»

Rekordne prodaje pametnih telefonov v letu 2009

IDC letno poročilo

vir: CNET News
CNET News - IDC, podjetje za raziskavo trga je v torek podalo poročilo o rekordnih prodajah pametnih telefonov v zadnjem četrtletju leta 2009, ko so proizvajalci telefonov prodali 54.4 milijonov naprav.
Kot navajajo je rast 39% glede na prodajo naprav v istem obdobju leta prej.

Proizvajalec z največjo rastjo prodaje v letu 2009 je Apple.
Apple je v letu 2009 prodal 25.1 milijonov telefonskih naprav in le leto prej 13.8 milijonov naprav. Tržni delež iz leta 2008, je 9.1%, in je v letu 2009 narasel na 14.4%, kar pomeni, da je imel Apple 81.9% letno rast.

Po poročanju IDC, je imel Apple največji letni prirastek med proizvajalci mobilne tehnologije.
Zadnje četrtletje v letu 2009 je bila prodaja in tržni delež še bolj ugodna za Apple. Podjetje je prodalo 8.7 milijonov iPhonov v zadnjem četrtletju, za razliko od leta poprej z le 4.4 milijonov. Tako se je...

9 komentarjev

Phenom II X6?

Istanbul tudi za AM3?

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - AMD v obliki serije Opteron že prodaja 6-jedrne procesorje za strežnike in delovne postaje, a le vprašanje časa je bilo, kdaj bodo 6-jedrnike ponudili tudi za običajne uporabnike, v AM3 pakiranju. Žal ne bodo naprodaj letos, še več, glede na neuradne vire bodo na police prišli šele v tretjem četrtletju leta 2010, kar je več kot enoletni zamik za strežniškimi modeli. V katero platformo bo AMD vključil namizne 6-jedrnike, še ni znano. S tako poznim izidom bodo verjetno predstavljali del platforme Leo, ki bo nasledila trenutno aktualnega Dragona. Platformo Leo bodo...

35 komentarjev

Nekateri modeli AMD-jevih procesorjev Athlon X2 bodo potrebovali samo 45 W

ComputerBase - Vsi nestrpno čakamo na uradno splavitev novega AMD-jevega procesorja Phenom, ki bo poizkušal sneti zmogljivostno krono Intelovi aktualni ponudbi (Core 2 Duo in Core 2 Quad). Do takrat si lahko ogledate slike njegovega jedra ;).

V tem času pa AMD nadaljuje z optimizacijo proizvodnje procesorjev Athlon (Brisbane jedro), ki bodo v obdobju Phenoma predstavljali mainstream, vstopno ponudbo. Tako bodo v bližnji prihodnosti ponudili modele, ki bodo tipično potrebovali (samo) 45 W, kljub 65 nm proizvodnem procesu. Ti modeli, z oznakami BE, bodo tiktakali od 1,9 do 2,3 GHz (2x 512 kB L2, 2 GHz HT).

Izvorna novica.

7 komentarjev

AMD pred Intelom v ZDA

Slo-Tech - Zadnje analize kažejo, da je AMD pridobil kar nekaj odstotkov tržnega deleža med procesorji za osebne računalnike napram Intelu. Od letošnjega januarja se je njegov delež povečal skoraj za tretjino in se ustalil rahlo nad 50 %. Intelov delež je za enak odstotek padel in je trenutno rahlo pod 50 %. Poudariti velja, da gre pri teh odstotkih le za osebne računalnike prodane neposredno domačim uporabnikom, ne pa tudi za strežnike, prenosnike, delovne postaje in računalnike za podjetja.

Na ostalih področjih je Intel še vedno krepko pred AMD-jem, predvsem zaradi tega, ker se nekateri veliki proizvajalci računalnikov odločajo za Intel. Kakorkoli že, analitiki se strinjajo, da ima AMD še velik potencial in da bo Intelu gotovo še mešal štrene na vseh področjih. Več o tem.

