»

Sony predstavil A850 D-SLR

Sony Alpha A850

vir: Daily Tech
Daily Tech - Sony je včeraj predstavil digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat Alpha A850 in 28-75mm F2.8 objektiv. A850 vsebuje 35 milimetrsko CMOS tipalo, ki omogoča zajemanje slik s 24,6 milijoni točk, dvonivojsko odstranjevanje šuma v analogni in digitalni domeni, dva BIONZ slikovna procesorja za hitro obdelavo slik, ter podporo ISO občutljivosti do ISO 6400 z razširjenim ISO obsegom. Gre za enako tipalo kot pri dražjem modelu A900, predstavljenim lansko leto.

Fotoaparat uporablja 9-točkovni sistem za ostrenje, ki mu pomaga 10 pomožnih točk za izboljšano sledenje premikajočim se objektom, pri Sonyju pa pravijo, da je sistem hiter in zelo natančen. A850 ima vgrajeno optično stabilizacijo slik s štirimi koraki...

21 komentarjev

Canon EOS 400D

Slo-Tech - Po uspešnem dedku EOS 300D in očetu EOS 350D, je sedaj tu nova generacija popularne digitalne kamere. Vnuk je tako dobil nov CCD čip, z 10.1 mega točkami ločljivosti, od bolj profesionalnega sorodnika 30D, si je "sposodil" 9 točkovni avto fokus, 2.5" LCD zaslon in ga nadgradil z napredno zaščito pred prahom.

Test same kamere in kratko primerjavo s sorodniki in konkurenco, si lahko ogledate na izvorni strani te novice: cameralabs.com. Samo kamero (body) si lahko omislite že od 867,65 CHF naprej, kar je 549 evrov.

29 komentarjev

Zaščita pred radovednimi pogledi

Slo-Tech - Če spadate med tiste, ki vas neznansko motijo nezaželjeni pogledi na ekran vašega dlančnika, PSP-ja oziroma osebnega računalnika je vaših skrbi konec. Nekaj nadebudnih študentov modnega oblikovalstva je namreč izdelalo zaščito pred nezaželjenimi pogledi, ki vam poleg zaščite pred radovedneži nudi tudi kanček vpadljivosti, saj gre za vse prej kot vsakdanjo stvar. Slika pove več kot tisoč besed: Več o tovrstnih zaščitah pred radovednimi pogledi najdete na spletni strani RCA.

39 komentarjev

A že spet nisi pobrisal prahu?

Slo-Tech - Tiste, ki si svojo kišto lastite že nekaj časa, bi ob odstranitvi pokrova znalo presenetiti kaj takega. Tudi pri računalnikih je čiščenje pomembno, saj lahko izboljša hlajenje in celo prepreči okvaro katere od komponent. Pa vendar je bolje spoštovati pregovor "Bolje preventiva kot kurativa", zato poskušajte čimbolj onemogočiti vstop prahu v ohišje. Zelo pametno je imeti več ventilatorjev, ki zrak sesajo iz ohišja, kot pa tistih ki ga pihajo vanj, prav pa pridejo tudi protiprašni filtri. Stare mamine najlonke delo sicer opravijo, a za tiste, ki želijo profesionalen izgled, nikakor niso dovolj. Aluminijaste Praholovilce™ so naredili pri JabTechu, prepihali pa so jih 3dXtremeovci. Puf!

8 komentarjev

Konec z neowin.net

Neowin - Stran, ki jo je poznal skoraj ves svet je zaprla svoja vrata. Stran, na kateri sem ugotovil, kaj pomeni želeti si uspeti brez prebite pare (kar se tiče interneta seveda), stran, ki je pokazala, kaj pomeni vztrajnost in prizadevanje ter uvedla pomen besedni zvezi "neprofesionalno novinarstvo", je prenehala z delovanjem.

Vse kar jim želim, je vso srečo v nadaljnem življenju...

7 komentarjev

...in prahu ni več!

Case Junkiez - Se je vaši mami že kdaj strgala najlonka? Seveda se je! Kaj naredi z njimi? Seveda, stran jih vrže! Nikar! Uporabite stare najlonke za zaščito pred prahom. Namontirajte na ventilator in voila... super filter proti prahu je narejen! Po pričevanjih avtorja članka kake posebne razlike v glasnosti ni, pa tudi temperature niso dosti višje (2-3°C pri obremenitvi). Zanimivo branje in zanimiva obramba pred prahom!

12 komentarjev

Hlajenje grafične - tokrat robustno

How.To - Ne, tokrat se ne bomo ukvarjali s postavitvijo zelo velikih izmenjevalnih površin na pomnilniške module ter procesor grafične kartice (kar nameravam jaz opisati v enem od svojih naslednjih člankov). Ta članek - Project Alpha imenovan - opisuje, bolj slikovno kot tekstovno, postopek vgraditve dveh ventilatorjev direktno nad grafično kartico s pomočjo tiste male kovinske zadevice, ki ponavadi zakriva prazno PCI režo pred prahom in ostalimi nezaželenimi faktorji. Rezultat? Precej fina zadevica, ki pa ima to slabost, da v resnici samo premika zrak znotraj računala. Če vprašate mene, bi se dosti boljši učinek dosegel z vrtanjem v stranico ohišja ter namestitvijo ventilatorja tako, da bi vlekel zrak iz zunanjosti.

0 komentarjev

V boj proti prahu!

Case Junkiez - Tudi najlepše ohišje je po dobrega pol leta delovanja (še posebej, če je pošteno prevetreno) od znotraj podobno 20 let staremu klumpu zaradi, uganili ste, vedno nabirajočega se praha. Računalničarji s prahom od nekdaj vodimo majhno vojno. Vztrajno se ga lotevamo z raznimi filtri, sesanjem računalnika, pločevinkami s stisnjenim zrakom, toda prašna zalega vedno znova najde pot do notranjosti računalnika. Na Case Modders Australia strani si lahko ogledate zanimiv članek z imenom "10 stvari, ki jih sovražim pri prahu" (parodija na film ni izključena :)). Avtorji so se v članku pošteno lotili našega prašnega problema... Izvedeli boste zakaj za vraga je prah sploh škodljiv ter kako se ga najbolje lotiti. Zanimivo branje...

3 komentarji