»

Prebujenje izumiteljev demokracije

Slo-Tech - Demos kratos se je končno izkazal v materni državi demokracije, saj je bil zakon, sprejet pred dobrim tednom, ki je Grkom enostavno prepovedal igranje vseh oblik računalniških igric, določen za neustavnega. Prvostopenjski sodnik je prepovedal pregon domnevnih "kršilcev", za dokončno ukinitev zakona bomo morali pa še počakati. Klik! Hvala, Thomas!

1 komentar

Po Samsungu tudi Micron z DDR400 čipi

The inquirer - Uf, danes sem rahlo zdelan, tako da več novic od mene pričakujte jutri. Za danes pa samo teli dve:
Le dan po Samsungovi najavi, da so izdelali prve čipe, ki ustrezajo specifikacijam DDR400, je svoje DDR400 čipe predstavil tudi Micron. Tudi Micron navaja, da bo tehnologija dozorela za trg šele v tretji četrtini tega leta in obenem poudarja, da naj bi DDR400 čipi v idealnih pogojih pokazali tudi do 20 % večjo zmogljivost kot trenutno najzmogljivejši DDR333. Mogoče tudi zaradi tega, ker bodo omogočali kar za 3.2 GB/s prepustnosti.

0 komentarjev

All your base are belong to us

Wired News - Če ste na internetu koliko-toliko aktivni, potem ste zadnje čase gotovo na vseh koncih in krajih opazili ponavljanje čudnega stavka "All your base are belong to us". Kot vsi drugi popularni hypi (spomnite se samo dudic, ki so jih prodajali pred par leti... WTF?) se je zadeva v trenutku razširila po celem internetu in je sedaj ena izmed glavnih tem pogovora na raznih irc kanalih, forumih in internet straneh. No, verjetno vas zanima od kod zadeva sploh izhaja in kako se je lahko tako hitro razširila. Potem si oglejte ta članek na Wired News. Priporočam pa vam tudi ogled tega filmčka... potem vam bo jasno, kakšne so razsežnosti vsega skupaj .

3 komentarji

Okies...

Jaz - Ok, folkeci, mojih kratkih počitnic je konec in spet sedim na svojem delovnem stolu. V dneh, ko me ni bilo, je za vas skrbel Sergio in vidim, da mu je šlo kar dobro od rok.
Na žalost je čisto možno, da na e-mail, poslan v teh dneh ne boste dobili odgovora, saj res nimam časa za odgovarjanje na vsakega izmed prav nemarnega kupa, ki se je nabral v mojem nabiralniku. Predvsem so šli po gobe razni e-maili v katerih me sprašujete za nasvete o nakupu, raznih problemih s hardverom in tako naprej. Še enkrat poudarjam, da je za take zadeve namenjen Forum!
Kot vidite, je Primož delno usposobil arhiv, tako da lahko rečemo, da se je fante res prebudil iz svojega zimskega spanja. Če bo šlo vse po načrtih, bo kmalu vpeljano tudi tako željeno iskanje po strani, potem pa še razne majhne podrobnosti. Na splošno je trenutno v pripravi veliko zanimivih projektov, da razne teste niti ne omenjam, tako da bo dogajanje v prihodnjih mesecih vsekakor pestro. Stay tuned!...

1 komentar

Kako se znebiti System Restora v WinME?

Jaz - Vsi uporabniki WinMEja še kako dobro poznate system restore funkcijo, ki v bistvu le požira dragoceni prostor na disku. Redki boste sploh kdaj pomislili na to, da bi jo uporabili, diskovni prostor pa tudi ni tako poceni, iz česar sledi, da je zadeva za veliko večino neuporabna in nadležna. Sicer se je da izklopiti, toda v pravem duhu M$jevih aplikacij vedno najde načine, da se ponovno vklopi. Če vas ta zadeva moti, si oglejte to temo v Forumu, kjer je postopek za dokončno uničenje te nadloge. Thnx, Shadow!

8 komentarjev

Koliko-toliko

Jaz - Okies folkeci, stran je koliko-toliko aktivna. Večina stvari že dela, nekaj pa jih bomo dodali še v prihodnjih dneh. Lahko bi celo rekli, da je stran 85% funkcionalna [:\\].Kot vas je že Sergio opozoril v prejšnjih dveh novicah, se morate ponovno prijaviti v bazo uporabnikov. Brez skrbi, ta baza bo dokončna in se ne bo več spreminjala. Natančno sledite navodilom prijave in problemov nebi smelo biti. Pa še nekaj: prejel sem nekaj pritožb zaradi obveznosti vnosa imena in priimka. V bistvu vas nihče ne sili, da v tista mesta ne vnesete izmišljeni podatkov, toda v končni fazi boste vi na slabšem, saj tako ne boste mogli sodelovati v nagradni igri [:P]. Odločitev je torej tudi tu popolnoma vaša.Glede napak v člankih in trikih pa je tako, da se zavedamo njihovega obstoja, toda danes jih ne bomo spreminjali. Verjetno nikjer ni ničesar večjega, kot kakšen datum in vse povezave [;)]. Povezav na teste danes sploh ni, lahko pa jih pričakujete jutri, ko bomo porihtali tudi vse medčlankovne...

7 komentarjev