»

LG3D LiveCD 2.3

OSNews - LG3D LiveCD je Linux projekt, ena izmed tako imenovanih live CD distribucij. Njena posebnost je, da vsebuje Sunovo 3D namizje imenovano Looking Glass. Različica 2.3 je prva stabilna izdaja in temeli na SLAX Popcorn Linux-u. Med drugim je obogatena s Firefox-om, klepetalnikom Gaim in delujočimi nVidia gonilniki. Živi CD se zažene naravnost v Sun-ovo 3D okolje, ki je obogateno z grafično pospešenimi posebnimi učinki in drugimi vizualnimi bombončki.

11 komentarjev

Quake3 na P4

Linux Today - Na The Register so naredili test Quake 3 na Linuxu in na Windows XP. Šlo je za Northwood 2.2 GHz 0.13-micron P4, oba operacijska sistema sta bila nameščena na isti mašini. Čeprav so imeli XPji mnogo boljšo podporo vsemu specialnemu hardwareu in so bili Linux driverji bolj bogi, je imel Quake na Linuxu vendarle višji FPS. Glede na to, da je testerja to močno presenetilo, se je odločil, da bo sedaj preizkusil še nekaj cross platform aplikacij kot so OpenOffice, Netscape in Gimp.

12 komentarjev

Detonatorji 4 v ponedeljek?

Guru 3D - Včeraj je nVidia za pol ure na svoji strani objavila te Detonatorje:
Windows 2000 Driver (v21.80)
Self Extracting Installer
Release Date: 9/10/2001
MB | Version 21.80
Non-WHQL Certified
Šlo je najbrž za pomoto, ker so tam stali le pol ure. V resnici naj bi nVidia Detonatorje 4 izdala v ponedeljek. Po neuradnih podatkih naj bi Detonatorji 4 iz GeForce3-jev izvlekli od 25 do 35 odstotkov boljše performanse! Še mimogrede: v začetku naslednjega tedna lahko pričakujemo tudi nove nVidia izdelke. Vse je seveda neuradno.

1 komentar