»

WebKit brskalnik za Blackberryje

HotHardware - O zmogljivejšem (spodobnejšem, glede na ponudbo iPhona in Androida) brskalniku za RIM-ov Blackberry OS se govori že od lanskega avgusta, ko so kupili podjetje Torch Mobile. Slednje je brskalnik, osnovan na WebKitu, izdelovalo za Windows Mobile, a je zadnja stabilna različica izšla julija, slaba dva meseca pred prevzemom. Prevzem je zdaj končno obrodil sadove, saj so pri Research In Motion na World Mobile Congress veselo razkazovali novo pridobitev. Z WebKitom se bodo spletne strani nalagale mnogo hitreje, kakršno bo tudi njihovo pregledovanje (premikanje po strani in zumiranje), obenem pa WebKit omogoča doseganje 100 točk od stotih v Acid3 testu. Datum izida brskalnika za rajo žal še ni znan. Ob brskalniku pri RIM oglašujejo tudi...

1 komentar

Acid3 test brskalnikov spet dal misliti razvijalcem

Web Standards Project - Organizacija Web Standards Project, ki se trudi za merila, ki bi poenotila in pocenila razvoj spletnih strani, je predstavila rezultate testa različnih spletnih brskalnikov Acid3.
Na svoji spletni strani so zapisali, da so minila tri leta, odkar so izdelovalcem brskalnikov dejali, da bi jih radi videli nasmejane, zdaj pa bi jih raje prijeli za roko in potolažili. Čeprav je Acid3 test osnovan na 4 leta starih standardih, ga ni uspešno opravil niti eden od trenutnih brskalnikov, ki so prisotni na trgu. Takšni naj bi bili pričakovani rezultati testa:



Da opravi test, mora brskalnik uporabljati privzete nastavitve, animacija mora biti gladka, točkovanje pa se mora zaključiti z vrednostjo 100/100. Zadnja stran mora...

38 komentarjev

Zalmanov hladilnik za čipovja

The Hardwire - Že pred časom smo na Slo-Techu poročali o človeku, ki ga je zanimalo, kaj bi dosegel, če bi namesto starega aktivnega hladilnika na čipovje namestil veliko pasivno izmenjevalno površino. Izmeril je temperature ter bil izjemno prijetno presenečen, saj se je, gledano s stališča temperature, pasivni hladilnik obnesel bolje. Kaj še hočemo lepšega? I, komercialno izvedenko, namreč! Zalman ni sedel na lovorikah ter (že pred časom) izdal "Northbridge Heatsink", zlato obarvano veliko izmenjevalno površino, z vsemi zatiči in ostalimi pritiklinami, ki nam olajšajo pritrditev zadeve na osnovno ploščo. Rezultati so bili zgledni, celoten test si pa preberite tukajle.

5 komentarjev

Umrl tudi AcidHardware

Acid Hardware - Pred dvema letoma smo bili s pojavom navijanja priča razmahu overclockerskih in hardware strani, ki so rasle kakor gobe po dežju. Danes pa je že marsikomu zmanjkalo časa in zagona, zato so številne strani morale ugasniti svoje strežnike. Pred kratkim je mnoge presenetila novica o umiku odlične strani Guru3D, ki nas je razveseljevala z odličnimi in dolgimi testi, sedaj pa nas je zapustil še tim strani AcidHardware. Res je, da slednja ni imela takega vpliva na ogromno srenjo, ki vsak dan obiskuje računalniške strani, vendar pa se bo odsotnost te strani gotovo poznala. Z AcidHardwarom pa propadanja HW strani gotovo še ne bo konec. Vprašanje je samo, kdo bo naslednja žrtev. Tom's Hardware? Anandtech? Slo-Tech? Upajmo, da nobeden od naštetih.

5 komentarjev

Prva obletnica prenove

Slo-Tech - Vidno se že staram, moram priznati. Sploh se mi več ne da pisati spisov, dolgih tisoče besed . Naj vas samo opomnim: Natanko pred letom dni smo uradno prenovili Slo-Tech ter uvedli oblikovanje strani, ki ga s pridom uporabljate še danes. Izgleda, da vam je res všeč. Samo včeraj smo namreč imeli 3600 obiskovalcev na strani .

9 komentarjev

Value kartice

Acid Hardware - GeForce 3 MX je že zelo blizu predstavitvi, zato bodo prejšnje generacije GeForcev 2 MX postale še bolj (predvsem cenovno) zanimive. Ravno zaradi tega, sem vam poiskal še en test, ki obravnava cenejše grafične kartice. Na AcidHardware so testirali Abit Siluro MX400 (predstavnik družine MX400 čipov), Hercules 3D Prophet II MX400 (spet predstavnik družine MX400 čipov) in Hercules 3D Prophet 4500 (predstavnik družine Kyro 2 čipov). Specifikacije so bile na Slo-techu izpisane že tolikokrat napisane (morali bi jih znati na pamet ), da jih ne bom ponavljal. Kartice so poslali skozi nekaj testov in ugotovili, da so vse dobre, katero pa boste izbrali pa je odvisno od okusa.

1 komentar