»

Dropbox ukinja neomejen pakete

Slo-Tech - Do petka je Dropbox poslovnim uporabnikom ponujal neomejene pakete za shranjevanje podatkov, ki so stali 24 dolarjev na mesec za vsakega uporabnika. Namenjeni so bili podjetjem, ki se niso želela ukvarjati z omejitvami in kvotami, za kar so bila pripravljena odšteti nekoliko več denarja. Sedaj je Dropbox to možnost ukinil, ker je nekaj posameznikom pakete zlorabljalo.

Iz Dropboxa so sporočili, da bo odslej paket Advanced za organizacije s tremi uporabniki omejen na 15 TB, k čemur bo možno dodati 5 TB na uporabnika, a največ do 1000 TB. Kdor uporablja več, bo imel kar precej časa, da svojo porabo zmanjša. Podjetja s porabo do 35 TB na uporabnika lahko še pet let uporabljajo trenutno količino, povečano za 5 TB na uporabnika. Kdor uporablja več kot 35 TB, se bo moral z Dropboxom dogovoriti za ceno za prvo leto, nato pa bo treba porabo skrčiti. Za nove naročnike spremembe veljajo takoj, obstoječe naročnike pa bodo na nove pakete premaknili do 1. novembra.

Dropbox pojasnjuje, da je...

57 komentarjev

Dropbox ukinja Mailbox in Carousel

Slo-Tech - Iz Dropboxa so sporočili, da bodo prihodnje leto ukinili aplikaciji Mailbox in Carousel. Razlogov za ukinitev je več, v glavnem pa gre za nezadostno priljubljenost, saj so uporabniki raje posegali kar po klasični aplikaciji za dostop do Dropboxa. Elektronska pošta pa zadosti svojih problemov, da je zgolj na nivoju odjemalca ni mogoče popraviti.

Carousel je del Dropboxove ponudbe poldrugo leto in je namenjen lažjemu upravljanju s fotografijami. Dropbox je - sedaj priznava, da zmotno - verjel, da bo uporabnikom bliže namenska aplikacija, a se je izkazalo, da jih večina do fotografij v oblaku najraje dostopa kar prek osnovne aplikacije za Dropbox. Zaradi tega so se odločili, da bodo 31. marca prihodnje leto ugasnili Carousel. Vse fotografije bodo uporabnikom...

0 komentarjev

Microsoft na One Drive ponuja neomejeno hrambo

OneDrive je, morda nekoliko nepričakovano, res dodobra razširjen čez vse platforme

vir: The Verge
The Verge - Vojna med ponudniki oblačnih storitev se je razplamtela. Še pol leta nazaj so vsi trije veliki, Dropbox, Google s svojim Drive in Microsoft z OneDrive, v glavnem ponujali 100 GB prostora, če so namesto brezplačne (manjše) količine uporabniki plačali nekaj dolarjev mesečno za več prostora (Google je že prej za 50 dolarjev mesečno ponujal še 1 TB prostora). Bitko je marca začel Google, ko so poleg brezplačnih 15 gigabajtov na vsega 2 dolarja mesečno znižali ceno 100 GB paketa, 1 TB paket pa od takrat namesto 50 stane le še 10 dolarjev mesečno. Junija je Microsoft podvojil količino brezplačnega prostora na OneDrive, s 7 GB so brezplačni paket razširili na Googlu enakih 15 GB, prav tako so izenačili ponudbo za 100 GB paket ter zraven ponudili še 200 GB paket za 4 dolarje mesečno.

...

52 komentarjev

BitTorrent Sync za sinhronizacijo prek protokola torrent

Slo-Tech - V zadnjem času se orodja za sinhronizacijo in deljenje podatkov med različnimi napravami množijo kakor gobe po dežju. Med najbolj priljubljene sodi seveda DropBox, a še zdaleč ni edini. Pred kratkim je začela obratovati Mega, ki ima nekoliko drugačno nišo, a v osnovi še vedno služi deljenju datotek. Sedaj svoj lonček pristavlja tudi BitTorrent s svojo storitvijo Sync.

Ta je za zdaj še v pred-alfa fazi, kar pomeni, da ima še precej hroščev in da končnih sodb še ni mogoče dajati. Vseeno pa se lahko že prijavimo (predpreizkusna verzija zahteva nekaj več podatkov o pričakovanem režimu uporabe) in pogledamo nekaj značilnosti. Sync je za zdaj brezplačen in brez omejitve količine podatkov, ki jih sprejme. To...

13 komentarjev

Za nekaj ur dostopni vsi podatki v Dropboxu

CNet - Zaradi človeške napake pri programiranju je bilo od 23.54 ure v nedeljo do 3.46 ure v ponedeljek zjutraj po slovenskem času mogoče dostopiti do vseh uporabniških podatkov v oblaku Dropbox, ki se uporablja za hranjenje podatkov v oblaku in avtomatično sinhronizacijo med različnimi računalniki. Zaradi brezplačnega osnovnega dvogigabajtnega paketa in enostavnosti uporabe (preprosto označimo eno mapo na disku kot sinhronizirano, odjemalec pa poskrbi za vse ostalo samodejno) je storitev izredno priljubljena.

V omenjenem terminu se je bilo mogoče v poljuben račun prijaviti zgolj s poznavanjem uporabniškega imena (elektronskega naslova) in poljubnim vnosom namesto gesla. V tem času se je prijavilo manj kot odstotek vseh...

37 komentarjev

Pritožba zoper Dropbox pri FTC zaradi zavajanja o varnosti

Wired News - Doktorski študent Christopher Soghoian je vložil pritožbo pri Komisiji za mednarodno trgovino (FTC), v kateri Dropboxu očita zavajanje uporabnikov z obljubami, da so njihove datoteke šifrirane in zaposlenim v Dropboxu docela nedostopne. Soghoian je pretekli mesec pokazal, zakaj to ne drži, na kar se je odzval tudi Dropbox s spremembo pogojev uporabe. Kljub temu je Soghoian vložil še pritožbo pri FTC.

Res je, da so datoteke na strežnikih šifrirane, kot obljublja Dropbox, a ne drži, da do njih tehnično ne morejo dostopiti. Dropbox ima ključe za dešifriranje, saj jih potrebuje za iskanje dvojnikov. Pred prenosom datoteke v oblak se namreč izračuna njena zgoščena vrednost (hash) in če ta ustreza kateri datoteki, ki jo je bil prenesel kak drug uporabnik, se ne prenaša še enkrat, ampak...

10 komentarjev