»

Najboljši leta 2002

Tom's Hardware - Od leta 2002 smo se sicer že kar oddaljili, a roko na srce, prejšnje leto je bilo polno novosti. Videli smo vse od kralja grafičnih kartic -- Radeona 9700 Pro, do trenutno najhitrejšega procesorja -- Pentiuma4 3,06 Ghz. Tadva sta le vrh ledene gore, saj so novosti predstavili tudi vsi ostali giganti kot so nVidia, Western Digital, ASUS ... Če vas zanima, kaj so izglasovali uporabniki na Tom's Hardware za komponente leta, si kar obsežen članek morate ogledati.

7 komentarjev

Izkušnje z Windows XP SP1

Tweak Town - Na TweakTownu so objavili članek, ki opisuje njihove izkušnje z namestitvijo prvega service packa za Windowse XP. Sam članek niti ni tako zanimiv, bolj sem bil presenečen nad politiko urednika, ki si nameščanje paketa na nelegalne kopije XP-jev razlaga tako: "Če že imate nelegalna Okna XP, je popolnoma vseeno, če že namestite SP1. Škode tako ali ne morete narediti več." Kaj me je v članku najbolj prenesetilo, si poglejte sami, upoštevajte pa tako, da je novica zgolj informativnega namena in da takšnega članka na Slo-techu ne bi našli.

2 komentarja

Spam: tudi v resničnem življenju

Newsfactor - Onim prizadetim, ki nam vsak prejet UCE artikel manjša genitalije, bi znala dejanja Fax.com-a povzročiti takojšno kastracijo.

Podjetje se namreč preživlja s pošiljanjem nenaročenih komercialnih FAX sporočil -- fax uce spam torej :). Za razliko od elektronskih sporočil pa dotična povzročajo veliko večje stroške: papir, toner, vzdrževanje, zasedenost telefonskih linij. V navezi s tremi miljoni dnevno poslanih sporočil, kolikor znaša produktivnost podjetja, pa...

Fax.com se je tako že znašel na zatožni klopi. Zahtevajo 2.2 trilijona dolarjev odškodnine, toženi pa se zgovarja na ustavne pravice. (Pravica povzročati stroške? :]) Klik!

8 komentarjev

Modificiranje podloge za miško

Bit Technologies - Bit-Techovci so nam že mnogokrat ponudili zanimive ter, bolj pomembno, doma enostavno izvedljive lepe modifikacije. No, tokrat so se spravili na izdelavo lastne podloge za miško, pod katero imamo še osvetlitev iz LED diod. Zadeva izgleda zelo lepo, še posebej v temi, saj izgleda, kot da bi podloga lebdela nad površino mize. Je pa zanjo potrebnega kar precej dela, materiala ter živcev. Klik! Thnx, experimetant.

3 komentarji

Vantecovi okrogli IDE kabli

Overclockers Online - Prav vsi, ki smo hoteli optimalizirati pretok zraka čez ohišje, smo se vprašali, zakaj za vraga so 80-žilni IDE kabli narejeni tako, da zasedejo samo dve dimenziji? Tako izpadejo zelo ploščati ter izjemno ovirajo pot zraku. Tisti, ki smo pred dvema letoma hoteli imeti okrogle kable, smo se opravila lotili sami ter preprosto razrezali kabel na skupke po pet žic ter naredili okrogli kabel, ki ni oviral pretoka zraka. No, medtem so računalniški proizvajalci že zavohali vir dohodka ter se sami spravili v množično proizvodnjo takih pripomočkov. Eno od podjetij, ki proizvaja te kable, je Vantec, ki svoje kable izdeluje v treh dolžinah - 45 cm, 60 cm in 90 cm. Izbiramo lahko tudi med enim ali dvema priključkoma za diske. Kot so rekli na OC Online - lepši od doma narejenih, s profesionalnejšim, kulsim izgledom. Take kable (sicer nisem prepričan da ravno od Vanteca) prodajajo tudi v Mlacomu - za 90 centimeterskega boste morali odšteti 4.200 SIT....

1 komentar

Da bi manj bolelo...

Gnome news - Božič je, Ninji se nič ne da, da pa bo stvar še hujša, moje omiljene novičarske strani (vnunet, zdnet...) 'spijo'. Torej sem se moral za razliko enkrat sam spraviti na lov za novicami.

Za vse one, ki ste se (kot jaz pred časom) spravili do raziskovanja Linuxa, pa nekako ne morete prilagoditi svojih miselnih tokovov na nižno valovno dolžino (beri: se oddaljiti od relativne preprostosti Oken), pa sem tukaj našel zanimiv (ter predvsem dober) članek o namestitvi okolja Gnome. Članek zajema vse pomembnejše teme: priprava računala, prevajanje izvorne kode in nameščanje paketov (tudi vrstni red!), nameščanje programov, celo razpredelnica namembnosti ter primernosti programov je tu. Skratka, nujnek! Klik!

1 komentar