»

Lažni MS popravek

Tech Seekers - Na spletnih straneh so se pojavila opozorila, da po internetu kroži virus, pod pretvezo, da je Microsoftov popravek za operacijski sistem Windows. Zamašil naj bi varnostne luknje v programih Internet Explorer, Outlook ter Outlook Express, kot tudi pet novih varnostnih lukenj v samih Oknih. Poleg obvestila o popravku boste zraven dobili še navodila za namestitev popravka ter Microsoftovo zahvalo, da uporabljate njihove izdelke. Več si preberite na tem naslovu.

5 komentarjev

Win2k kompatibilnost

Slo-Tech - Sicer je že kar nekaj časa nazaj o tem poročal naš TESKAn, toda verjamem, da bo novica zanimiva za naše novejše bralce. Gre namreč za 3D Spotlightov vodič po izboljšanju kompatibilnosti in performans v Win2k okolju. Članek je nadvse izčrpen in informativen, lepo pa je, da ga avtorji sproti obnavljajo, tako da se ogled izplača tudi, če ste ga že kdaj videli. Thnx, slycer!

0 komentarjev

Dobre novice za ATIjaše

Jaz - miso sporoča, da so na voljo novi Win2k gonilniki za ATIjeve Radeon kartice. Prav tako je na voljo nova različica Multimedia Centra, 7.1. Na žalost je dotična zadeva ostala brez DVD sukalnika, avtorji pa obljubljajo skorajšnji prihod. Za nove gonilnike kar oddeskajte sem.
No, ATIjaši boste veseli še ene novice, in sicer tega, da je na voljo Radeon Win2k D3D Tweak. Avtor Xenomorph_pl je pogruntal majhen D3D tweak, s katerimi Radeoni v Win2k okolju pridobijo tudi do 30-35% na hitrosti v D3D aplikacijah. Več tukaj. Thnx, miso!

3 komentarji

Opozorilo pred uporabo VIA 4in1 4.28 gonilnikov

HardOCP - Samo kratko opozorilce: na HardOCPju sem zasledil, da imajo 4in1 4.28 gonilniki kar nekaj pomanjkljivosti, ki lahko resno poškodujejo sistem. Kar nekaj uporabnikov je poročalo o problemih z diski pod Win2k sistemi, zna se celo zgoditi, da boste morali na novo postaviti particije in formatirati diskovje. Uporabljajte jih na lastno odgovornost!

Dodatek: pojavljajo se špekulacije, da gre za težave z Win2k sistemom samim. Namreč, Win2k menda prisili vse ATA100 diske v ATA66, VIA 4in1 gonilniki pa jih potem hočejo prisiliti nazaj na ATA100 in zgodi se nemalo grdih stvari. Veliko večje upanje za delovanje boste imeli, če boste inštalirali Microsoftov ATA100 popravek za Win2k. Dobite ga na VIA Hardware.

5 komentarjev

Overclockanje Pocket PCjev

BrightHand - Če ste eden izmed japijev, ki se dela, da ne more preživeti brez svojega Pocket PCja, potem je ta tema kot nalašč za vas. Še posebej, če je v vas tudi kaj overclockerja. Gre namreč za overclockanje vaših malih prijateljev (pa ne teh )... Sicer smo o tem že poročali, toda na BirghtHand so objavili soliden članek, ki si ga je dokaj zanimivo pogledati. Overclockali so Casio Cassiopeia dlančnike...

2 komentarja

RAM Drive

Speedcorp - Ideja za RAM Drivom (RAM diskom...) je zelo zanimiva. V slučaju, da imate ogromno pomnilnika, ki ga nikoli prav ne izkoriščate, je možno na prostem delu narediti pravi mali trdi disk. Verjetno ni treba posebej poudarjati prednosti diska z dostopm nekaj milisekund in prenosom okoli 300-400MB/s, kajne? No, če ste eden izmed kandidatov (in verjamem, da vas ob zadnji pocenitvi pomnilnika ni malo!), se le odpravite sem in si preberite natančna navodila. Moram priznati, da postavitev takega diska ni lahko delo in zahteva ogromno spreminjanja sistemskega registra, tako da se ga lotite le, če že posedujete nekaj znanja. Aja, vsi WinME in Win2k uporabniki avtomatično odpademo ...

1 komentar

Drugačen System Properties

Kenn's Hardware - Če ste eden izmed ljudi, ki ne trpijo privzetih slikic pri raznih delih Windowsov in ste bili popolnoma navdušeni nad možnostjo zamenjave slikice v BIOSu, potem je to stvar z vas. Na Kenn's Hardware so objavili člančič z navodili o spremembi System Properties ( ne vem, kako se temu reče v Slovenščini, ker uporabljam angleške Winse [:P]) okna. Postopek je zelo preprost, pa še važili se boste lahko pred prijatelji [:)].

0 komentarjev