»

Hladilno rebro za pomnilnik

System Cooling - Veliko Slo-Techerjev kar naprej išče vedno nove in nove rešitve kako ohladiti njihov/naš overclockan sistem. Na System Cooling so stestirali Nexus Memory HeatSpreader ali po domače komplet za hlajenje SDR/DDR pomnilniških modulov. Kaj naredi ta hladilnik tako poseben? Za začetek je celoten hladilnik narejen iz bakra, za katerega vsi vemo da je drugi najboljši prevodnik toplote poleg srebra. Prilagaja se tako SDR kot DDR pomnilnikom in je prvi hladilnik za pomnilnik, ki naj bi se uradno prilagodil vsem vrstam matičnih plošč. Nad rezultati so bili več kot zadovoljni zato vam predlagam da si preberete njihov test.

1 komentar

Odklepanje Athlona XP s svinčnikom?

OC Workbench - Na OC Workbench so objavili zanimivo (a še vedno zelo kratko) novico o obstoju Athlonov XP, ki naj bi jih v slogu starih Thunderbirdov odklenili z navadnim svinčnikom ali prevodno pasto. Kot že veste, imajo Athloni XP povsem po nepotrebnem med L1 mostički še vdolbinice, ki dodatno onemogočajo odklepanje množilnika procesorja. In vsak izkušen navijalec vam bo znal povedati, koliko problemov je imel z odklepanjem (kar vprašajte našega Sergia :) ). No, sodeč po prej omenjeni novici na svetu obstajajo tudi Athloni XP, ki vdolbinic nimajo. Prepričajte se na lastne oči:

0 komentarjev

Odklepanje Athlonov XP

Overclockers Australia - S predstavitvijo Athlonov XP je AMD-ju uspel veliki met, saj se ti procesorji zadnje čase prodajajo kot sveže žemlje. Kupci so navdušeni. Godrnjajo samo navijalci, ki jim je AMD tokrat zadal kar precej težavno nalogo, saj povezovanje mostičkov L1 ni več lahkotno opravilo, ampak že kar izziv, ki ga uspejo rešiti le najbolj vztrajni. Ravno zaradi tega problemčka, so se takoj po predstavitvi začeli pojavljati razni kompleti za odklepanje, ki naj bi kupcem procesorja Athlon XP omogočili učinkovit odklep. Na žalost ti kompleti ne vsebujejo nobenih posebnih pomagal, s katerim bi kupec lažje odklenil procesor, ampak samo potrebne sestavine, ki jih potrebujete za to opravilo. Eden izmed takih kompletov so opisali na AtlantaOC. Imenuje se HighSpeedPC XP Unlock Kit in vsebuje vse potrebne sestavine za tak poseg. Sicer so take all-in-one rešitve, v katerih dobiš vse potrebno za odklep procesorja kar uporabne, vendar pa je pred nakupom vseeno bolje premisliti, saj kaj takega pri nas zagotovo...

0 komentarjev

Radeon 7500

NeoSeeker - Pri spletni strani NeoSeeker so se spravili testirati ATIjevo grafikuljo Radeon 7500. Dali so ji izredno dobro oceno (91%), test si lahko preberete na tem naslovu. Naj vam razložim, zakaj ne delim njihovega entuziazma nad to kartico. Verjetno je to dejstvo, ki ga večina od vas še ne ve, ampak Radeon 7500 je grajena na starem ATIjevem čipu, na katerem so osnovani vsi Radeoni prve generacije. Kartica ne podpira Vertex ter Pixel shaderja, tako kot je ni prvotni Radeon. Vse, kar je na njej boljšega od originalnega Radeona, je velikost čipa (0.15 namesto 0.18 mikronske), posledično manjše gretje, višja frekvenca ter podpora HydraVision tehnologiji. Posledično bi se jo dalo primerjati z GF2 Ti serijo. Zakaj vam to govorim? Naslednji teden bom objavil primerjavo GF3 Ti200 ter Radeona 7500... Mogoče bom v test vključil tudi GF2 Ti, če le dobim kartico...

8 komentarjev

Abit predstavil novo serijo grafikulj

X-Bit Labs - Še ena novička od našega razdeljevalca letakov na Infosu, Morpheusa:

ABIT je izdal uradno obvestilo, kjer so najavili njihove nove grafične kartice, ki bodo temeljile na nVidia Titanium čipovju. Kot ponavadi, se je podjetje odločilo, da se ne bo ubadalo s karticami, namenjenimi nižjemu razredu in tako predstavilo kartice, ki temeljijo na najmlajših čipovjih: GeForce3 Ti200 in GeForce3 Ti500.

Na GeForce3 Ti200 bodo temeljile tri kartice: Siluro GF3 Ti200, Siluro GF3 Ti200V (opremljen s TV-Out izhodom) in Siluro GF3 Ti200DVI (opremljen s TV-out in DVI-Out izhodoma). Vse druge specifikacije so popolnoma identične: 175MHz frekvenca čipa, 64 megabajtov 400 MHz DDR SDRAMa.

Kar se tiče Ti500, pa obstaja na tem čipovju samo ena kartica: Siluro GF3 Ti500, vendar kljub pomankljivi oznaki vsebuje vse, kar vsebuje Ti200DVI: Tv-Out in DVI-Out izhod. Kljub vsemu je to precej povprečna ponudba glede na ceno, tudi kar se tiče ostalih specifikacij: 240MHz frekvenca čipa in 64MB 500 MHz DDR SDRAMa.

Na...

0 komentarjev

Waitec 24/10/40 CD-RW

CDR-Info - Ja, prav ste prebrali, Waitec je predstavil nov CD rekorder, imenovan MEGALUS, ki je sposoben zapeči navaden CDR medij z 24× hitrostjo. Tako visoko hitrost zmore po zaslugi Z-CLV tehnologije. Pekač začne peko pri 16× hitrosti, po 90 megabajtih pa začne pospeševati in nekje pri 390 megabajtih doseže 24× hitrost. Kljub temu da začne peko s "samo" 16× hitrostjo, je CD nared že v pičlih 3 minutah...

11 komentarjev