»

AMD se odpoveduje nalepkam na prenosnikih

Bodo takšni prizori postali preteklost?

vir: The New York Times
The New York Times - Včasih male stvari pomenijo veliko razliko in AMD bo to taktiko poizkusil uporabiti na nalepkah na prenosnikih. Dandanes so namreč prenosniki, najsi so še tako elegantni, prav nemarno polepljeni z raznimi nalepkami proizvajalcem strojne (Intel, AMD, ATI) in programske opreme (Windows, Skype). Na prvi pogled je njihova uporaba protislovna, saj se proizvajalci trudijo za čim elegantnejše poteze prenosnikov, pa jih potem pokvarijo, a vse ima svojo ekonomsko ozadje. Podjetja na nalepkah plačujejo visoke vsote sestavljavcem računalnikov za tovrstno oglaševanje.

AMD se je odločil nabrati nekaj privržencev s spremembo taktike. V upanju, da se bodo nadležne nalepke poslovile, bodo prihodnje leto prešli na uporabo posebnega...

37 komentarjev

Slike Nokie RX-51

Nokia RX-51 prototip

vir: engadget
engadget - O Nokiinem projektu s kodnim imenom Rover smo na Slo-Techu že pisali, saj se pod kodnim imenom skriva naslednik dlančnikov N800 in N810, ki naj bi bil poimenovan kar Nokia N900. Pred kratkim je skozi FCC validacijo za T-Mobile USA prijadral zanimiv Nokiin aparat, RX-51. Zanimiva je prav oznaka ter oblika. Običajni Nokiini modeli imajo oznako, ki se začne z RM, obenem pa je obris aparata (in postavitev FCC nalepke na njem) močno podoben obliki Nokiinih dlančnikov. Dodatno gorivo na ogenj so prilile v divjini posnete slike RX-51 prototipa (slednje dokazuje tudi nalepka na škatli), ki ima velik na dotik občutljiv zaslon, pod njim trivrstično QWERTY tipkovnico, pod baterijo pa prostor za SIM...

0 komentarjev

Barvanje? Naaah...

Virtual Hideout - Pred davnimi leti (okej, šur, leto 1999 je daaaaleč stran [:D]), ko se je skupnost Slo-Tech šele uveljavljala v spletnem prostoru, je bilo modificiranje računalnikov stvar največjih zanesenjakov, ki so imeli veliko poguma, časa in denarja. Vse nam je bilo novo in še nepreizkušeno. Mrcvarjenje kavnih mlinčkov je bilo dnevno opravijo, pa naj si je bilo to navijanje, modificiranje notranjosti ali pa -- barvanje. Kot izgleda, je zadnji korak postal redundanten, saj si lahko na zgornji povezavi ogledate, kako lahko svoj račnalnik enostavno prelepite z nalepko, na kateri je vaš najljubši emblem, ki vam ga izdelovalec nalepke naredi po meri. Ideja je že zanimiva, a vseeno -- ni ga boljšega občutka od sprejanja ohišja računalnika [:D]. Klik!

2 komentarja

Manj gretja naših glav

Newsfactor - Kot vemo, mobilni telefoni sevajo. Kot še ne vemo -- pa bi nekateri radi, da bi to "vedeli" -- je to sevanje rakotvorno.

Ker pa je preventiva boljša kot kurativa, kot je med drugimi odrkil tudi sam ameriški predsednik (pa ne bi sedaj o tem), se tudi sam ne bi branil manjšega sevanja. Znanstveniki pa so odkrili, da bi gsm telefonom prav lahko namontirali antene podobnim onim, ki jih uporabljajo GPS aparati, ter s tem zmanjšali količino, ki jo absorbira telo, za kar 85 %. Klik!

