»

Vroče v ljubljanskem podzemlju |

Kiberpipa - V novem tednu bo v Kiberpipi pestro, saj se imajo zgoditi kar štirje dogodki. Danes, 19.10., bo ob 18.30 potekal drugi Mobile Monday Slovenija v drugi sezoni, tokrat na temo Location Based Services. Priložnost boste imeli pobliže spoznati aplikacijo LPPbus, ki je kot strela z jasnega pred dvema tednoma presenetil slovensko twitter sceno (projekt bo predstavil avtor Matej Bukovinski), ter Odpiralni časi, "lep in uporaben lokalni iskalnik za Slovenijo, ki že od vsega začetka posluša odziv uporabnikov in se vedno trudi upoštevati želje vsakega izmed njih, pripravljenih pa je tudi nekaj novosti...", kot je povedal avtor David. Po predavanjih bo kot vedno čas za druženje, kjer boste lahko pobliže spoznali in poklepetali z avtorji in ostali razvijalci in ljubitelji vsega, povezanega z (mobilnimi) tehnologijami.

V torek bo na Pipinem odprtem terminu potekala okrogla miza na temo politizacije spleta. Da je splet vse bolj vpet v politično sfero, je že dolgo znano. Od e-demokratičnega...

0 komentarjev

Kiberpipin program v tem tednu

O'Reilly Web 2.0 Expo

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Ta teden je program v Kiberpipi v znamenju Web 2.0. V torek Pipinem odprtem terminu bo Domen Savič, ki je nedavno prestopil v oglaševalske vode, o spletnih skupnostih in spletu 2.0 pa predava že več let, predstavil oglaševanje 2.0. Kakšne spremembe so se zgodile na področju spletnega oglaševanja, kako dobro so podjetja v Sloveniji pripravljena na novo dobo spletnega oglaševanja in kaj se lahko naučimo iz tujine?

Na Spletnih uricah v sredo pa bo Jure čuhalev predstavil pomembnejše novosti konference O'Reilly Web 2.0 Expo, ki je ena največjih konferenc na področju spletnih tehnologij. Kot se za takšen dogodek spodobi, je bila tudi letos predstavljena vrsta novosti. Najbolj odmevni med njimi sta bila Microsoftov odgovor na splet: LiveMesh in Yahoo Search Monkey - semantični splet v vašem iskalniku.
Vabljeni!

0 komentarjev

Bill Gates se poslavlja od vodenja Microsofta

National Post - Kot je že pred časom bilo obljubljeno, se bo Bill Gates danes poslovil od Microsofta in njegovih vsakodnevnih obveznosti. Na dogodku CES, na katerem je že več let bil govorec in otvoritelj, bo tako tudi danes zvečer v Las Vegasu. V prihodnje bo tako več časa posvetil svoji organizaciji Bill and Melinda Gates Foundation, Microsoft pa zapustil v ne najbolj ugodnem položaju, saj se Microsoft bojuje z mnogimi tekmovalci, kot so Apple, Google, Mozilla, Oracle in ostali.

Izvorna novica na nationalpost.com.

If there was ever a year that passed when people didn't say we would go out of business I'd be worried. (Citat Billa Gatesa v izvorni novici)

45 komentarjev

Nov mobilni procesor

X-Bit Labs - VIA se je odločila razširiti svojo družino mobilnih procesorjev. Tokrat bodo dodali procesor, ki se zaenkrat imenuje še s kodnim imenom Antar. Takisto podjetje optimisično pričakuje, da se bo prodaja njihovih procesorjev potrojila. Z lanskih dveh na letošnjih šest milijonov, nameravajo. Torej, prihajajoči Antar bo najverjetneje tiktakal pri 900 MHz, porabil pa naj bi manj kot 10W energije. Mamljivo, ni kaj. Podrobnejše informacije žal še niso znane. Novica.

5 komentarjev

A-mail

Newsbytes - Boeing je dobil pravico zgraditi brezžično omrežje Connexion, ki bo potnikom omogočalo dostop do spleta tudi v zraku. (Če me kdo čudno gleda, je tu kratka obrazložitev: pri mobilni telefoniji GSM se mora telefon za delovanje povezati z bazno postajo - te pa se nahajajo na razdaljah med 10 in 20 km. Če do preklopa iz ene na drugo postajo pride med pogovorom, se ta prekine. Letalo pa hitro prevozi nekaj metrov...).

Connexion bo omejen na ozemlje Združenih držav. Kdo pa ve, kako bo z Lufthansinim satelitskim omrežjem, ki ga bodo testirali leta 2003... Še ena možnost za broadband v 'zakotnih' krajih, kot T....? )

1 komentar

Happy New Year

ZDNet - Na kratko, ker se mi na dolgo ne da: kot že več let, se po spletu tudi 'letošnje novo leto' sprehaja virus 'Happy' oz. njegovih tisoč izpeljank. S podrobnejšo obrazložitvijo se ne bom matral, saj ne želim žaliti vaše inteligence. Več.

0 komentarjev