»

Kolaček za srečneže že na voljo

Razvijalski G1

vir: engadget
engadget - Poročali smo že, da bo kolaček na voljo 5. maja, medtem ko je za srečneže, ki so si kupili razvijalsko različico G1 (brez naročnine, 400 $) le-ta na voljo že sedaj. Android 1.5 si lahko lastniki prej omenjenih mobilnikov prenesejo s HTCjeve strani, le vprašanje časa pa je, kdaj bo taisti popravek na voljo za odklenjene, običajne, G1.

Medtem pa je za rajo najnovejša, 1.5 verzija, že na voljo, če živite v španiji in kupujete nov mobilnik. Španska podružnica Vodafone-a je namreč včeraj na hitro izdala HTC Magic oz. G2, mobilnik, ki ga v Nemčiji pričakujejo šele 5. maja. Vsi špansko govoreči boste znali razbrati več informacij, za ostale pa lahko omenimo, da...

6 komentarjev

X-Box prinaša izgubo!

MSNBC - Po podatkih na MSNBC položaj X-Boxa trenutno ni ravno najbolj idealen, saj se Microsoft spopada s precejšnjo izgubo, ki jo je ta konzola pridelala do sedaj. Tako naj bi konzola do 30. junija tega leta pridelala 750 milijonov $ in do naslednjega 30. junija še dodatnih 1.1 milijarde $ izgube. Kljub napovedani izgubi pa to ne pomeni, da se bo prodaja X-Boxov ustavila ali znižala. Microsoft celo napoveduje, da bodo do 30. junija prodali 3.5 do 4 milijone X-Boxov, za naslednje leto pa pričakujejo še prodajo od 9 do 11 milijona teh konzol. Po nekaterih podatkih naj bi izgubo prinašala predvsem cenovna vojna z drugim udeležencem, ki so na trgu prisotni že kar precej časa (tu mislim predvsem na PS2), saj je moral Microsoft konzoli iz začetnih 412 $ znižati na 266 $. MSNBC obenem tudi navaja, da ima Microsoft z vsako konzolo 150 $ izgube, čeprav odgovorno navajajo, da z vsakim X-Boxom prodajo tudi 3 igre.
Itak pa za projekt X-Box ni bilo nikoli mišljeno, da bo trajal od jutra pa do večera,...

19 komentarjev

X-Box emulator je trojanec!

Overclockers Australia - Hm, očitno imajo hekerji trenutno spet preveč časa in se morajo izživljati nad nečem. Tokrat je bil na udaru domnevni X-Box emulator, ki se skriva v datoteki EMU_xbox.exe in je namenjen vsemu drugemu kot emuliranju naslovov iz X-Boxa. V prej omenjeni datoteki se namreč skriva trojanec, zato se ne igrajte z njo in jo, če jo slučajno srečate na internetu, mirne volje prezrite. Več o samem trojancu si lahko preberete tukaj.

4 komentarji

Uvod v parjenje napajalnikov

Burnout PC - Že veliko strani se je ukvarjalo s problemom spajanja dveh ATX napajalnikov. To izkušnjo sem pred časom za Slo-Tech opisal tudi sam. Ugotovitve? Ko prebrodemo vse začetne težave z razumevanjem ozadja delovanja teh napravic, gre vse kot po maslu. Samo vezava čez rele, pa smo. No, na Burnout PC so zadevo poenostavili ter predstavili samo prvi korak do usposobitve parjenja napajalnikov - kako doseči, da PSU dela brez priključitve na ploščo. Na žico so nato vezali še stikalo ter dobili pravi pravcati AT napajalnik :D. Klik!

0 komentarjev

Prodaja X-boxa

CNN - Prodaja X-boxa je stekla in srečneži iz čezoceanskih držav se že lahko zabavajo z najnovejšo konzolo in nekaterimi naslovi, ki so jih podjetja spisala prav za X-box. S prvo prodajo pa so nastopile tudi majhne težave, saj je imel Microsoft kar nekaj problemov s podporo za kupce. Težave so se odražale v kar dolgih čakalnih dobah za zamenjavo defektne konzole. To pa nikakor ni vplivalo na blagodejne odzive kupcev. Gotovo so to samo začetne težave Microsofta, ki jih bo le-ta poizkušal čimprej odpraviti.

