»

Nemški Amazon uvedel brezplačno dostavo v Slovenijo

Slo-Tech - Spletni trgovec Amazon je omogočil brezplačno dostavo v Slovenijo, s čimer se naša država pridružuje seznamu, kjer so tudi Nemčija, Avstrija, Švica, Belgija, Liechtenstein, Luksemburg, Nizozemska, Danska, Finska, Češka in Romunija. Gre za dostavo z nemške strani (Amazon DE), meja za oprostitev plačila poštnine pa znaša 59 evrov.

Brezplačna dostava je na voljo za standardno dostavo, ki iz Nemčije traja od 3-7 dni. Če je znesek naročila prenizek, bo ta sicer stala 12 evrov in dodaten evro na kilogram. Hitra dostava ostaja plačljiva. Druga omejitev je poreklo blaga, saj mora biti to na zalogi v Amazonovih skladiščih (Fulfillment by Amazon). Na njihovih spletnih straneh namreč oglašujejo in prodajajo tudi tretji trgovci, ki imajo lahko svojo logistiko in distribucijo. Ti niso vključeni v brezplačno dostavo.



257 komentarjev

Amazonu naložbe sklestile dobiček

vir: Pxhere

Slo-Tech - Oblačni velikan, ki, ko gre za rezultate običajno obhaja rekorde, je letošnje tretje četrtletje zaradi višjih stroškov zaključil nekoliko drugače. Neto dobiček se je namreč glede na enako lansko obdobje zmanjšal za 27 odstotkov, z 2,9 milijarde na 2,1 milijarde ameriških dolarjev. Dobiček je podjetju upadel prvič v zadnjih dveh letih, kar je v nadaljnjem trgovanju ceno delnice pognalo navzdol za 7 %.

Kriva so vlaganja, zlasti prehod na brezplačno dostavo z dveh na en sam dan za uporabnike programa Amazon Prime, ki naj bi bili te ugodnosti deležni že v prihajajočih praznikih. Sam CEO, Jeff Bezos je v pogovoru z investitorji priznal, da gre za drago naložbo, a na dolgi rok pravilno odločitev, ki jo bodo uporabniki znali ceniti. Stroški, ki jih za dostave plačuje podjetje so se namreč glede na lansko leto povzpeli za 46 %, skupni operativni stroški celotnega Amazona pa so v tem četrtletju poskočili z 52,9 milijarde USD na 66,8 milijarde. Visoki stroški se bodo po napovedih v...

2 komentarja

Amazon bo dostavljal pakete tudi v prtljažnik

Amazon - Ker so ljudje v času, ko dostavljalske službe pripeljejo pakete, pogosto zdoma, je Amazon začel iskati alternativne načine dostave. Dostava na delovno mesto ni vedno možna ali zaželena, zato so že lani začeli program dostave neposredno v stanovanje ali hišo, četudi ne bo nikogar doma. Naslednji logični korak pa je dostava v parkirano vozilo. Paket nas lahko pričaka kar v prtljažniku. Razlogov za to početje je več - bodisi zgolj nismo doma, bodisi želimo paket dobiti tako, da ga družinski člani ne bodo videli ali kaj tretjega.

Številna moderna vozila so zelo pametna in nimajo le kopice senzorjev in računalnika, temveč so tudi povezana v internet. Nov program bo tako stekel 37 ameriških mestih na vozilih General Motors in...

26 komentarjev

Amazon bi uvedel Uber za pakete

The Wall Street Journal - Amazon razvija nov način dostave paketov, ki bo deloval zelo podobno kot Uber. Ponudili bodo aplikacijo, ki jo bodo lahko ljudje uporabili, da bodo spotoma peljali iz Amazonovih skladišč do kupca še kakšen paket in ob tem malo zaslužili. Kot se za vse nove projekte pričakuje, najprej zgolj v ZDA.

Ob tem velja poudariti, da je nova storitev, ki ima še kodno ime On My Way, še globoko v razvojni fazi in morebiti ne bo nikoli ugledala luči sveta. A če je Uberju za zdaj v številnih ameriških zveznih državah (v Evropi ima več težav) uspelo na enak način voziti ljudi, je pri prevozu paketov pričakovati manj problemov, dokler bo seveda cesar dobil, kar mu pritiče. Kdaj bo On My Way prispel, ne vemo, Amazon pa noče komentirati.

...

17 komentarjev

Amazon bo produciral lastne filme

Slo-Tech - Spletni gigant Amazon že dlje časa ugotavlja, da le od prodaje in posredništva ne bo mogel preživeti, zato se poskuša širiti na različna področja. Njihova storitev Amazon Prime, ki trenutno nudi brezplačno dostavo blaga v dveh dneh, predvajanje večpredstavnostnih vsebin in izposojo knjig, bo dobil tudi lastne filme.

Tako je, Amazon bo snemal svoje filme, so sporočili. To ni tako presenetljiva odločitev, saj so na področju televizijskih nanizank spletni gigant že močno prisotni. Netflix je na primer ekskluzivno distribuiral House of Cards, Amazon pa Transparent, Tumble Leaf in Mozart in the Jungle. Sedaj se bodo lotili še produkcije lastnih...

8 komentarjev

Google gre v dostavo

Google - Google je resda začel svojo pot z iskanjem spletnih strani, a so do danes paleto izdelkov in storitev, ki jih ponujajo, neverjetno razširili. Google danes najdemo pri iskanju strani, pri oglaševanju na internetu, brskalnikih, prenosnih računalnikih, telefonih, družabnih omrežjih, elektronskih naslovih in zemljevidih, hkrati pa se podjetje loteva tudi nekaterih ambicioznih projektov, kot so Google Glasses, avtomobili brez voznika, ponujanje internetne povezave in televizije. Sedaj pa - Google bi rad konkuriral kar lokalnim kurirskim službam oziroma pošti.

Za zdaj sicer le na območju San Francisca (Bay Area). Google namreč začenja storitev Google Shopping Express, v okviru katere šest mesecev ponuja brezplačno dostavo izdelkov iz trgovin. Trenutno sodelujejo z devetimi prodajalci,...

32 komentarjev