5 komentarjev

GeForce4 -> Quadro4

NvNews - Med našimi bralci se bo zagotovo našlo kar nekaj zanesenjakov, ki se je spravilo svoje GeForce 2/2 MX predelati v različice Quadro, Spreminjanje je na prvi pogled zelo preprosto, vendar pa zahteva kar nekaj ročnih spretnosti. Ker pa so časi GeForcev 2 in 3 že daleč zadaj, pa bo mogoče koga zanimal članek o tem, kako GeForca 4 s pomočjo uporčkov prepričati, da se vede kot Quadro 4. Vse potrebne korake, od flashanja BIOS-a in nadgrajevanja gonilnikov in zoprnega spajkanja, najdete na Tech-Junkie. Ker pa fantje na tej strani niso hoteli zaostajati za X-bit labsi, ki so modifikacijo opravili že kar precej pred njimi, so napisali še primerjavo običajnih GeForce 4 in Quadro 4 kartic v igrah in posebnih grafičnih programih. Rezultat primerjave najbrž že veste, če pa ne, pa KLIK![;)]

3 komentarji

Še eno obsevanje nalepke

The Tech Zone - Kako osvetliti prostor za nalepko (in tudi nalepko samo), ste se lahko naučili že iz prejšnje novice, vendar prej opisan postopek zahteva kar nekaj ročnih spretnosti, kot so vgradnja pleksi stekla in natančen izrez tega kvadratka, ki je kar zahteven, če hočete delo opraviti natančno. Če dvomite v svoje sposobnosti rezanja, pa si lahko ogledate komplet, ki so ga opisali na tej strani. Vse kar morate narediti je, da v prostor za nalepko izvrtate luknjo, vstavite LED diodo in vse skupaj prekrijete z nalepko. Rezultat pri tem kompletu sicer ni tako čudovit, kot pri prej opisanemu AMK-jevemu, vendar saj veste - za malo truda tudi malo muzike. Odločitev, kateri postopek boste uporabili pa je še vedno v vaših rokah.

0 komentarjev

LED nalepka

Icrontic - Če ste navdušen modifikator, ste svoje ohišje že gotovo razrezali na prafaktorje in ga opremili z ogromnim številom lučk (OK, ledic), raznih LED trakov, barvnih olepšav in še kaj bi se dalo najti. Če ste opravili vse zgoraj navedene modifikacije, ste gotovo napravili mojstrovino, ki je vredna vseh pohval, vendar pa ste imeli občutek, da vašemu izdelku manjka neka malenkost do popolnosti. Mogoče "LED nalepka"? Če ima vaše ohišje prostor za nalepko, ki kar "vpije" iz mojstrsko modificiranega ohišja in bi ga čim prej radi izkoristili za še eno olepšavo, potem si morate ogledate to stran, kjer so se podali na to na prvi pogled dokaj enostavno modifikacijo. Članek so spisali na podlagi že...

0 komentarjev

OS diskriminacija

The Register - Še pomnite, tovariši, moje zadnje novice o CDju Natalie Imbruglia, ki naj bi kot prvi uporabljal novo zaščito proti ripanju oz. branju CDja v računalniški enoti?

No, na stran dejstvo, da je bil priložen predvajalnik za Okna ter je bilo branje na drugih operacijskih sistemih 'privzeto nemogoče', pa se je založnik BMG odločil, da bo vsem, ki to želijo, zakodirane CDje zamenjal z nezaščitenimi. V nadalje naj sicer bi uporabljali taisto zaščito, vendar bodo na to, hec, kupce upozarjali z nalepko na škatli. Klik!

Še majčkena zanimivost: ko sem prejšnjo novico pisal, je bila v viru omenjena neka nova zaščita, ki naredi TOC računalniku neberljiv -- tokrat pa na The Register piše, da gre za 'klasično' Cactus zaščito, ki sistematično poškoduje oz. modificira določene sledi, zaradi česar naj bi bilo predvajanje v računalniški komponenti 'pokajoče'. ...

1 komentar

ATX še enkrat

GideonTech - Na Internetu je ogromno člankov kako dobiti energijo iz dodatnega napajalnika... Naš Sergio se je tudi lotil podobnega članka, le da je on naredil še samostojni vžig.
Problem, ko hočemo pripraviti ATX napajalnik, da bi delal brez matične plošče je, da noče. Zato morate uporabiti malo ročnih spretnosti in se ravnati po tem vodiču. Sicer je takih vodičev res ogromno, a ta ima največ fotografij. Pokaže vam tudi, kako vstaviti stikalo na to zunanje napajanje.

0 komentarjev