»

Aplikacija Windows za poganjanje Windows iz Windows

Slo-Tech - Microsoft je predstavil aplikacijo z imenom Windows, ki jo lahko uporabljamo v operacijskih sistemih macOS, iOS, iPadOS - in celo Windows, Androidu ter spletnih brskalnikih. Aplikacija je namenjena varni povezavi z Windows prek Windows 365, Azure Virtual Desktop, Remote Desktop, Remote Desktop Services, Microsoft Dev Box in drugih. Z drugimi besedami: aplikacija omogoča pretočno poganjanje Windows z različnih virov. Gre torej za funkcionalno nadgradnjo oziroma zamenjavo Remote Desktop, ki je omogočala dostop do službenega računalnika od doma.

Aplikacija, ki so jo testirali več kot leto dni, podpira nastavljivi začetni zaslon, podporo za več monitorjev, preusmeritev USB (kar omogoča uporabo spletnih kamer, zunanjih diskov, mikrofonov, tiskalnikov in drugih naprav, kot da so priključene neposredno v oddaljeni računalnik) itd.

Za zdaj lahko aplikacijo uporabljajo le lastniki službenih ali šolskih Microsoftovih računov, ne pa tudi domači uporabniki. Prav tako ni nobenih indikacij, da bi se to v prihodnosti spremenilo. Jasno pa je, kaj si Microsoft želi. Če bi v prihodnosti vsi poganjali svoje računalnike neposredno iz oblaka, bi bil Microsoft najbolj zadovoljen - in tudi finančno preskrbljen.

Novo aplikacijo dobimo v vseh...

1 komentar

Windows je postal aplikacija za oddaljeni dostop

Microsoft - Microsoft je pripravil aplikacijo Windows, ki je za zdaj še v predoglednem stadiju. Na voljo je za iOS, iPadOS, macOS, Windows in brskalnike po spletu. Za Android še ni na voljo.

Z aplikacijo, ki je nekakšna predelana Windows 365 App, lahko pretakamo kopijo Windows z drugega, oddaljenega računalnika, Azure Virtual Desktopa, Windows 365, Microsoft Dev Boxa ali Microsoft Remote Desktop Services. Za zdaj to aplikacijo uporabljajo naročniki poslovnih računov, v prihodnosti pa naj bi jo dobili tudi uporabniki osebnih računov.

V preteklosti so že obstajale aplikacije za dostop do Windows na oddaljenih napravah, denimo Remote Desktop Connection, ki je del operacijskega sistema Windows. A nova aplikacija s pomenljivim imenom Windows kaže, da ima Microsoft širše ambicije in da se morda obeta celo Windows, ki bo v celoti v oblaku. V trenutni inačici aplikacija podpira več monitorjev, spreminjanje ločljivosti in dinamično prilagajanje, uporabo naprav, kot so spletne kamere, tiskalniki,...

44 komentarjev

Microsoft predstavil OS v oblaku Windows 365

Microsoft - Pri Microsoftu bodo v začetku avgusta virtualizacijsko storitev Azure Virtual Desktop nadgradili v elegantnejšo Cloud PC, z operacijskim sistemom Windows 365.

Storitve, kjer lahko v oblaku poganjamo ne samo posamezno programje, kot so igre, temveč celotna namizja, niso nekaj novega; tudi Microsoft tu ponuja Azure Virtual Desktop. Rešitve te sorte so primerne predvsem za tiste, ki morajo imeti svoje delovno okolje na več napravah, po možnosti na različnih fizičnih delovnih mestih. Pandemija covida-19 in posledičen razmah hibridnega dela iz pisarne ter doma sta očitno velikana iz Redmonda spodbudila, da svojo ponudbo okrepi. 2. avgusta prispe servis Cloud PC, ki bo ponujal virtualna namizja, gnana z operacijskim sistemom Windows 365.

Okna 365 bodo imela konkretno obliko desetke ali (ko ta prispe) enajstke, uporabnik pa bo lahko do njih dostopal skozi brskalnik ali namensko aplikacijo Remote Desktop, ki bo omogočala dostop tudi iz macov, Linuxa, iPadov in Androidnih naprav. O ceni...

68 komentarjev

Windows 8 prihaja v štirih inačicah

The Windows Blog - Vrabci na vejah že čivkajo, da bo Windows 8 prvi Microsoftov operacijski sistem, ki bo tekel tudi na platformi ARM. Čeprav bo WOA (Windows on ARM) precej različen od klasičnih PC-jevskih verzij, saj na njem sploh ne bo mogoče poganjati aplikacij x86/x64 niti jih emulirati, seveda sodi v družino Windows 8. Uradno se bo imenovala Windows RT, imela pa bo še integriran Word, Excel, PowerPoint in OneTime, a bo brez Media Playerja. To bo ena izmed inačic prihajajočega operacijskega sistema, na voljo pa bodo še tri druge, je danes razkril Microsoft.

Z imeni bo nekoliko zmede, saj bo Windows 8 uradno ime novega operacijskega sistema in hkrati tudi ime ene izmed edicij (situacija spominja na irski problem, kjer je Irska uradno ime...

139 komentarjev

Izšel prvi servisni paket za Windows 7

Ars Technica - Kot je bilo napovedano je danes Microsoft izdal prvi servisni paket za operacijski sistem Windows 7, kateremu družbo dela še prav tako prvi servisni paket za strežniško različico tega operacijskega sistema, Windows Server 2008 R2. Oba v en paket združita že vse do sedaj izdane popravke poleg nekaterih novih (z Microsoftovih strežnikov je mogoče prenesti razpredelnico, ki pove, kateri so stari in kateri novi), poleg še dveh večjih novosti v strežniškem operacijskem sistemu. SP1 v Windows Server 2008 R2 doda Dynamic Memory in RemoteFX, kjer prvi izboljša dodeljevanje pomnilnika navideznim...

77 komentarjev

Windows Vista Virtual Lab

Microsoft - Na Microsoftem TechNetu so za obiskovalce, ki bi radi v živo, a brez nadležnih namestitev in nastavljanja, preizkusili določene funkcije, ki jih prihajajoči Windows Vista prinaša, pripravili brezplačen virtualni laboratorij.

Po registraciji lahko izbirate med devetimi različnimi moduli s pripadajočimi navodili, nato pa se prek Remote Desktopa povežete na oddaljeno namizje, kjer lahko sistem po želji preizkušate.
Dolžina seje je omejena na 90 minut, lahko pa kadarkoli ponovno izkoristite novih 90 minut.

12 komentarjev