»

OpenBlend November Meetup (Reboot)

Slo-Tech - Društvo - OpenBlend - 24.11.22 ob 18:00 @ Ljubljana.tech pripravlja reboot svojega tradicionalnega JVM/Java meetupa (poznanega tudi pod Cafe Babe). V želji, da poveže ljubitelje in strokovnjake, ki živijo in dihajo z odprto kodo in tehnologijami nad JVM-om in Javo.

Tokrat boste lahko slišali dva odlična predavanja.

- Quarkusu in gRPC podpora - Aleš Justin - Senior Principal Software Engineer, Redhat

- Scala 3 in ZIO - Oto Brglez - Senior software engineer / Architect, consultant.

RSVP / prijava tukaj.

Vljudno vabljeni! 🚀

5 komentarjev

Ponujamo zaposlitev: Mid/Senior Backend Engineer @ Ceneje.si

V Ceneje.si, ki je del Heureka Group gradimo najnaprednejšo cross-border platformo za primerjavo ponudb in nakup izdelkov. Pokrivamo celotno CCE območje - 9 držav, 23 mio mesečnih uporabnikov, 55 tisoč trgovin.
Če si želiš dobrih izzivov, super kolektiva ter veliko mednarodnega sodelovanja, potem smo pravi zate!

Kontaktiraj nas in pridi na spoznavno kavico.

Nudimo:
  • hibridno delovno okolje
  • konkurenčen plačni paket
  • spodbujanje osebne in poslovne rasti in razvoja


Ključne besede: C#, PHP, Python, MSSQL/MySql, ElasticSearch, MongoDB, ReactJS, AWS, GCP, K8s, Docker

P.S.: Poleg Backend Engineer-ja iščemo tudi Frontend, Search, Python in IT+Infra Engineer-ja, pa tudi Solution Architect-a.

Preberi več »

Konferenca OpenBlend 2012

Slo-Tech - Društvo OpenBlend vas 20.9.2012 vabi na peto izvedbo konference OpenBlend, tokrat v mirnem okolju gradu Jablje nedaleč iz Ljubljane. Konferenca je namenjena predvsem navdušencem nad okoljem Java in z njim povezanimi tehnologijami. Letošnji predavatlji prihajajo iz najrazličnejših podjetij ter organizacij z več kotičkov sveta. Tako bodo svoje delo predstavili Gavin King in Keith Babo iz podjetja Red Hat, Ben Straub iz GitHuba, Benjamin Savoy iz podjetja CloudBees in drugi. Več informacij je na voljo na spletni strani društva OpenBlend, ki enkrat mesečno v Kiberpipi organizira podobne (vendar krajše) dogodke - CafeBabe.

0 komentarjev

Java za iPhone

MacRumors.com - Po četrtkovi izdaji iPhone SDK-ja (ki je že zaokrožil po internetu, iz Apple-ove spletne strani pa ga lahko prenesejo tudi vsi uporabniki z brezplačnim Apple Developer Connection računom) postaja vedno bolj jasno kaj točno bo Apple-ov SDK pomenil za razvijalce in kaj vse lahko pričakujemo. Tako je na primer Sun po pregledu zmogljivosti SDK-ja objavil da bo za iPhone razvil Java Virtual Machine, ki mu bodo poskušali dodati vso možno funkcionalost. Sam JVM bo temeljil na Java Micro Edition in bi ga naj Sun izdal nekoliko za samo junijsko splavitvijo iPhone 2.0 popravkov, v prihodnjosti pa bodo morda dodali tudi podporo za Java Standard Edition in JavaFX.

Kako točno bo na to odreagiral Apple še ni znano saj bi podpora Jave pomenila da bi lahko Apple izgubil vsaj del nadzora nad dostopom do aplikacij, vsekakor pa bi njena podpora pomenila veliko za končne uporabnike, ki že sedaj uporabljajo morje aplikacij za Symbian. Sun se je tako pridružil vedno daljšemu seznamu podjetij, ki so že...

9 komentarjev

Azul Vega 2

reddit - Ste ponosni lastnik dvojedrnega procesorja? Naj vam zaupam, ponos je povsem odveč, saj si lahko v roku enega leta obetamo že kar 48-jedrne procesorje. Vega 2 je 64 biten procesor, sestavljen iz 812 miljonov tranzistorjev, z 90 nanometersko natančnostjo, zasnovan z (mrežnimi) servisi v mislih, ki bo tako omogočal kar 768-smerno simetrično večprocesiranje (SMP).

Tako kot pri 24-jedernem predhodniku, Vegi 1, gre žal za (fizične) Javanske stroje, torej procesorje s strojno podporo za izvajanje JVM, kar jim nekoliko kazi vsesplošno uporabnost. Upajmo, da bo dvojka nadaljevala tudi tradicijo energijske učinkovitosti, saj ima, na tržišču že poznana pošast, s 16 Vega 1 procesorji in 256 GB RAM-a, porabo le 2700 W.

Kot zanimivost naj omenimo še, da je pri Azulu pristal med drugimi tudi Scott Sellars, ustanovitelj legendarnega 3dfx.

12 komentarjev

Na voljo Windows XP Service Pack 1a

Microsoft - Včeraj, torej v ponedeljek, je podjetje Microsoft po odredbi sodišča izdalo nov Service Pack (SP) za Windows XP. Nova različica nosi ime SP1a. Novega ni veliko, v bistvu je spremenjena oz. odvzeta le ena samcata zadevica, to je seveda Microsoftova različica Java Virtual Machine.

Če se še spomnite je bilo Microsoftu odrejeno odvzeti njihovo različico JVM iz Oken in v njih stlačiti Sun-ovo. Konec koncev se tudi največjim monopolistom enkrat zatakne.

Povezave: Download:

8 komentarjev