa), moramo misliti na kup dejavnikov, saj mora vse periferija uspešno delovati na povišani hitrosti. Tako overclockerji kupujemo navijalcu prijazne osnovne plošče, hiter pomnilnik ter izbrane procesorje. Kaj pa ostala periferija? Prav lahko se vam zgodi, da vaš sistem ne bo dosegel želenih 166 MHz zunanje frekvence zaradi kakšne naprave, ki na tej hitrosti ne bo želela delovati. PC Stats pri tem članku dobi čisto desetko za izvirnost preizkušanja, saj so pod drobnogled vzeli pet mrežnih kartic ter preizkusili, s kakšno hitrostjo jim lahko vodilo PCI še narekuje tempo. Naj vam samo povem, da se za lepim imenom ne skriva vedno surova kvaliteta...

0 komentarjev

Test Corsair PC2400 DDR RAMa

PC Stats - Na strani PC Stats sem zasledil opis Corsairovega PC2400 DDR modula. Slednjega so v testu tudi primerjali še z nekaterimi drugimi spominskimi moduli. Corsair se je v vseh testih obnesel odlično. Poleg tega so fantje pri PC Stats vse module tudi navili, kolikor se je dalo, in tudi tam se je Corsairov modul obnesel najbolje. Tristranski opis si lahko najdete tu.

0 komentarjev

EPoX 8KHA+

PC Stats - Še en test te odlične plošče je bil napisan, tokrat na PC Stats. Na splošno je bilo mnenje pisca enako mojemu - beštijalno hitra plošča, ki se jo res splača kupiti. VIA je, vsaj tako kažejo domala vsi testi te plošče, s čipovjem KT266A res zadela terno. A spet se porajajo domneve, da je čipovje zelo težko naviti prek 160 MHz, saj naj bi (čisto vse plošče, ki temeljijo na tem čipovju) zmrzovale ter bile nezmožne resetiranja. Je to še vedno "hrošč" ali je to le posledica prevelikega navitja, pa prepuščam vam. Aja, saj res, za RAID odvisneže - EPoX je napovedal 8KHA2 ploščo, ki bo po specifikacijah domala enaka 8KHA+, le da bo na sebi imela vgrajen RAID kontroler. Veselje .

8 komentarjev

Jao

PC Stats - Kako bi jaz imel enega Athlona 1.4GHz... No, Colin Sun iz PC STATS, ga je dobil. Dal ga je na KK266-R matično ploščo in nanj poveznil Alpha PEP66T modificiran cooler. Ta pa na žalost ni hotel iti gor. Zato je vzel starega GlobalWin FOP38 in ker so problemi pri nameščanju tega coolerja na procesor, je vmes postavil še distančnik (shim). Ker bi bilo res grozno, če bi okrušil svojega novega Athlončka z grobim GlobalWin FOP38. No, prižgal je računalnik, BIOS-i so javili, da ima lepega Athlončka 1.4GHz. Pritisnil je del in... ekran se je spremenil v črno. Resetiral je računalnik in... isto črno. Kaj je vzrok okvare? Človek je slabo namestil distančnik in skuril novega Athlona 1.4GHz! Jao ....

7 komentarjev