»

Intel končuje s proizvodnjo nekaterih procesorjev

X-Bit Labs - Kot si lahko preberemo v tej novici na x-bit labs, bo Intel kmalu prenehal z proizvodnjo nekaterih svojih 'počasnejših' procesorjev. Tako se bodo od nas najprej poslovili Pentiumi 3 M z hitrostjo 1 GHz in 800 MHz ter mobilni Celeron 1,33 GHz, sledili jim bodo Pentium 4-M 1,70 GHz, Pentium III-M 1,13GHz ter mobilni Celeron 1,20 in 1,50 GHz, za njimi bodo v pokoj odšli Pentium III Xeon 700 MHz z 1 MB/2 MB L2 predpomnilnika in 900MHz model z 2MB L2 predpomnilnika, na koncu pa nas bodo zapustili še Pentium III 1,13 GHz z 512 KB L2 predpomnilnika.

2 komentarja

Intel prodira v naravoslovje

ZDNet - Če vam omenim kratico QSAR, verjetno ne boste vedeli, o čem govorim. Če bi omenil razkritje človeškega genoma, ki smo mu bili priča v ne tako oddaljeni preteklosti, bi verjetno vedeli več. Če pa bi bili tržni analitik, in bi v ideji računalniške podpore farmacevtsko-medicinskih ved zavonjali denar, potem pa bi bili na pravi poti.

Tako bi lahko mogoče opisali pot, ki jo sedaj peljejo proizvajalci računalnikov po svetu. Tako je, kot poročajo na ZDNetu, Intel pred kratkim ustanovil podružnico, ki se bo ukvarjala z načrtovanjem in prodajo večjih klusterjev laboratorijem in ustanovam, ki porabijo veliko procesorskega časa. Gre predvsem za racionalno načrtovanje novih učinkovin, pa še kaj drugega.

Poleg tega lahko tukaj prebermo, da je Dell izdelal enega od večjih klusterjev trenutno. Vsebuje 2008 PowerEdge stežnikov, vse skupaj pa poganjaj Red hat (samo za informacijo, pri nas se trenutno dela na klusterju s 128 procesorji).

Kot kaže, je področje biotehnologije in sorodnih ved...

6 komentarjev

DNK računalnik

PhysicsWeb - Zanimiv naslov, kajne? Bistvo novice je, da so znanstveniki prvič v zgodovini uporabili DNK računalnik, da je našel pravilen odgovor iz milijona možnih...kakorkoli že, tukaj si lahko preberete več o tem. Bo namesto koščka silicija v naših megaohišjih tiktakala DNK? Pravijo, da ja.

0 komentarjev

Pentium 3 1.33 GHz na policah

X-Bit Labs - Odkrito povedano, da sem kar malce zmeden, ko se začne debata o frekvencah najnovejših Pentium 3 alias Tualatin procesorjev, saj mi enostavno ni jasno, zakaj Intel tako zavlačuje s predstavitvam hitrejših procesorjev iz te družine. Zadnji primerek iz te družine je bil procesor, ki je deloval s frekvenco 1.2 GHz, hitrejših koščkov silicija pa kar ni in ni bilo na spregled. Je bilo to samo zatišje pred nevihto? Recimo, saj je Intel pred kratkim predstavil Tualatina, ki deluje s kar 1.33 GHz. Upajmo, da bomo deležni še kakšnega novega Tualatina.

0 komentarjev

Tualatin 1.33 GHz?

X-Bit Labs - Pojavila se je indikacija, da so Intelovci začeli razpošiljati svojo 1.33 GHz izvedenko Tualatin procesorja z 256 KB predpomnilnika. Ni dvoma, tako x-bitovci, da se je Intel spustil v masovno izdelavo procesorja, vprašanje je le, heh, kam točno ga misli vtikati. Procesorja namreč še ni na uradnem Intelovem ceniku. Bomo v kratki prihodnosti stare BX legende sparjali z 1.33 GHz Tualatinom?

0 komentarjev

Hardverske katastrofe

SystemLogic - Ko iz trgovine skrbno nesemo svojega najnovejšega GeForca 3, za katerega smo vsaj leto dni stradali ter živeli ob plesnivem kruhu in pretirano klorirani vodi, je misel na to, kako se nam bo silno čaščena grafična kartica nekoč spražila v lastnem soku, ker enostavno ne bo zdržala bremena overclocka, gotovo zadnja. Nikogar ne zaboli bolj, ko vidi na sliki popolnoma scvrt procesor ali kak drug drag čip. Če to vidite v živo (ste lastnik pokojnega koščka silicija), še toliko bolj. Vendar pa se nekateri ob gledanju scvrtih koškov hardvera prav prešerno zabavajo. Vsem tistim (in tudi tistim, ki hočejo videti posledice, če bodo pretiravali) je namenjena ta stran, kjer so se kar pošteno potrudili za slike tako ali drugače uničenih kosov strojne opreme. Našli boste vse - od skurjenih in zlomljenih procesorjev, spečenih matičnih plošč, scvrtih grafičnih čipov in t.i. "avionskih" ohišij. Kaj? Poglejte si slike in vedeli boste o čem govorim....

1 komentar

Tualatin v paru

2CPU - 2cpujevci so od njihovega zvestega bralca dobili fotografije ter zaslonske zajemke njegovega testa dvoprocesorskega Tualatin strežnika - Dell Poweredge 2550. Dva procesorja, vsak s frekvenco 1,13 GHz, 512 KB L2 predpomnilnika, štirje SCSI diski v RAID0,... Paša za oči. Ker je članek nič drugega kot kup screenshotov, ne morem zaključiti dosti. Lahko pa povem: Dosti raje bi v strežniški navezi videl dva Palaminota pri 1.33 GHz.

3 komentarji

lunijeve nove igračke

Jaz - Hehe, danes zjutraj me je nadvse razveselil paketek, ki so mi ga poslali prijazni možiclji iz Electre. Gre namreč za Gigabyte GA-7DX DDR ploščo, 256MB PC2100 Thermaltake pomnilnika, TBird 1.33GHz ter Copper Orba. Polna hiša veselja za celo družino! Sicer zadeve še nisem imel časa testirati, sem pa posnel nekaj slikic za spodbujanje žlez za slinjenje... Mimogrede, TBird je AXIA Y model, tako da navali narod (spomnil sem se pogledati, ker so me nekateri spraševali kje se dobijo Y serije)!

6 komentarjev