»

VapoChill XE "Xtreme Edition"

HardOCP - Ekstremno navijanje je želja prenekaterega računalniškega nadebudneža in k takemu navijanju spada tudi ekstremno hlajenje. Vodno hlajenje zagotavlja veliko več, kot nam lahko ponudu zračno hlajenje, korak pred vsemi pa je podjetje Asete s svojimi proizvodi VapoChill, ki delujejo na tehnologiji, na kateri deluje vaš domači hladilnik ali skrinja. Podjetje je zaslovelo s prvim VapoChill proizvodom leta 1999 in od takrat se njihovi produkti iz leta v leto samo še izboljšujejo.

VapoChill XE, katerega so stestirali na HardOCP je po zunanjosti enak prejšnim modelom, v notranjosti...

6 komentarjev

Naspidirana Pentiuma4

Nameščanje VapoChill

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware -

Na Tom's Hardware so si privoščili še eno overclockersko popotovanje. Tokrat so imeli na testu dva Penituma4, ki sta potrpežljivo čakala, saj nista vedela, kaj ju še čaka -- navijanje do njunih skrajnih mejá, kajpa. Model z osnovno frekvenco 2,26 GHz je svojo poslušnost odpovedal pri 800 MHz FSB, kar je prineslo kar 3,4 GHz hitrost. Zmogljivejši bratec, ki v osnovi tiktaka pri pri 3,06 GHz so uporabili le kot referenco, zategadelj so ga takisto navili le na 3,4 GHz. In da, na Tom's Hardware niso čarovniki; za takšen podvig so pač morali uporabiti VapoChill hlajenje. Klik!

7 komentarjev

VapoChill CPU Cooling System

Hardware Zone -

Na Hardware Zone so testirali VapoChill hladilni sistem. Za testni primerek jim je služil AMD Athlon XP 2400+ procesor, ki je kraljeval na novi ASUS A7N8X nForce2 matični plošči opremljeni s 512 MB DDR400 spomina in MSI GeForce4 Ti 4200 128MB grafično kartico. Frekvenco vodila jim je uspelo dvigniti na 165 MHz, s tem dosegli 2480 MHz, kar je že blizu frekvenci AMD Athlona XP 3100+. V 3D Marku 2001 je sistem dosegel 14.000 točk, bilo pa bi jih še več, če ne bi sistema upočasnjevala GeForce4 Ti4200 grafična kartica.

Zaključek: VapoChill hladilni sistem zagotovo ni igračka za začetnike, saj je navit AMD procesor na -15°, pri takšnih temperaturah sposoben poganjati pocesor pri višjih...

11 komentarjev

Nova generacija VapoChill ohišij

Slo-Tech - Najbrž vas večina pozna podjetje VapoChill, ki je uresničilo nore ideje o ekstremnem hlajenju računala v hladilniku. No, pred nekaj dnevi je podjetje predstavilo prenovljeno kolekcijo svojih izdelkov. Glavne novosti so štiri:
  • Prenovljen hladilni sistem, ki je sposoben odvajati do 130 W (Standard Edition) oziroma 160W (Premium Edition) toplote ter shladi notranjost ohišja na -25°C oz. -30°C
  • Obnovljena različica sistema ChillControl s funkcijo NoiseControl, ki nam omogoča nastavljanje hitrosti ventilatorjev v ohišju ter hitrosti hladilnega kompresorja.
  • Nov je tudi LCD displej, ki prikazuje temperaturo notranjosti ohišja in izparjevalnika ter hitrost kompresorja in CPUja.
  • Osvežen dizajn ohišja, ki vključuje palične vijake, 3 dodatne prostore za trde diske, prosto mesto za ventilatorje pred trdimi diski, modre LED diode na sprednji maski, nove barvne nianse ter veliko dodatnega prostora za modifikatorje.
Slin, slin, si najbrž mislite, tako kot jaz, vendar pa je problem, tako kot vedno,...

8 komentarjev

Vapo-Li

Bit Technologies - Projekt, za katerega je preteklo veliko vode, je končno končan. Na Bit-Techu so pred letom dni dobili VapoChill ohišje s svojim posebnim hlajenjem. VapoChill hlajenja delujejo na osnovi gospodinjskih hladilnikov, tistih katere imate v kuhinjah, procesor pa ohladi do kar nekaj stopinj pod ničlo. In kaj so naredili? Hja, nič taksnega; samo kompleksen sistem hlajenja so prestavili v Lian-Li ohišje. Ne boste verjeli, vendar rezultati so z novim ohišjem še boljši kot v orginalnem. Obsežen članek z vso teoretično osnovo in potekom same transplantacije najdete tukaj.

2 komentarja

VapoChill @ Tom's Hardware

Tom's Hardware - Tom's Hardware je drugi na svetu s testom novega VapoChilla. Eden izmed utemeljiteljev overclockanja (ravno Tom je odkril B21 pin na Slot1 Celeronih, Athlonove GoldFingerje, Thunderbirdove/Duronove L1 kontakte...) se je zadeve pošteno lotil in napravico preizkusil s pravo paleto procesorjev. Tako so Celerona2 spravili na 1.15GHz, Pentiuma3 na 1.15GHz, Durona na 1.066Ghz, TBirda na 1.485GHz in Pentiuma 4 na 1.9GHz. Vsekakor zavidljivi rezultati, še posebej dobro so se izkazali TBird procesorji. Celoten test si lahko ogledate tukaj....

0 komentarjev

Novi VapoChill

OcShoot - Na OcShoot so sestavili zanimiv članek, v katerega so strnili svoje ugotovitve o tem sistemu za hlajenje procesorja na pod -0°C temperature. Članek lahko najdete tukaj, o enoti sami pa le to, da jo lahko priklopimo na Socket 370 in Socket A procesorje, z njeno pomočjo pa jim je uspelo spraviti PIII850 na 1182MHz 100% stabilno [:D]. Precej dobra enota, torej.

4 komentarji