»

Telemach kupuje T-2

Slo-Tech - Telemach bo kupil T-2, so sporočili iz družb Telemach Slovenija in Garnol. Podjetji sta podpisali pogodbo o nameri za prodajo in nakup vsaj 98,06-odstotnega deleža v T-2. Naslednji korak bo temeljiti pregled T-2, nato pa bosta podjetji podpisali tudi dejansko pogodbo o nakupu deleža. Pridobiti morata še soglasje regulatorja.

Dogajanje naj bi bilo hitro, saj pričakujejo podpis končne pogodbe v naslednjih tednih. S tem se bo T-2 izognil stečaju, ki ga je zahteval SDH. Prvi narok za sodišče v Ljubljani razpisali za ta četrtek. SDH trdi, da mu T-2 dolguje 65 milijonov evrov, medtem ko T-2 pravi, da gre za zlorabo stečajnega postopka.

Telemach je dejal, da si bodo s tem zagotovili nadaljnji razvoj in povečanje omrežja. Trdijo, da bodo imeli končni kupci in gospodarstvo znatne koristi. Iz T-2 pa so dejali, "da je prišlo do poslovne odločitve, da T-2 s Telemachom začne novo obdobje razvoja, da bi zagotovili še intenzivnejši razvoj podjetja".

Trg telekomunikacij se s tem v Sloveniji...

115 komentarjev

T-2 bo podražil pakete

Slo-Tech - Operater T-2 je sporočil, da bo 1. julija podražil naročniške pakete za mobilne in fiksne storitve. Cena se povečuje za dva ali tri evre. Dvignili bodo tudi cene nekaterih drugih storitev, denimo opominov in druge naprave za aplikacijo T-2 TV.

Paketi T2, T3 in T4 bodo torej dražji za dva evra. Enako bo veljalo tudi za starejše pakete, medtem ko bo Oranžni tri evre dražji. Strošek opomina bo odslej 1,5 evra, T-2 TV na drugi napravi 2,49 evra, Voyo pa 7,99 evra (podražitev za en evro). Cene višajo kot redno uskladitev s stroški poslovanja glede na rast indeksa cen življenjskih potrebščin, višjih stroškov dela, programskih pravic, nadgradnje omrežja, so dejali. Naročniki si kaj dosti ne morejo pomagati. Kdor se ne strinja z novimi cenami, lahko v 60 dneh od prejema obvestila odstopi od pogodbe brez pogodbene kazni, a z vračilom prejetih ugodnosti in poplačilom vseh obveznosti.

T-2 ni črna ovca, saj sta Telekom Slovenije in A1 svoje cene že povišala. Telekom Slovenije je to storil...

65 komentarjev

POP TV in Kanal pod isto streho kot Telemach

Slo-Tech - United Group, ki je v lasti sklada KKR in Evropske banke za obnovo in razvoj (EBRD) ter ki v Sloveniji obvladuje Telemach, prevzema medijski portfelj družbe CME v Sloveniji in na Hrvaškem. To z drugimi besedami pomeni, da bo imel Pro Plus, ki oddaja Kanal A in POP TV, istega lastnika kakor Telemach. Na Hrvaškem United Group s tem manevrom pridobiva Novo TV. Prevzem morajo odobriti še varuhi konkurence, ki bodo imeli v konkretnem primeru težko delo. CME bo v medijskem portfelju obdržal bolgarsko, češko, romunsko in slovaško televizijo, kjer ima skupno 36 kanalov in okrog 50 milijonov gledalcev.

CME je potrdil, da je posel težak 230 milijonov evrov, s prihodki pa bo CME poplačal 250 milijonov evrov posojila, ki zapade prihodnje leto. S tem se bo CME močno razdolžil, kar bo...

84 komentarjev

T-2 se še četrtič poizkuša izogniti stečaju

vir: Delo
Slo-Tech - Saga o stečaju telekomunikacijskega operaterja T-2 še vedno ni končana. Potem ko je v začetku tega meseca višje sodišče sledilo pritožbi upnikov (DUTB, Abanka, TCK) in T-2 poslalo v stečaj, je včeraj največji lastnik Garnol na ustavno sodišče vložil ustavno pritožbo zoper sklep o stečaju, piše RTV. V njej zatrjujejo kršitve ustavno zagotovljenih pravic do enakosti pred zakonom, do zasebne lastnine in dedovanja, podjetništva in prepovedi retroaktivnosti pravnih aktov. Ustavnemu sodišču predlagajo zadržanje izvrševanja stečaja, dokler se o pritožbi ne odloči.

Spomnimo, da se saga leta 2004 ustanovljenega podjetja vleče že od leta 2009, ko je Telekom Slovenije zahteval stečaj, a je potem T-2 pristal v prisilni poravnavi,...

63 komentarjev

Ustavno sodišče razveljavilo sklep o uvedbi stečajnega postopka T-2

vir: Delo
Slo-Tech - Zgodba s stečajem družbe T-2 se počasi že vleče kot jara kača, a je še ne bo kmalu konec. Ustavno sodišče je na predlog družbe Garnol, ki je največji (98,06 %) lastnik družbe T-2 in je sama v stoodstotni lasti poslovneža Štefana Krča, razveljavilo sklep ljubljanskega višjega sodišča o začetku stečajnega postopka nad T-2. Zadevo je višjemu sodišču vrnilo v ponovno odločanje. Ustavno sodišče ni odločalo o upravičenosti stečajnega postopka, temveč je razsodilo, da so v postopku družbi Garnol kršili usatvno pravico do predstavitve svojih stališč (22. člen ustave).

Spomnimo, da je ljubljansko okrožno sodišče že lanskega septembra na predlog DUTB, Banke Celje in Hypo Alpe Adria Bank začelo stečajni postopek nad T-2. Višje...

25 komentarjev

Telemach prevzel Tušmobil

Slo-Tech - V Tušmobilu so potrdili neuradne govorice o prevzemu, ki so začele krožiti dopoldne. Tuš Holding je s podjetjem Telemach sklenil pogodbo o prodaji mobilnega operaterja Tušmobil. Koliko bo največji slovenski kabelski operater odštel za Tušmobil, podjetji nista razkrili. Finance neuradno poročajo o 150 milijonih evrih, ki jih je Mirko Tuš želel že v poskusi prodaje pred leti, a jih ni iztržil.

Tušmobil ima na trgu mobilne telefonije v Sloveniji 12,5-odstotni tržni delež, kar pomeni skoraj 300.000 uporabnikov. Zanj se je že nekaj časa zanimalo več podjetij, najglasneje pa se je omenjalo prav Telemach in Simobil. Da bo Tušmobil slej ko prej prodan, ni bilo nobenega dvoma. Tuš Holdingu so banke upnice ob reprogramu dolgov julija letos kot...

107 komentarjev