»

Marketinški učinek piratstva

Poster za Hobo with a shotgun. Vir: amazon.com

vir: TorrentFreak
TorrentFreak - Pri torrentfreaku so objavili zanimivo novico o pozitivnih učinkih P2P piratstva. Za nizkoproračunski kanadski grindhouse film Hobo with a shotgun ni nihče pričakoval, da bo kaj pretirano uspešen zunaj kroga ljubiteljev žanra in po januarski premieri na festivalu Sundance se je distributer uspel dogovoriti le za omejen prikaz v kinematografih, začenši šele maja. Hkrati so film predhodno ponudili v...

43 komentarjev

Swiftech vodni blok

Slo-Tech - Vsi, ki želite naviti svoje procesorje do njihovih skrajnih meja, potrebujete vodno hlajenje. Poglavitna komponenta vsakega vodnega hlajenja pa je zagotovo vodni blok, ki je pritrjen na procesor. Enega izmed njih so si tokrat ogledali na ExtremeMHz. Izdelalo ga je podjetje Swiftech in nosi ime MCW478-UHT. Posebnost tega vodnega bloka je termo-električno hlajenje, kar pripomore k večji zmogljivosti hlajenja. Tako kot pri večini spodobnih vodnih blokov, ima tudi ta bakreno dno. Klik!

0 komentarjev

Swiftech MCX462+

Tweak Town - Naši mlinčki se vse bolj grejejo (zaradi navijanja, kakopak) in potrebujejo vedno boljše hlajenje, tako da poznamo že obilico hladilnikov, od takih ki imajo le hladilna rebra, pa do hladilnikov ki na sebi nosijo 80mm ventilatorje ali še večje zverine.

Swiftechova iznajdba spada v drugo skupino. Zanimivost tega hladilnika je to, da nima hladilnih reber, temveč 371 majhnih aluminijatsih palčk, ki ležijo na bakrenem dnu. Da bi izboljšali hlajenje, so na vsako to palčko vrezali še navoje, ki zagotovijo večjo površino in posledično tudi boljše hlajenje. Vsaka stvar ima tudi temno plat in v našem primeru je to cena, ki znaša skoraj 50 ameriških dolarjev. Poleg tega, pa moramo dokupiti še 70mm oz. 80mm ventilator. Klik!

0 komentarjev

Sestavljanje okleščenega PC-ja

BlueSmoke - Če ste slučajno navijalec ali zagrizen modifikator, pri katerem najnovejše grafične kartice ne uspejo zdržati niti dober mesec v računalniku, potem tale članek na BlueSmoke najbrž ne bo za vas. To pa zato, ker razlaga sestavljanje računalnika predvsem iz cenejšega stališča. To pomeni, da v takem računalniku ne bo bivala Epoxova navijalska različica matične plošče, ampak precej običajne komponente. No, kljub temu, da je članek spisan predvsem za bolj umirjene uporabnike, pa se ga vseeno splača prebrati. Če že zaradi drugega ne, vsaj zaradi tega, da izveste, kje lahko največ privarčujete >:).

0 komentarjev

Slike GeForca 4

Overclockers Cafe - Na Overclocker Cafe je nek njihov bralec poslal slike prihajajočega GeForce-a 4, ki jih je našel na HEXUS.net, še preden so jih morali na tej strani odstraniti zaradi prošnje NVidie. Vseeno so slike ostale in lahko jih najdete tukaj. Zanimiv hladilnik ter ogromno nekih kondenzatorjev na kartici... zanimivo. Bomo videli, kakšne bodo "uradne slike". Dodatek ob 15.18: Tudi na Overclocker Cafe so umaknili slike, zato sem bil primoran to sliko dati na svojo stran. A jo tudi mi odmaknemo?

3 komentarji