»

Yahoo bo kupil Inktomi

Byte And Switch - Podjetji Yahoo! Inc., internetni gigant, ter Inktomi Corp. sta včeraj objavili, da sta sklenili dogovor, po katerem bo Yahoo kupil Inktomi za 235 milijonov dolarjev. Po besedah Yahoojevega predstavnika bo združitev obema podjetjema prinesla boljše poslovne rezultate v prihodnosti ter večjo stabilnost. Nakup naj bi bil dokončan še v prvi četrtini prihodnjega leta. Več informacij na tem naslovu.

0 komentarjev

Intel v tretjem kvartalu

več strani - Danes mi je med predavanjem statistike in omenjanjem kvartalov prišlo na misel, da se počasi bližajo poslovni rezultati za Q3, in da je tokrat na vrsti Intel.

Lupus fabuli, bi rekli Rimljani, in res sem zasledil povzetka poslovanja. Če se vam ne da prebrati ne članka na Inqiurerju, ne tistega na Registru, vam lahko zaupam nekaj stalnic. Prodaja se še vedni ni dvignila na pravo raven, vendar velikih izgub ni. Samo dobička pa ni, in za je kriva še vedno trajajoča recesija.

Kot ponavadi, na Zahodu nič novega..

1 komentar

Athlon XP se prodaja bolje, kot je bilo pričakovano

X-Bit Labs - AMD je pred kratkim objavil, da se procesor Athlon XP prodaja bolje, kot so pričakovali. Po zadnjih podatkih bodo tako dosegli za 10 % višje prihodke od prodaje procesorjev, kot je bilo predvideno. Na žalost pa vesela novica ne bo bistveno vplivala na poslovanje AMD-ja, saj le-to zaenkrat ostaja v rdečih številkah. Zakaj? Ker se pomnilnik flash, ki je še vedno eden izmed najpomembnejših proizvodov AMD-ja, še vedno ne prodaja in se tudi v prvi četrtini prihodnjega leta ne bo prodajal ravno najbolje. AMD pričakuje izboljšanje šele za drugo četrtino prihodnjega leta, ko bo podjetje spet poslovalo pozitivno.

2 komentarja

DELL ne bo več prodajal Itanium procesorjev

AnandTech - DELL je prekinil s prodajo svojih Itanium sistemov. Ta korak DELLa je velika izguba za Intel, saj je sedaj le ta ostal brez prodajalca za svoje 64 bitne čipe. Po dolgih letih čakanja se je v tem letu Itanium končno pojavil, vendar pa ni požel pretiranega uspeha, saj je bila prodaja procesorjev zelo majhna. Bolj natančno, v tem letu je bilo razposlanih okoli 1700 Itanium domačih sistemov in 2600 strežnikov različnim OEM partnerjem po celem svetu. 2601 strežnikov je bilo razposlanih v tretjem četrtletju. Izmed teh, je bilo prodanih manj kot 500. Kljub tem številkam pa je Intel zadovoljen s prodajo in pričakuje porast prodaje v naslednjem letu.

0 komentarjev

AMD z izgubo

The inquirer - AMD je to četrtino končal z izgubo. Razlog zanjo je slabša prodaja in nizke cene procesorjev, ter slabi rezultati pri prodaji pomnilnika Flash, ki še vedno predstavlja enega izmed glavnih virov zaslužka, saj je AMD še vedno eden izmed največjih (če že ne kar največji) proizvajalec tega pomnilnika. Obeti za prihodnost pa niso nič optimistični, saj AMD pričakuje, da bo v četrti četrtini tega leta prodaja še bolj stagnirala.

0 komentarjev

Viini chipset načrti

X-Bit Labs - Ker je VIA organizirala svoj Technology Forum, na katerem je prikazala nekaj novosti in povedala, kaj lahko pričakujemo v prihodnje, gotovo ne bo odveč, če še enkrat ponovim njihove načrte v zvezi s procesorskimi nabori. Kot sem že večkrat poudaril, namerava VIA konec leta izdati integrirano P4M266 različico svojega P4X266 nabora, ki se bo od slednjega razlikovala samo po integriranem grafičnem jedru S3 Savage4. Po ostalih lastnostih pa bo nabor enak svojemu trenutno še vedno precej spornemu sorodniku P4X266. Integrirano grafično jedro je kar dobra pogruntavščina, še posebej za razne upravljalce internetnih strežnikov, saj tako odpade strošek za osnovno 2D kartico.
Ker je trenutno precej vroč tudi PC2700 DDR SDRAM, se je VIA odločila, da tudi ona podpre ta pomnilnik v prihodnjih naborih. Prvi nabor, ki ga bo doletela ta čast bo nabor za Pentium4 z imenom P4X333, katerega primerke lahko pričakujemo že v Q4 tega leta, v masovno proizvodnjo pa naj bi šel v prvi četrtini prihodnje...

0 komentarjev