»

Na Windows prihajajo igre iz Google Play Games

Slo-Tech - Google je sporočil, da bo prihodnje leto izdal aplikacijo za Windows, ki bo tudi na tej platformi omogočala poganjanje iger iz Google Play Games. Prinesla bo popolno sinhronizacijo, tako da bo mogoče isto igro začeti igrati na eni napravi in jo potem nadaljevati na drugi: podprte bodo torej Android, Chromebook in Windows. Igranje bo potekalo povsem lokalno, torej ne bomo potrebovali povezave do oblaka. Za zdaj še ni jasno, ali bodo na voljo vse igre ali pa samo najpopularnejše.

Novost razvija Google sam in ne predstavlja sodelovanja z Microsoftom. Spomnimo, da je z Amazonovimi igrami drugače, saj so z Androida na Windows 11 prispele v sodelovanju z Microsoftom.

6 komentarjev

Connect: Microsoft k Fundaciji Linux, Google k .NET-u

Ars Technica - V New Yorku od danes poteka Microsoftova konferenca Connect(), na kateri smo slišali nekaj že znanega in izvedeli nekaj novosti. Microsoft, ki je bil do pred desetletjem zagrizen nasprotnik odprte kode, je postal platinasti partner Fundacije Linux. To ni čisto nepričakovano, saj je redmondski velikan v zadnjih letih in mesecih napravil velike korake naproti odprti kodi. Microsoft se je namreč zavedel, da trmasto vztrajanje izključno pri lastnem ekosistemu ni ne zdravo ne dobičkonosno, zato počasi migrirajo tudi v ostale svetove. Na Windows je na primer prispel bash, v Linux pa PowerShell. Odprtokoden je postal .NET, na Githubu pa je Microsoftov prispevek že sedaj največji. Platinasti člani morajo letno Fundaciji prispevati vsaj pol milijona dolarjev, kar za Microsoft seveda...

22 komentarjev

E3: Oculus Rift in Microsoft Xbox One sta lepi par

Slo-Tech - Na novinarski konferenci pred začetkom E3 je Oculus, ki je od lani v Facebookovi lasti, pokazal prihajajoč končni izdelek Oculus Rift in napovedal sodelovanje z Microsoftom. Datum izida je prvo četrtletje prihodnjega leta.

Vsak kos Oculus Rift bo imel priložen krmilnik Xbox One, ki podpira tako konzolo Xbox One kakor tudi osebne računalnike s (prihajajočim) sistemom Windows 10. Xbox Wireless Adapter, ki so ga najavili minuli teden, bo omogočal brezžično igranje. Tako bo mogoče vse igre z Xbox One igrati ne le na Windows 10 temveč tudi na Oculus Riftu.

Končni izdelek Oculus Rift je precej drugačen od prvih prototipov. Naglavni na eni strani pokriva tkanina, sicer pa ima dva OLED...

9 komentarjev

Google-Novartisove pametne leče bodo merile raven glukoze

The Wall Street Journal - Google in šivcarski farmacevtski gigant Novartis sta napovedala razvoj in prodajo pametnih leč, ki bodo vsebovale senzorje za merjenje ravni glukoze, kar bo olajšalo življenje bolnikom s sladkorno boleznijo.

Danes proizvajalci kar tekmujejo, kdo bo predstavil več pametnih naprav. Pametni telefoni že zdavnaj niso dovolj, zato se bitka širi na področje pametnih naprav, ki jih bomo nosili ves čas. Pametne ure so trenutno vroče žemljice, medtem ko so pametne zapestnice vsaj za zdaj videti kot strel v prazno. Google pa je šel še korak dlje in pripravil pametne kontaktne leče.

Gre za izdelek iz laboratorijev Google X, kakor se imenuje eksperimentalnorazvojni del Googla, od koder bomo dobili tudi Google Glass. Pametne leče...

25 komentarjev

Microsoft izdal na pol popravljeno mobilno aplikacijo za YouTube

ZDNet - Microsoft je posodobil svojo mobilno aplikacijo za YouTube, tako da ustreza nekaterim Googlovim zahtevam, ne pa vsem. Spor se je začel, ko je Microsoft 7. maja izdal aplikacijo za Windows Phone, ki omogoča zelo svoboden dostop do YouTuba. Googlu je šlo v nos predvsem to, da aplikacija omogoča prenos videoposnetkov na disk in da odreže reklame pred in po posnetkih. To pa je, tako trdi Google, v nasprotju s pravili uporabe. Zato je Google Microsoftu poslal zahtevo za prenehanje kršitve in postavil rok 22. maj. Včeraj je rok potekel, Microsoft pa je izdal popravljeno aplikacijo, ki je nekje vmes med prejšnjo in Googlovimi zahtevami.

Nova verzija aplikacije...

9 komentarjev

Z MeeGom je uradno konec, naslednik je Tizen

Tizen je novo ime za izdelek, ki se mu je dosedaj reklo MeeGo.

vir: CNet
CNet - Mobilno platformo Meego sta lani februarja s precej pompa skupaj predstavila Intel in Nokia kot odgovor na iOS oz. Android. Šlo je za prost in odprt mobilni operacijski sistem, zgrajen na Linuxu, grafični knjižnici Qt in sistemu za upravljanje paketov RPM, s predvideno rabo v pametnih telefonih, tabletih, avtomobilski industriji (IVI - in-vehicle installation, tudi in-vehicle infotainment) in embedded napravah. Od takrat pa do danes se je marsikaj spremenilo, predvsem je bila Nokia zaladi strmega upada tržnega deleža primorana v sodelovanje z Microsoftom in s tem odpis tako Symbiana kot MeeGota (prvi in edini njihov Meego teleon, N9, naj bi sicer izšel kmalu). Intel je s tem ostal brez partnerja in se je moral odločiti, kako naprej, in pri tem nekaj časa omahoval, npr. s predstavitvijo svojega tabličnega računalnika z Androidom.

Včeraj so se dokončno odločili in...

21 komentarjev