Opozorilo: tržni deleži predstavljajo razmerje prodaje in ne razmerje vseh računalnikov v uporabi!

10 komentarjev

2002: 423,4 milijona prodanih mobilnikov

Electric News - Gartner Dataquest poroča:

Dragi potrošniki, v lanskem letu ste pokupili kar 423,4 milijone mobilnih telefonov -- prodajalci se vam najlepše zahvaljujejo, pripadniki naravovarstvenih organizacij pripravljajo obtožnice. Da so podjetja pridno izplačevala božičnice in da se radi obdarujete, dokazuje tudi prirast prodaje v zadnjem četrtletju, v katerem ste denarnico odprli za kar 14 % večkrat kot leto poprej (povprečno, seveda). Za tekoče leto bomo rast prodaje konfigurirali z dvomestnim odstotnim številom. Prilagodite se.

Očitno vas primankljaj novejših storitev ne moti preveč; aparati s kvalitetnimi barvnimi zasloni in natančne kamerice so vas očitno prepričale bolj kot nasplošno mobilniki 3. generacije (to boste po naših napovedih popravili leta 2004). Ker monopol načeloma ni dober, se zna zgoditi, da bodo operaterji rahlo zajezili množično prodajo Nokiinih plastičnikov, saj je s 35,8 % odstotnim deležem (151.4 milijona enot) daleč pred Motorolo (64,6 mio enot; prirast 9,4 % in 15,3...

0 komentarjev

Intel pričakuje boljše rezultate v zadnjem četrtletju

X-Bit Labs - Intel je danes objavil rezultate svojih analiz, v katerih predvideva, da bodo poslovni rezultati zadnjega četrtletja boljši od predzadnjih. Tiskovni predstavnik tovarne v Santa-Clari je sporočil, da Intel načrtuje povečanje prodaje za šest odstotkov, medtem ko Wall Street ni tako optimističen, saj napovedujejo le triodstotno rast.

Če se še spomnite, Intelovi prihodki v tretjem četrtletju so znašali 6,5 milijard dolarjev, kar je za tri odstotke več kot v drugem četrtletju letos. Za zadnje četrtletje tako Intel namerava svoje prihodke povečati s 6,5 na 6,9 miljarde dolarjev, pri čemer so gotovo pomemben faktor tudi bližajoči se prazniki. Klik!

0 komentarjev

Athloni XP se dobro prodajajo

AMD - AMD je na svoji spletni strani objavil vest o zelo dobri prodaji procesorjev Athlon v četrtem letošnjem poslovnem kvartalu. Prodaja naj bi tako krepko presegla načrtovano, po prvih ocenah kar za desetino. Na ostalih področjih gre AMD-ju malo slabše. Flash pomnilniki, AMD-jev drugi ključni proizvod, se še vedno ne prodajajo tako kot včasih. Tudi prodaja v zadnjem četrtletju naj bi bila relativno slaba, tako kot že dalj časa. Po napovedih naj bi vsi sestavni deli AMD pozitivno poslovali šele v drugem četrtletju leta, ki prihaja. Hvala, Koci

0 komentarjev

AMD povsod

Guru 3D - AMD ne bo ideloval le procesorjev. Danes je namreč sporočil, da bo posegel tudi na tržišče Flash pomnilnika. Izdeloval bo namreč MPC (multi-chip package) flash pomnilnik in SRAM izdelke. Mogoče bo kupiti 16, 32 in 64 MB verzije s po 2, 4 ali 8 MB SRAM-a. AMD se je zadevi res posvetil, ker je vanjo vgradil različne napredne tehnologije kot so Simultaneous Read/Write Flash memory tehnologija.
Bo Intel sledil AMD-jevemu zgledu? Pomoje ne. Intel je namreč izbral drugo pot. Posvetil se je namreč procesorjem za konzole, kjer pričakuje, da bo mastno služil. Zgleda, da sta si največja izdelovalca procesorjev poleg svojega glavnega posla našla še "hobije". Bomo videli...

1 komentar