8 komentarjev

Moj email češ? Peter+Klepec!

CNet - Iz Global Name Registry so sporočili, da bodo ".name" naslove prvega paketa pobirali le še do 22. novembra. Do takrat imamo posamezniki torej možnost registracije osebne domene oblike "peter.klepec.name". V kolikor bo več ljudi želelo isti naslov, bo srečneža določil žreb.

Sodeč po članku na CNET-u bo možno imetnikom .name naslovov na njihov naslov (z znakom "+" med imenom in priimkom) poslati tudi e-pošto!

5 komentarjev

Vedno nižje

3D Chipset - Tokrat pa ne cene. Ampak Nvidiin GPU, ki naj bi ležal v prihajajočem X-boxu. Ko je Microsoft naznanil X-box, so rekli, da bo GPU deloval pri (uau) 300MHz! Potem je prišlo do nekih problemov, komplikacij in kar naenkrat so rekli, da bo GPU deloval pri 250MHz. To je veljalo do včeraj...
Danes pa si lahko tu preberete nove specifikacije GPU-a in sami boste videli, da je padel na 233MHz. Kakšne probleme ima Nvidia si lahko le predstavljamo... Sploh je z razvojem X-boxa povezano več problemov kot z razvojem drugih igralnih konzol, se vam ne zdi? Si je Microsoft zastavil cilje svoje igralne konzole malo preagresivno? Ali pa so te le močni porodni krči konzole, ki bo pokončala PC-je, oziroma vsaj igre na njih (I think NOT!)?

3 komentarji

Ime X-box v rokah Microsofta

The Register - Zadnje čase je vse v znamenju X-boxa. Zakaj pa ne, saj je Microsoft organiziral dobro oglaševalsko kampanjo. Prišlo je že celo do tega, da so se našli zagovorniki, ki X-box kujejo v oblake, čeprav na vse viže opevana konzola sploh še ni izšla. Ampak to je že druga zgodba. Kmalu pa se je zgodilo nekaj neverjetnega. Microsoft je naletel na mino, ki ga je kar precej pretresla - X-box je bila že blagovna znamka floridskega podjetja Xbox Technologies. Kaj sedaj? Star ljudski pregovor pravi: denar je sveta vladar. To je veljalo tudi v tem primeru. Podjetje se Microsoftu ni upiralo in je prodalo blagovno znamko v zameno za (zaenkrat še) neznano količino denarja. Tako, blagovna znamka je v Microsoftovih rokah, zato se lahko prodaja konzole začne

7 komentarjev

Še malo X-Boxa

FlipCode - No X-Box naj bi bil predstavljen 5. Januarja na CES-u. Predstavil pa ga naj bi sam Bill Gates (potem se bo pa X-Box sesul kot Win98 ). Okno za prihod na trg (v Ameriki seveda) pa naj bi bilo med 15. Septembrom in 15. Oktobrom naslednje leto. Obenem pa naj bi nas takrat čakalo že morje iger. Tukaj pa si lahko preberete stvari še malo bolj podrobno, z razlagami. Bomo videli...

5 komentarjev

V X-Boxu bo DDR pomnilnik

Micron - Microsoft in Micron sta danes najavila sklenitev dolgoročnega sporazuma o uporabi DDR pomnilnika v X-Boxu. Po pogodbi bo Micron 6 let dobavljal DDR pomnilnik Microsoftu, le-ta pa ga b vgrajeval v svoje konzole naslednje generacije. X-Box bo uporabljal 64MB DDR pomnilnika s prepustnostjo 6.4GB/s. Celotno sporočilo javnosti si lahko ogledate tukaj. Še en hud udarec za Rambus... Yes [>:D]!

0 komentarjev