»

Ocvirk tedna

AnandTech - Polnenje kartuš bo, vsaj za nekatere tiskalnike, od sedaj očitno kaznivo. Lexmarkove kartuše namreč po novem nosijo napis Single use only, (samo za enkratno uporabo). Torej če kartušo ponovno napolnite s črnilom, kršite Lexmarkova določila o enkratni uporabi kartuše, saj z odprtjem paketa z njihovim produktom namreč pristanete na pogoje, ki pa jih s polnenjem kršite.

Kaj bo sledilo? Prepoved menjavanja kartuš? Torej boste morali, ko se bodo izpraznile, kupiti kar nov tiskalnik? Ali pa DVD mediji zapečateni v pogone, ki jih boste kupovali kar skupaj? Ah ...

37 komentarjev

170 strani v minuti!

Slashdot - Brother je predstavil prototip brizgalnega tiskalnika, ki v minuti natisne 170 barvnih strani poljubne velikosti! To mu omogoča posebna tehnologija, ki za vsako barvo zapoveduje ločeno statično glavo, skozi katero z veliko hitrostjo potuje papir. Na predstavitvi je tiskalnik v 60 sekundah izpljunil 150 strani velikosti A6 pri ločljivosti 600x600 dpi. Za večje papirje ne bi porabil nič več časa, ampak le več glav, da bi bila razporeditev širša. Zaradi mirovanja glave bo tiskalnik tudi energijsko varčnejši od obstoječih.

17 komentarjev

Večnamenske naprave na kupu

Tom's Hardware - Večnamenske naprave so danes zelo zanimiva kombinacija, saj nam lahko nadomestijo tiskalnik, optični bralnik, faks in še kaj, tako da imamo na mizi več prostora. Tokrat so na Tom's Hardware predstavili te izdelke nižjega cenovnega razreda. Na test so postavili Canonovega, Epsonovega, HP-jevega in Lexmarkovega predstavnika. Njihove cene se gibljejo od 150 pa do 200 ameriških zelencev. Če kupujete táko komponento, vam branje tega članka priporočamo.

0 komentarjev

Lexmark: Vse je relativno...

The Register - Očitno niso le politiki tako dvolični, da po eni strani ostro obsojajo spam, a ga še raje uporabljajo v namene politične kampanje. Sedaj se jim je pridružil Lexmark.

Podjetje ima pač želje poseči na trg tiskalniških kartuš (več o politiki za temi izdelki si preberite v povezanih novicah), saj bi z le malo nižjimi cenami lahko dosegli lep tržni delež. A lej ga, zlomka, ko pa je neko drugo podjetje izdelalo kartuše, ki delujejo v Lexmarkovih tiskalnikih, so jih kratkomalo tožili.

Pravniki se tako zopet naslanjajo na DMCA, ki ureja digitalne avtorske pravice, rekoč da naj bi obtoženo podjetje Static Control Components slednji zakon kršilo, saj so v kartuše vdelali čip, ki omogoča komunikacijo s tiskalnikom ter zagotavlja, da je kartuša avtentična (beri: made by Lexmark). Sicer ne moremo reči, da tu do kršitve ni prišlo, a vseeno opazimo, kam pes taco moli.

Vsekakor pa bi bilo zelo zanimivo, če bi zakon, kakršnega si želijo evroparlamentarci, posvojili še v čezlužju [:D]. Klik!...

1 komentar

Test tiskalnikov

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so testirali 11 tiskalnikov. Po 3 od Epsona, HPja in Canona ter 2 Lexmarkova. Začetek članka je namenjen razlagi različnih tehnologij in načinov delovanja tiskalnikov, čeprav so vsi stestirani tiskalniki brizgalni. Pohvalili so HPjevo in Lexmarkovo vgraditev glav v kartuše, v test pa so vključili tudi tabelo stroškov nakupa tiskalnika ter natisnenja 1500 črnobelih in 1500 barvnih strani. Zanimivo... za najcenejšega se po 3000 kopijah izkaže Canon S500, za najdražjega pa HP Deskjet 980 Cxi. Ta tabela je zanimiva predvsem zaradi tega, ker nam pove, da najcenejši tiskalnik ob nakupu ni vedno res najcenejši. Obširen test najdete tukaj.

0 komentarjev

HP in problemi z LaserJet-i

The inquirer - Hewlett Packard je opozoril uporabnike LaserJet tiskalnikov, da le-ti s staranjem začnejo povzročati težave. Da lastnike ne bo takoj prijela panika naj povem, da se ta problem ne odraža v kvaliteti tiskanja, niti v samem delovanju tiskalnika. Nekatere LaserJet-e (problematični utegnejo biti 6L, 1100, 3100 in 3150) na "starost" doleti t.i. "multifeed" sindrom, ki ga prepoznamo po tem, da tiskalnik vase potegne več kot en list papirja. Rešitev? Nekakšna ploščica(Customer Replaceable Separation Pad Kit), ki jo vstavimo v tiskalnik. Ker je HP ugledno podjetje in ker jim ni vseeno za svoje kupce, dobite ploščico zastonj. Vsi uporaniki LaserJet-ov 6L, 1100, 3100 in 3150, ki imate probleme z "multifeed-om" kliknite sem.

3 komentarji