»

Ukradli osebne podatke vseh Argentincev

Slo-Tech - V vdoru, ki se je minuli mesec primeril argentinski državni upravi, so neznani storilci ukradli osebne podatke vseh prebivalcev države. Podatkovna baza se na temnem spletu (darknet) že prodaja.

Hekerji so septembra vdrli v RENAPER (Registro Nacional de las Personas), torej v centralni register prebivalstva. RENAPER je del ministrstva za notranje zadeve in med drugim skrbi za izdajo osebnih izkaznic, hkrati pa v digitalni obliki hrani osebne podatke vseh prebivalcev, da lahko do njih dostopijo tudi druge državne agencije. Argentina ima 45 milijonov prebivalcev in sedaj so razgaljeni vsi.

Da je nekaj hudo narobe, je postalo jasno v začetku meseca, ko je na Twitterju novi uporabnik @AnibalLeaks objavil posnetke osebnih izkaznic in osebne podatke 44 znanih Argentincev, med njimi predsednika, Lionela Messija in Sergia Aguera. Dan pozneje se je na temnem spletu znašel oglas, ki je prodajal osebne podatke kateregakoli Argentinca. Tri dni pozneje so oblasti potrdile, da se je vdor res...

11 komentarjev

Se je izsiljevalska skupina Maze zares upokojila?

Slo-Tech - Na njihovi spletni strani se je pred dnevi pojavilo obvestilo za medije, v katerem sporočajo, da so uradno prenehali z delovanjem. Ter, da vse bodoče povezovanje z njihovimi projekti, blagovno znamko ali pa metodami dela, najverjetneje pomenijo prevaro. Kot še pravijo, nikoli niso imeli partnerjev in nimajo naslednikov. Hkrati pa obveščajo vse, ki želijo, da se njihovi osebni podatki izbrišejo z njihove spletne strani, da se obrnejo na njihovo chat podporo, ki bo na voljo še mesec dni.

Skupina Maze je bila znana po tem, da po uspešnem vdoru ni le zašifrirala podatkov, pač pa so jih pogosto tudi ukradli in v zameno za njihovo neobjavo na temnem spletu zahtevali odkupnino v bitcoinih. Višina je pogosto dosegala milijonske dolarske zneske.

Med njihove zvezdniške žrtve so se zapisala podjetja, kot so Canon, LG in Xerox.

Da se Maze zares umikajo s scene, je pred časom nakazalo že poročilo Malwarebytes, v katerem so poleti zaznali precej manj okužb. Seveda pa to ne pomeni, da so se...

8 komentarjev

Abit že dolgo mrtev, sedaj za njim še spletna stran

Prelomna matična plošč Abit BH6

vir: ABIT
ABIT - Sedaj že davnega leta 2009 je umrl Abit, ki smo ga poznali kot proizvajalca odličnih matičnih plošč za navijanje. Že leta 2006 je bilo zaradi finančnih težav celotno podjetje naprodaj in prevzel ga je Universal Scientific Industrial (USI). Zlobni jeziki pravijo, da so zelo uspešno podjetje potopili menedžerji, ki so uspeli vzpostaviti zelo neprijetno klimo, zaradi katere je podjetje zapustil praktično ves sposoben kader. USI-ju podjetja z novim imenom Universal Abit ni uspelo izvleči iz težav, zato je konec marca 2009 Abit uradno prenehal obstajati.

Abit se je v srce navijalcev vpisal z izdelki, kot je bila legendarna plošča Abit BH6, ki je bila prva z možnostjo navijanja neposredno iz BIOS-a in ne preko mostičkov. Navitje

60 komentarjev

Microsoft upokojil Office Genuine Advantage

ZDNet - Microsoft je potihoma, brez velikega pompa ukinil storitev Office Genuine Advantage (OGA), ki je služila preverjanju legalnosti nameščenega pisarniškega paketa Office vse od verzije XP dalje. OGA je namreč preverjala veljavnost licence, preden je uporabnik lahko s spleta prenesel dodatke za Office. Sprememba je bila tako nenajavljena, da zanjo očitno ni vedel niti celoten Redmond, saj je bilo na njihovih spletnih straneh cel kup mrtvih povezav na teme, povezane z OGA.

Tri dni pozneje je Microsoft strnil vrste in njihov tiskovni predstavnik je dejal, da je program odslužil svojemu namenu, to je uporabnikov prikazati, ali je nameščena kopija legalna, zato so ga upokojili. Da pri priči razočaramo vse lastnike nelegalnih kopij pa povejmo, da ukinitev OGA ne vpliva na...

4 komentarji

Vodni blok DangerDen Maze 4

vir: Pure OC
Pure OC - Imeni DangerDen in Maze sta danes sinonim za kvalitetne vodne bloke in med navdušenci, ki hočejo iz svojih procesorjev iztisniti kar največ, vzbujata strahospoštovanje. To lahko potrdi tudi test na PureOC, kjer so preizkusili najnovejši DangerDenov izdelek Maze 4, ki sedaj procesor še bolje ohladi, kot njegovi predhodniki. Blok se ponaša z novim dizajnom, lepo pa deluje tudi v navezi s 172 W peltierjevim elementom. Kako dobro ohladi procesor, pa preberite tukaj. Me prav zanima, kaj lahko v odgovor ponudi naveza B&M [;)].

6 komentarjev

DangerDen Maze 3

DWPG - Dejstvo je, da na svetu obstaja vrsta, ki se ji reče navijalec in dejstvo je, da ta, danes niti ne več tako ogrožena vrsta, zelo rada navija procesorje, četudi se je treba poslužiti malce bolj ekstremnih metod, kot je vodno hlajenje -- in dejstvo je, da marsikateremu navijalcu ime DangerDen Maze na ustnice prinese nasmešek. DangerDenovi vodni bloki Maze so bili od nekdaj dobro poznani med navijalci in prav nič ne kaže, da bi se njihov sloves kvalitetnih vodnih blokov polegel. Ali pač? Na tej strani so testirali vodni blok Maze 3, ki je bojda še enkrat potrdil pravilo, da najboljši hitro zaspijo na lovorikah. Če želite izvedeti, kaj vse so očitali Maze 3, potem KLIK!

2 komentarja

Danger Denov Maze 3

Hardware Pub - Danger Denovi bloki so v skupnosti navijalcev ter modifikatorjev zaradi svoje kakovosti znani po vsem svetu. Sicer se po mojem mnenju nikakor ne bi mogli primerjati s tehnološkim čudežem v inkarnaciji Boeingovih in Morphlingovih vodnih blokov, ampak pustimo moje subjektivno mnenje [:D]. Hardware Pub je med seboj primerjal Danger Denov Maze 2 ter Maze 3 ter ugotovil to, da je Maze 3, po pričakovanjih, res boljši od svojega starejšega brata. Klik!

2 komentarja