»

Ohišje Antec Sonata

Overclockers Australia - Tokratno ohišje so si ogledali na Overlockers Australia. Ohišje je veliko, črno, zaradi svoje velikosti pa tudi zračno, kar je velikega pomena za hlajenje našega mlinčka. Pogled v notranjost in na članek. Pri kraju ima tudi snemljivo stranico s tako imenovano rožico. Računalnik je dobil pohvale za tihost delovanja, odlično obliko, odlično izdelavo in za svojo odlično zmožnost vgraditve dodatnih ventilatorjev. V članku ohišje priporočajo, saj je zaradi zgoraj navedenih lastnosti precej konkurenčno drugim ohišjem te vrste.

13 komentarjev

Nekaj strani nas zapušča, ena se rojeva

Overclockers Australia - Kaj moremo, naravni zakoni veljajo tudi v računalništvu. Po podatkih Overclockers Australia nas bo zadnje čase zapustilo kar nekaj strani. Avstralci navajajo, da bo s svojim delom povsem nepričakovano končal Van Smith, ki se je proslavil pri strani Tom's Hardware in nato vodil lastno stran Van's Hardware. Van pravi, da zaradi številnih incidentov, ki jih je doživel zadnje čase ne namerava več posodabljati svoje strani. Škoda, saj je stran, ki je bila po svoje nekaj posebnega (predvsem zaradi izvirnega dizajna), po komaj letu obratovanja odšla v digitalna nebesa. Tam je menda tudi stran Tech-Junkie, saj enostavno ni dosegljiva.
No, da pa ne bomo govorili samo o umiranju strani, pa za konec še vzpodbudna novica: kot kaže bo nekdaj zelo znana stran The-Ctrl-Alt-Del nadaljevala s svojim delovanjem, vendar pa zgolj v sodelovanju z M3DZone, s katero naj bi se prej omenjena stran "zlila" v povsem novo - Hardware Connect.

0 komentarjev

Tom zopet goljufa

več strani - Saj poznate simpatično stran Van's Hardware, ki nas vedno znova razveseljuje z zanimivimi članki. Velika "faca" in gonilna sila strani je tudi Van Smith, ki je prej pisal za Tom's Hardware. Izgleda, da se s Tomom ni najbolje razumel, zato je šel na svoje. Tom se je nepričakovano maščeval in namesto Vanovega imena, ki se je podpisal pod svoje članke, ko je pisal še za Tom's Hardware, je napisal kar svojega. Sicer ne vem, če je to storil pri vseh Vanovih člankih, vendar pa je pri tem članku definitivno prišlo do spremembe. Primerjajte to in to stran. Javnost se je sicer ogorčeno odzvala, Guru3D pa je celo napovedal, da ne bo več objavljal Tomovih novic in da bo popolnoma prekinil stike z njim. Več o vsem tem si lahko preberete na Van's Hardware in Guru3D.

1 komentar

Umrl tudi StorageReview

Ars Technica - Današnji mesec pa je res prav katastrofalen, saj bo v hardware skupnosti pustil zares globoke rane. Potem, ko sta nas zapustila odlični Guru3D in dobri Acid Hardware, bodo strežnike ugasnili tudi pri Storage Reviewu, ki nas je dolgo časa razveseljeval z odličnimi članki o medijih za hranjenje podatkov. Storage Review bo prenehal delovati predvsem zaradi finančnih težav, saj je stran vedno delovala v rdečih številkah, sponzorjev pa kar ni in ni hotelo biti dovolj za neprofitno poslovanje strani. Zares škoda. Adijo Storage Review in hvala za vse. Poslovilno pismo.

6 komentarjev

Vantecov silak

Overclockers Australia - Poleg Swiftecha, Alphe, Globalwina in še kakšnega težkokategornika, se med overclockersko srenjo že dalj časa pojavlja ime Vantec. Po kar številnih podatkih je to eno izmed podjetij, ki prav tako presenečajo s svojimi hladilniki, ki se lahko pohvalijo z dobrim hlajenjem. Enega izmed številnih hladilnikov, ki jih ponuja Vantec so stestirali tukaj. Hladilnik se imenuje CCK-6035 in se lahko pohvali s popolnoma bakrenim podnožjem, ki je spolirano do potankosti, z dokaj nizko ceno, odličnim pritrdilnim mehanizmom in glasnim Deltinim ventilatorjem, kar bo gotovo motilo prenekaterega uporabnika, ki je navajen tišine. Članek v katerem je ventilator opisan je kratek, zato je primeren tudi za malce bolj "umirjene bralce". Edino kar boste pogrešali je primerjava z drugimi hladilniki.

0 komentarjev

Umrl tudi AcidHardware

Acid Hardware - Pred dvema letoma smo bili s pojavom navijanja priča razmahu overclockerskih in hardware strani, ki so rasle kakor gobe po dežju. Danes pa je že marsikomu zmanjkalo časa in zagona, zato so številne strani morale ugasniti svoje strežnike. Pred kratkim je mnoge presenetila novica o umiku odlične strani Guru3D, ki nas je razveseljevala z odličnimi in dolgimi testi, sedaj pa nas je zapustil še tim strani AcidHardware. Res je, da slednja ni imela takega vpliva na ogromno srenjo, ki vsak dan obiskuje računalniške strani, vendar pa se bo odsotnost te strani gotovo poznala. Z AcidHardwarom pa propadanja HW strani gotovo še ne bo konec. Vprašanje je samo, kdo bo naslednja žrtev. Tom's Hardware? Anandtech? Slo-Tech? Upajmo, da nobeden od naštetih.

5 komentarjev

Guru3D je mrtev!

Slo-Tech - Ravno na dni, ko Slo-tech praznuje svojo 2. obletnico, sem od Jst-ja dobil sporočilo, da je Guru3D prenehla z delovanjem. Tako je hardware scena po vsem svetu postala revnejša še za eno stran, ki je obiskovalce vedno znova razveseljevala in presenečala s svojimi odličnimi (in tudi dolgimi) testi grafičnih kartic. Šmrk .

6 komentarjev

BIOS Savior

več strani - Azijci me včasih kar presenečajo z dobrimi in inovativnimi idejami. Med te zagotovo spada tudi BIOS Savior, priročna napravica, ki vaše računalo instantno spremeni v Dual BIOS mašino. Zadeva je v bistvu še eden Flash EPROM čip na posebnem ležišču, ki ga priklopite na matično ploščo, potem pa preko posebnih stikalc preklapljate med originalnim in dodatnim BIOSom. Pomen in uporabnost take zadeve je takoj jasna vsem, ki so kdaj imeli težave po flashanju BIOSa ali jih je prizadel kakšen virus, ki uničuje BIOS (naprimer CIH).
BIOS Saviora so "testirali" na Burning Issues strani, tako da si lahko ogledate tudi nepristransko mnenje. Vsekakor je zadevica zelo, zelo uporabna. ...

1 komentar