»

NEST 2009 išče predavatelje

Slo-Tech - Verjetno ste že slišali marsikatero govorico o letošnjem NEST-u, a niste bili prepričani, če ji gre verjeti, saj je bila napisana v Anonimnem eksperimentu. V tem trenutku vam še ne bomo razkrili, katere izmed njih so resnične, vam pa dajemo možnost, da se kot predavatelj prijavite na letošnji NEST.

Iščemo posameznike, ki bi bili pripravljeni z nami deliti svoje znanje, od tega, kako se hitrostno namesti Windowse do tega, kako bi najlažje osvetlili svoj računalnik kot novoletno jelko. Seveda pa lahko tudi predstavite kak inovativen projekt ali predlog, kako rešiti svet pred temno stranjo.

Kot vedno naj prijave tem romajo na team@slo-tech.com, kjer boste dobili tudi vse dodatne informacije.

40 komentarjev

Enryu prihaja na pomoč

engadget - Vpričo hude zime, ki letos pesti Japonsko, so bili h kidanju snega vpoklicani tudi roboti. Recimo Enryu, pet tonska zverina s hidravlično gnanimi rokama, ki lahko sežeta po pet metrov daleč in dvigneta vsaka pol tone. Tehnično gledano sicer ne gre za robota, ker ga je potrebno aktivno upravljati, ampak vpričo izgleda vrednega vsakega znastveno-fantastičnega filma in rokama dovolj gibčnima, da lahko iz avtomobila obriše sneg, mu lahko mirno pogledamo skozi prste. Poleg tega si nikakor ne želim, da bi mi razjarjeni Enryu strgal vrata s tečajev. Se opravičujem za trenutek neprištevnosti, vrata prodajajo v vsakem Merkurju, robotov pa ne. Nestrpno čakam. Upam le, da mu bo uspelo po stopnicah....

12 komentarjev

Bo Sony zaradi rootkita tožen zaradi piratstva?

Wired News - Sony je med drugim tudi lastnik filmskih studijev, zato bodo direktorji nemara veseli, da so si za eno večjih mor zadnjega časa kar sami spisali scenarij. Začelo se je z Russinovichevo najdbo, od takrat naprej pa se kup obtožb kotali kot kepa snega po hribu. Vse skupaj je preraslo v snežni plaz besnih kupcev, v prejšnjih novicah omenjenih tožb in kar je najhuje - pritegnilo je pozornost veliko ljudi, tudi takšnih, ki raziskujejo naprej. Nekateri brskajo po njihovih patentih (glejte novico PS3 ne bo dopuščal izposojanja iger?), drugi pa kar po DRM programu. Nizozemskemu programerju, ki ostaja na svojo željo anonimen, je tako uspelo odkriti, da rootkit vsebuje delčke kode, ki so identični najbolj znanemu odprtokodnemu mp3 kodeku LAME. Ker je ta licenciran pod LGPL, Sony očitno krši avtorske pravice.

Wired v meni ljubem stilu poziva na bojkot Sonyjevih proizvodov, dokler se slednji javno ne opraviči in obljubi, da tega ne bo nikoli več počel. Hkrati ugotavlja, da progrem sploh...

40 komentarjev

Sneg je bel, admin bo pel...

Slo-Tech -
Hodil je admin,
prijazen vesel,
lepo si pesmico
po Tivoliju pel,

nič hudega slutil,
nič po forumu mutil,
ga nenadmoma zlepa,
zadane snežna kepa.

Oh, admin, postoj!
Si to ti, tiran moj?
Si mi ti zaklenil temo,
ko sem prodajal svojo Fato,
ter mi nalimal Persono non Grato?

Na, tu imaš, admin!
Sprejmi malo darilo,
od mene in Fate,
veliko in lepo
snežno kepo!

Eno v faco,
eno za vrat,
tri pod pazduho,
nič se me bat'.

Je kepanje igra,
nedolžna, vesela,
navdaja nas z navdihom,
odeja ta bela.

Zatorej, o, admin,
brez vsake zamere,
naj tvoje te roke,
ne bodo brez bere!

Naredi še ti
eno kepo -- bodi nor!
Naberi vso silo,
pospešek, navor!

Zalučaj mi jo v glavo
brez vsakega "rimorsa"
stisni mi roko,
pejva na horsa!

Da, kepanje bo! Jutri se ob 16:00 narišite v Tivoliju, točneje pred vhodom v minigolf, pri horseburger štantu. Prinesite gomilo dobre volje, tople rokavice ter še kakšnega prijatelja. Če boste zamudili, ali pa če imate kakšno vprašanje, bo od 15:00 do 16:30 vključena telefonska...

16 komentarjev

Nakupovalni vodič

Tom's Hardware - Kljub temu, da snega še ni in da Rudolph, Blitzer, Dancer in ostali jeleni še veselo spančkajo v Božičkovem hlevu, se je božična nakupovalna sezona že začela. Pri Tom's Hardware so za vse, ki jih je zgrabila mrzlica, pripravili božični nakupovalni vodič. Če ste za sedaj še brez idej, boste po branju zagotovo sestavili večstranski seznam želja, zaradi katerega bodo starši (ups, Božiček!) prekoračili limit. Tudi če ničesar ne pričakujete, je članek dober pregled trenutno najbolj zanimivih in uporabnih stvari, ki si jih lahko hardverska dušica poželi. Jingle Bells, Jingle Bells, zvončki pojejo...


Kaj, a nisem bil dovolj pliden?[:'(]

3 komentarji

Snežna freza

CPU Tweak - Ena bolj ne kot ja računalniška. Spet je huda zima, zunaj je minus 20°C, naneslo je meter in pol svežega snega (pe ne pri nas ), vam pa se enostavno ne da kidati snega in bi raje sedeli pred televizijo. Zato so sestavili snežno frezo na daljinsko vodenje. Lepo boste v hiši na toplem in boste frezo z joystickom krmilili po dvorišču. Kamera na mašini pa vam bo dajala sliko, kje freza je in kaj počne. Zanimivo. Tukaj.

2 komentarja

Sneeeeeeeeeeeeeži!

Jaz - Hehe, morate priznati da je s snegom vse drgače. Nekako še res dobiš tisti posebni praznični občutek, čeprav je že vse mimo. Po pravici povedano sem mislil, da sneg sploh ne pogrešam, toda občutek ob pogledu skozi okno danes zjutraj me je zelo presenetil. I love sneg!

Aja, ker sem ravno tako dobre volje vam izdam, da vas danes proti večeru čaka eno lepo presenečenje. Če se bo Primož zmigal, seveda.

10 komentarjev