»

CNN+ propadel po rekordno kratkem času

vir: CNN
CNN - Zgolj dober mesec po zagonu novičarske pretočne storitve CNN+ bo ta 30. aprila ugasnila, med razloge pa je poleg srdite tekme med pretočnimi servisi mogoče šteti tudi organizacijsko kolobocijo ob združitvi WarnerMedie in Discoveryja.

Ko je 29. marca luč sveta ugledal pretočni servis CNN+, ga je strokovna javnost opazovala z velikim zanimanjem. V nasprotju z velikani, kot so Netflix, Disney+ ali HBO Max, namreč CNN+ ponuja izključno novičarske ter informativne vsebine. Ne samo, da je s tem že v štartu prikrajšan v primerjavi s konkurenco na že precej zasičenem trgu pretočnih storitev, ampak povrhu vsega ponuja stvari, za katere je malokdo pripravljen plačevati dodatno - in to 6 dolarjev mesečno. Še posebno pa v času, ko se morajo tudi ugledne novinarske hiše boriti za slehernega kupca. Zato ni presenetljivo, da servis ni dosegel predvidenih 150.000 naročnikov v prvem mesecu, temveč jih v teh dneh beleži zgolj dobrih 10.000. Tako je kar logična novica, da se projekt že po dobrem...

26 komentarjev

Nov pretočni velikan na obzorju: AT&T bo WarnerMedia spojil z Discoveryjem

vir: Flickr

Slo-Tech - Iz AT&T so sporočili, da nameravajo iz podjetja izločiti medijski del WarnerMedia in ga združiti s TV družbo Discovery. WarnerMedia ima v lasti filmski studio Warner Brothers s številnimi uspešnicami iz preteklosti in nekaj vročimi franšizami, kot sta Harry Potter in Batman, ob tem pa še televizije HBO, CNN, Cartoon Network, TBS in TNT. Discovery je na drugi strani najbolj poznan po svojih TV programih o znanosti, kuhi in prostem času, denimo Animal Planetu, Food Networku in TLC.

Za zdaj sta se poslu dogovorili le vodstvi obeh podjetij, da bo obveljal, ga morajo seveda potrditi še regulatorji. AT&T bo za WarnerMedia prejel 43 milijard ameriških dolarjev, njihovi delničarji pa bodo 71 odstotni lastniki novega podjetja, lastniki Discoveryja pa preostalih 29 odstotkov. Skupna družba še nima imena, vodil jo bo izvršni direktor Discoveryja David Zaslav.

AT&T je WarnerMedia, tedaj še pod imenom Time Warner, kupil leta 2016 za 109 milijard dolarjev, na soglasje pravosodnega...

12 komentarjev

Novosti iz Appla

Apple - Včeraj je Apple organiziral svoj veliki dogodek, na katerem so predstavili številne novosti. Rdeča nit prireditve je bližajoča transformacija Apple iz podjetja, ki proizvaja izdelke in prodaja storitve, v medijskega velikana. Apple se resno spogleduje z medijsko, finančno in še kakšno industrijo.

Medtem ko ima Netflix svojo storitev, Amazon pa ponuja Prime, bo Apple sedaj začel tržiti Apple TV+. To bo plačljivi portal, kjer bo Apple ponujal lastno produkcijo, denimo televizijske oddaje in filme. Apple TV+ pride jeseni in bo verjetno na voljo kot kanal na siceršnji Apple TV. Na novem kanalu bodo na primer dokumentarna serija o Oprah, serija See o svetu, v katerem so po apokaliptičnem dogodku vsi oslepeli, The Morning Show z Reese Witherspoon, Jennifer Aniston in...

21 komentarjev

AT&T prevzel Time Warner

Slo-Tech - Končan je medijski prevzem desetletja, težak 85 milijard ameriških dolarjev, ki se je začel že poldrugo leto pred tem. Le nekaj dni nazaj, je nakup Time Warnerja odobrilo ameriško zvezno sodišče, potem ko mu je nekaj časa nasprotovalo zvezno pravosodno ministrstvo. S pretežnim argumentom, da bi združitev povzročila zvišanje cen pri končnih uporabnikih. A je tudi to na koncu dalo svoj pristanek in odstopilo od nadaljnjih sodnih postopkov.

Komunikacijski gigant je tako v svoje roke dobil precejšen zalogaj tamkajšnjih medijev, tako zabavnih kot informativnih, med njimi denimo HBO, Warner Bros in CNN. Združitev je ves čas postopka imela veliko nasprotnikov, saj utegne na medijskem trgu povzročiti celo vrsto konfliktov interesov. Zlasti so zaskrbljeni lastniki...

10 komentarjev

Obeta se megaprevzem: AT&T kupuje Time Warner

Slo-Tech - Ameriški operater AT&T bo za 85,4 milijarde dolarjev kupil medijski konglomerat Time Warner, s čimer bo nastal medijsko-tehnološki gigant. Trenutno je namreč AT&T vodilni ponudnik kabelske televizije, drugi največji ponudnik mobilnih storitev in tretji največji ponudnik dostopa do interneta v ZDA, Time Warner pa ima v lasti kup programov, denimo HBO, CNN, Warner Brothers, TNT, Cartoon Network. Prevzem naj bi bil končan do konca prihodnjega leta, če ga bodo potrdili tudi varuhi konkurence. AT&T bo za prevzem potreboval 40 milijard dolarjev posojil, ki jih bosta zagotovili JPMorganChase in Bank of America.

Podjetji sta se dogovorili, da bo AT&T za posamezno delnico Time Warnerja plačal 107,5 dolarjev, polovico v denarju in polovico v lastnih delnicah. Novonastalo...

11 komentarjev

Dva ponudnika interneta za petino svetovnih odjemalcev

Največjih deset

vir: Ars Technica
Ars Technica - Veliko število državljanov Kitajske in njeno hitro razvijanje skupaj pomenita, da je veliko tudi internetnih naročnikov. Pričakovali bi, da bo prav tako veliko tudi ponudnikov, a, morda zaradi komunističnega režima, temu ni tako. Daleč najpopularnejša sta namreč dva, China Telecom in China Unicom, ki imata po 55 oz. 41 milijonov naročnikov. Njuna uporabniška baza se bliskovito viša, saj sta še lani imela vsak po skoraj 10 milijonov naročnikov manj. Posledično ta dva ISP-ja s širokopasovnim internetom oskrbujeta kar petino svetovne populacije.

Velik prepad v številu naročnikov se pokaže že na tretjem mestu, kjer je nekoliko presenetljivo japonski NTT s 17 milijoni naročniki. V deseterici...

9 komentarjev

Microsoft in AOL z roko v roki

News.com - Microsoft in AOL Time Warner sta sklenila dogovor, po katerem bo prvi drugemu plačal 750 milijonov USD v zameno za umik tožbe, ki jo je januarja 2002 proti Microsoftu vložil Netscape Communications, podjetje v popolni lasti družbe AOL. Dogovor pa se ne omejuje zgolj na omenjeno tožbo, saj med drugim podjetju AOL omogoča sedem let veljavno licenco za uporabo Internet Explorerja in dolgoročno uporabo Windows Media Playerja. Glede na to, da ima AOL po svetu okoli 32 milijonov naročnikov, si je Microsoft ponovno zagotovil velik kos pogače na trgu brskalnikov in multimedije.

Očitno je vojna brskalnikov za nami. Toda, saj veste, prvi svetovni vojni je sledila druga. Mozilla, Netscape, Opera, Safari, Konqueror, Galeon in drugi počasi, toda vztrajno sklepajo zavezniško koalicijo proti Internet Explorerju.

11 komentarjev