»

Foxconn lani z veliko izgubo

vir: engadget
engadget - Foxconn je preteklo leto s finančnega vidika zaključil slabo, saj so pridelali kar 218,3 milijonov dolarjev izgube. To je bilo celo več, kot so pričakovali analitiki, ki so izgubo predhodno ocenjevali na 202 milijona dolarjev. Izguba sama torej v nobenem primeru ni presenečenje, sploh ko vzamemo v zakup pretekla dogajanja v Foxconnu. Vse se je namreč začelo s samomori delavcev, kar naj bi bilo povezano z obupnimi delovnimi pogoji v tovarnah. Posledično so delavcem v podjetju znatno dvignili plače, kar je bil skupaj z zdravstvenimi stroški glavni razlog za izgubo. Olje na ogenj so prilile preselitve znotraj kitajske na območja s cenejšo delovno silo.

Obenem so te selitve trajale dlje,...

6 komentarjev

AMD: "Bingo!"

The inquirer - Kot poroča The Inquirer, naj bi AMD zadel terno s prodajo njihovih 64-bitnih serverskih procesorjev z imenom Opteron. AMD naj bi s podjetjem Cray v naslednjih tednih podpisal pogodbo za prodajo 10.000 Opteronov, kar napeljuje k sklepu, da bo AMD prodal več 64-bitnih procesorjev kot konkurenčni Intel svojih Itanium procesorjev. Govorimo o veliki številki, saj je Intel v letih 2001 in 2002 prodal dobrih 3000 Itaniumov, letos pa jih namreva še 7000. Klik!

21 komentarjev

Dell z Itanium2 procesorji

X-Bit Labs - Predstavniki Della so prejšnji teden napovedali Dellovo namero o uporabi zmogljivih Intelovih Itanium2 procesorjev v svojih strežnikih. O datumih Dellov tiskovni predstavnik ni želel govoriti.

Dell se bo tako pridružil Hewlett-Pacakardu ter IBMu, ki sta zaenkrat edina proizvajalca, ki uporabljata Itaniume 2 v svojih rešitvah, vendar se je za razliko od njih odločil, da ne bo razvijal svojega čipovja, temveč da bo počakal na Intelov E8870 nabor. Dell bo tako moral počakati vsaj do pričetka prihodnjega leta, ko bo Intelova tovarna Santa Clara začela s proizvodnji IA64 arhitekture v 0.13 mikronski tehnologiji. Klik!

0 komentarjev

Nagrade na področju polprevodnikov

The Register - Microsoft je po mnenju Microprocessor Report's Analyst Choice Awards v preteklem letu naredil najboljši skupek tranzistorjev za igračkanje, in sicer svoj X-box.
Sicer priznavajo, da imata veliko vlogo sicer Intel in Nvidia, ki sta verjetno naredila tudi najbolj umazano delo, vendar kaj hočemo, izdelek je še vedno Microsoftov
V kategoriji stežnikov in delovnih postaj je pa svoje 64 bitne procesorje nagrado dobil Intel.. Kot poročajo na The Registerju, sta to le dve nagradi, za ostalih sedem pa je potrebno še počakati.

0 komentarjev

Athlon XP se prodaja bolje, kot je bilo pričakovano

X-Bit Labs - AMD je pred kratkim objavil, da se procesor Athlon XP prodaja bolje, kot so pričakovali. Po zadnjih podatkih bodo tako dosegli za 10 % višje prihodke od prodaje procesorjev, kot je bilo predvideno. Na žalost pa vesela novica ne bo bistveno vplivala na poslovanje AMD-ja, saj le-to zaenkrat ostaja v rdečih številkah. Zakaj? Ker se pomnilnik flash, ki je še vedno eden izmed najpomembnejših proizvodov AMD-ja, še vedno ne prodaja in se tudi v prvi četrtini prihodnjega leta ne bo prodajal ravno najbolje. AMD pričakuje izboljšanje šele za drugo četrtino prihodnjega leta, ko bo podjetje spet poslovalo pozitivno.

2 komentarja

DELL ne bo več prodajal Itanium procesorjev

AnandTech - DELL je prekinil s prodajo svojih Itanium sistemov. Ta korak DELLa je velika izguba za Intel, saj je sedaj le ta ostal brez prodajalca za svoje 64 bitne čipe. Po dolgih letih čakanja se je v tem letu Itanium končno pojavil, vendar pa ni požel pretiranega uspeha, saj je bila prodaja procesorjev zelo majhna. Bolj natančno, v tem letu je bilo razposlanih okoli 1700 Itanium domačih sistemov in 2600 strežnikov različnim OEM partnerjem po celem svetu. 2601 strežnikov je bilo razposlanih v tretjem četrtletju. Izmed teh, je bilo prodanih manj kot 500. Kljub tem številkam pa je Intel zadovoljen s prodajo in pričakuje porast prodaje v naslednjem letu.

0 komentarjev

Microsoft začel pošiljati WinXP OEM partnerjem

The-Ctrl-Alt-Del - Jolando nam sporoča, da so WinXP na poti k sestavljalcem računalnikov :

Danes, v petek 24. avgusta je Microsoft začel pošiljati Windows XP OEM partnerjem, kot so Gateway, Compaq, Dell in Sony. Končna številka builda je 2600. Home Edition bo v Ameriki stala 99 dolarjev (nadgradnja) in 199 dolarjev (cela različica). Professional Edition bo stala 199 dolarjev (nadgradnja) in 299 dolarjev (cela različica). Poleg izdaje WinXP, pa je bila danes tudi izbrana sodnica, ki bo sodelovala v sodbi proti Microsoftu - to je Colleen Catelli.

8 komentarjev

EV6 se poslavlja, prihaja NUMA

EBN - Ko smo že pri serverskih procesorjih... AMD se je svojega 64 bitnega SledgeHammerja lotil precej resneje kot Intel Itaniuma in procesor je redno deležen zanimivih inovacij. Zadnja izboljšava je, sodeč po tej novici, novo vodilo. EV6 očitno ni dovolj dober za AMDjev novi procesor in tako so sprojektirali popolnoma novo vodilo z imenom NUMA (Non-Uniform Memory Access). Če vas zanimajo podrobnosti okoli tega vodila si kar poglejte zgornji link, povem naj le, da bo zadeva podpirala povezovanje osmih ali več procesorjev (seveda vsak s posebnim vodilom in ne deljenim, kot je slučaj pri Intelu), zgrajena pa je okoli LDT kontrolerja.

0 komentarjev