»

Odklepanje Thoroughbred procesorjev

Overclockers Australia - AMDjevi procesorji so že dolgo (no ja, od pojave Athlonov) znani kot izjemno overclockabilni, kar jih naredi še posebno hvaležne za navijanje, pa je nedvomno dejstvo, da se da njihov pomnoževalnik -- za razliko od Intelovega -- odkleniti, kar omogoča doseganje enormnih frekvenc FSBja. Kako odkleniti različne SocketA procesorje imate lepo napisano tudi v naših člankih, če pa si lastite najnovejši čistokrvni Thoroughbred procesor, za postopek odklepa poglejte sem.

6 komentarjev

Dual SocketA plate

HardOCP - No, po nekaterih informacijah naj bi se resen razvoj na dvoprocesorskih ploščah za AMDjeve SocketA plošče končno začel. To niti ni čudno, saj je povpraševanje po njih zares ogromno. Nihče se ne bi branil poceni dvoprocesorskega sistema, kajne? No, razvoj poteka, toda prve plošče bomo verjetno ugledali šele čez kakšna dva meseca. Potrpite.

9 komentarjev

Epox 8KHA: prva VIA KT266 plošča

X-Bit Labs - Epox je zadnje čase kar vedno med prvimi, ki ponudijo svoje matične plošče okoli novih čipovij, sedaj pa bodo kar prvi z VIA KT266 ploščo. VIA KT266 je težko pričakovano DDR čipovje za AMDjeve SocketA procesorje, zadnje čase pa se je o njem govorilo precej malo. No, prve specifikacije 8KHA kažejo, da bo šlo za iredno ploščo: 3 DDR DIMM (PC1600/2100, do 1.5GB), 6 PCI, 1 AGP, 1 LMR (spet neka nova pogruntavščina) reže, ATA100 podpora, AC97 zvok, 6 USB portov, Debug zaslonček... Seveda bo plošča OC prijazna, saj bo mogoče spreminjae VCore in VIO voltaže ter nastavljati množilnik in zunanjo frekvenco...

3 komentarji

Prvi test IWill KA266-R plošče

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs so objavili verjetno prvi test IWillove DDR plošče z imenom KA266-R, Gre za ploščo zgrajeno okoli ALijevega MAGiK 1 čipovja, ki je namenjena AMDjevim SocketA procesorjem. X-Bitovci so ploščo preizkusili s PC1600 DDR SDRAMom in nekako niso bili najbolj navdušeni nad performansami, saj je sistem bil le okoli 5% hitrejši od konkurenčnega SDR sistema. To gre delno pripisati počasnosti samega čipovja, delno pa neoptimiziranosti preizkusne različice matične plošče, tako da se bo stanje v prihodnosti po vsej verjetnosti izboljšalo.

0 komentarjev

Mini test MSI K7T Pro2 platke

Jaz - MSIjeva overclockerska SocketA plata je trenutno ena izmed najbolj vročih platk nasploh, kar kaže tudi povpraševanej v našem Forumu. Brody jo je imel nekaj dni doma in jo je malce pobližje spoznal, svoje izkušnje pa deli z vami v svojem mini testu/predogledu. Seveda bo na Slo-Techu tudi pravi test ( v bistvu kar primerjava s Soltekovo konkurenco ), toda zato ni Brodyjev testič nič manj zanimiv!

0 komentarjev

Test SiS730 čipovja

SysReview - Ok, Sergio je že izlil svoja najgloblja čustva v zvezi z mojim rođendanom, tako da lahko nadaljujemo z "navadnimi" novicami [:\\]. Torej, na SysReviewu so objavili enega izmed prvih testov SiSovega 730 čipovja. Gre za low-end čipset za AMDjeve SocketA procesorje. Na žalost zadeva ne podpira DDR SDRAMa, toda po moje bo vseeno dokaj konkurenčna, predvsem na manj zahtevnem trgu. Če vas zanima zakaj, si kar oglejte test!

0 komentarjev