»

Applov podpredsednik zaradi vulgarnega komentarja na Tiktoku ob službo

Slo-Tech - Zdaj že legendaren videoposnetek na Tiktoku, ki je do tega trenutka nabral več milijonov ogledov, je pokopal Applovega podpredsednika Tonyja Blevinsa. Posnetek, ki je nastal 18. avgusta, je bil na internetu objavljen 5. septembra in je bil posnet z Blevinsovo vednostjo. Ustvarjalec vsebin na Instagramu in Tiktoku Daniel Mac ga je posnel na avtomobilskem sejmu, ko je Blevins izstopil iz svojega mclarna. Mac ga je in vprašal, kaj počne v življenju. Blevins je odgovoril, da vozi drage avtomobile, igra golf in se zabava z ženskami z velikimi prsmi, ob čemer ima še hudičevo dobro zobozdravstveno zavarovanje.

Šala se Applu ni zdela ni smešna, zato bo Blevins podjetje zapustil. Doslej je bil zaposlen kot podpredsednik za nabavo, kjer je sklepal posle z dobavitelji in partnerji. Njegova naloga je bila usklajevanje pogojev sodelovanja z dobavitelji, kot so Qualcomm za modeme, Intel za čipe in podobno. Vsak cent, ki ga je lahko izpogajal, se je v milijonskih nakladah močno obrestoval....

92 komentarjev

Amazonov podpredsednik odstopil zaradi nestrinjanja s sankcioniranjem živžgačev

vir: Vice
Vice - Amazonov podpredsednik Tim Bray je protestno odstopil zaradi načina, kako je podjetje obravnavalo zaposlene v skladiščnih in odpuščalo tiste, ki so si drznili spregovoriti. Svoje razloge, da zapušča dobro plačano delovno mesto, zaradi česar bo zgubil približno milijon dolarjev, je pojasnil na blogu. V zadnjih tednih je podjetje odpustilo vsaj tri posameznike, ki so odkrito kritizirali nekatere prakse v podjetju in se zavzemali za več zaščite za delavce.

Zgodba se začenja v letu 2019, ko je 8700 zaposlenih podpisalo odprto pismo Amazon Employees for Climate Justice, v katerem so se zavzeli, da bi tudi Amazon ukrepal v globalnem boju proti podnebnim spremembam. To je tudi vodstvo prisililo, da je predstavilo svoj načrt, a so v podjetju vseeno grozili z odpuščanjem pobudnikom akcije.

Podoben pristop je imelo podjetje tudi med zadnjo pandemijo. Posameznike, ki so spregovorili o pogojih dela in zahtevali več zaščite, je podjetje želelo očrniti in vsaj tri so tudi odpustili. Najprej so...

16 komentarjev

Najpriljubljenejši igralec iger na Twitchu lani zaslužil 10 milijonov dolarjev

Slo-Tech - Tyler Blevins je bolj znan pod vzdevkom Ninja, posebej slaven pa je med uporabniki Twitcha, kjer ima njegov kanal največ naročnikov. Z več kot 12,5 milijona naročnikov, ki jim lahko prištejemo še 20 milijonov naročnikov na YouTubu, je odlično monetiziral svoj posel in lani zaslužil skoraj 10 milijonov dolarjev, je razkril v intervjuju za CNN. In njegov posel? Igra igre, v zadnjem letu Fortnite: Battle Royale.

Zaslovel je marca lani, ko je postavil rekord v številu sočasnih gledalcev svojega igranja iger - več kot 600.000 ljudi je tedaj spremljalo, kako se je z reperjem Drakom boril v Fortnitu. Kmalu je postal tudi prvi, ki je na Twitchu zbral več kot 10 milijonov naročnikov. Septembra je postal prvi e-športnik, ki je krasil naslovnico športne revije ESPN.

Vse...

32 komentarjev

Apple dobil novega drugega moža

The Wall Street Journal - Apple je dobil novega operativnega direktorja (COO), ki v hierarhiji podjetja predstavlja drugo najvišjo funkcijo, takoj za izvršnim direktorjem Timom Cookom. Odgovorno funkcijo prevzema dosedanji podpredsednik Jeff Williams, ki je v Applu zaposlen že od leta 1998. Od leta 2004 je bi podpredsednik proizvodnega oddelka, od leta 2010 pa je nadzoroval celotno Applovo verigo dobaviteljev do končnega izdelka in podpore. Odigral je ključno vlogo pri uspešni splavitvi iPhona, kasneje pa se je posvetil projektu Apple...

17 komentarjev

Kdaj bo tu Applova iUra?

Bo to kmalu preteklost?

Slo-Tech - Lani ta čas smo pisali o Applovem novem projektu iUra (iWatch), ki naj bi bil naslednja velika iNaprava. Med vrsticami se je špekuliralo, da bo iUra izšla že lani, pa se to ni zgodilo. A projekta niso ukinili, saj se Apple pogovarja tudi z ameriško FDA (Agencija za hrano in zdravila).

Vodstvo Applove ekipe, ki dela na iUri, se je konec leta sestalo s FDA, ko so se pogovarjali o mobilnih zdravstvenih aplikacijah, je razbrati z javnega urnika FDA. Apple je na sestanek poslal tudi Jeffa Williamsa, operativnega podpredsednika, Buda Tribbla, podpredsednika enote za programsko tehnologijo. FDA je predstavljal Jeff Shuren, ki vodi Center za naprave in radiologijo, ter Bakul Patel, ki je za FDA sestavil priporočila za...

117 komentarjev

Anonymous objavil elektronska sporočila podpredsednika Vanguarda

Richard Garcia (desno).

ComputerWorld - Hekerska skupina Anonymous je objavila dober gigabajt podatkov, ki so jih domnevno odtujili iz podjetja, ki dela za ameriško vojsko. Najdemo jih, kot je to že običaj, na Pastebinu, skupaj s spremljajočim komentarjem.

Skupina je zapisala, da gre za elektronska sporočila Richarda Garcie, ki je podpredsednik Vanguarda in član upravnega odbora InfraGarda, pred tem pa je bil 25 let agent Zveznega preiskovalnega urada FBI. Vanguard je znani pogodbeni dobavitelj za vojsko, InfraGard pa povezuje zasebne izvajalce in FBI pri naročilih. Sorodna skupina LulzSec je že junija napadla spletne strani atlantske podružnice InfraGarda.

V na novo objavljenem paketu dokumentov najdemo zapisnike sestankov, pogodbe, sheme, NDA-je, osebne informacije in nekaj drugih...

21 komentarjev