»

Microsoft občutno prenovil linijo Surface

The Windows Blog - V Microsoftu so izvedli najbolj korenito posodobitev družine hibridnih računalnikov Surface po več letih in predstavili nove inačice Surfaca Pro in Go, pa zanimiv zmogljivi prenosnik Surface Laptop Studio in drugo generacijo poklopnega telefona Surface Duo.

Tehnično so v Microsoftu linijo svojih hibridnih prenosnih naprav Surface osvežili pred dvema letoma, vendar je šlo za precej blage izboljšave. Letošnje jedro novosti predstavljajo modeli, ki so se jim posvetili v večini elementov (krajši video povzetek). Surface Pro 8 ima ohišje povečano na 13 palcev, ločljivost zaslona na 2880×1920 in njegovo osveževanje na 120 Hz, pa tudi obroba okoli zaslona je zdaj precej ožja. Nova je kamerica, pa ves zvočni sistem z mikrofoni in zvočniki, medtem ko je strojno drobovje osrediščeno okoli Intelovih procesorjev Core enajste generacije (Tiger Lake). Pomnilnika je do 32 GB, prostorske shrambe do 1 terabajta. Cena je v Evropi okoli 1200 eur za vstopni model, ki bo dobavljiv v oktobru, torej...

11 komentarjev

Microsoftov telefon Surface Duo prispe 10. septembra

Slo-Tech - Pri Microsoftu so naposled najavili datum prihoda in ceno njihovega prvega Androidnega telefona. Dvozaslonska naprava Surface Duo prispe 10. septembra, v ZDA, za precej zasoljenih 1400 dolarjev.

Pametni telefon Surface Duo je bil največje presenečenje lanske oktobrske Microsoftove tiskovke, osrediščene okoli družine Surface. Ne samo zato, ker gre za prvi Androidni telefon redmondskega velikana (če ne štejemo Nokijinih poskusov v to smer), ampak tudi zaradi same oblike: naprava ima dva zaslona in se poklopi kot knjiga. Inženirji so potrebovali skoraj leto dni vztrajnih testiranj, da so zadevo dodelali, kajti Surface Duo bo 10. septembra naposled dočakal prve kupce, najprej v Združenih državah, za katere so že odprta prednaročila. V oči pa v bistvu najbolj zbode cena, saj je 1400 ameriških dolarjev (brez davka!) tudi za prvo generacijo nišne naprave kar dosti. Še posebno pa, ko pogledamo tehnične specifikacije.

Surface Duo je namreč v notranjosti zgrajen na večjidel lanski...

39 komentarjev

Microsoftov Surface Duo opažen v javnosti

Slo-Tech - Microsoftova zložljiva naprava Surface Duo - prvič so jo predstavili lani oktobra, kupiti pa jo bo mogoče proti koncu letošnjega leta - je očitno nared do te mere, da so prototipe v preizkus dobili nekateri njihovi zaposleni v ZDA in Kanadi. Tviteraš Israel Rodriguez je enega od njih posnel na sredstvu javnega prevoza v Vancouvru.

Iz posnetka je videti, da ne gre za docela prepogljivo napravo, tako kot jih denimo ponujata Samsung in Huawei, pač pa Duo z zaslonoma, povezanima s tečajema, bolj spominja na kak LG V50 ThinQ. Naprava očitno poganja prilagojen Android z Microsoftovo preobleko, vse skupaj pa na prvi pogled deluje nedokončano, sodeč po tem, da uporabnik s prsti precej časa beza v prazno. Prav tako je na prednji strani opaziti bliskavico, kar daje slutiti, da bo kar se zajemanja fotografij in videa poudarek na t. i. selfie kameri in da Duo morda te na hrbtni strani sploh ne bo imel.

Za zdaj je o napravi znano le še to, da bo namenjena tistim, ki bi radi na telefonu...

0 komentarjev

Microsoft predstavil osvežitve družine Surface, vključno z novimi slušalkami in Androidnim telefonom

The Windows Blog - Na predstavitvi v New Yorku so pri Microsoftu pokazali posodobitve prenosnikov in tablic Surface, pa tudi vrsto presenečenj - pametne slušalke Surface Earbuds, dvozaslonsko tablico Surface Neo z novo verzijo Oken ter dvozaslonski Androidni telefon Surface Duo.

Pod značko Surface je Microsoft pred sedmimi leti lansiral svoje istoimenske prenosniške "dvoživke", toda skozi leta se je udomačila kot tista uspešna linija uporabniškega hardvera iz Redmonda, ki ni Xbox. Sem sedaj sodijo tudi delovne postaje Studio in dotikabilne stenske table Hub, od lanskega leta pa celo slušalke Headphones. In glede na včerajšnjo navdušujočo predstavitev v New Yorku (skrajšan posnetek) inženirjev v podjetju inovativni elan še ni zapustil, kajti linija bo dobila še več zelo zanimivih članov.

Začnimo pri največjem presenečenju: pametnem telefonu Surface Duo, na katerem teče - Android. Z njim Microsoft vnovič poskuša vstopiti na področje telefonov po tem, ko je predlani evtanaziral OS Windows 10 Mobile....

24 komentarjev

Microsoft je predstavil Windows 10

En Windows za vse

vir: The Verge
The Verge - Logično bi bilo, da bi Windows 7 in 8 sledil Windows 9, a temu ne bo tako. Pri Microsoftu so očitno razmišljali, da bi novo verzijo poimenovali Windows One (za imenom bi se skrival pomen), a ker so Windows 1 že imeli, so se zadovoljili z Windows 10. Razlog za to se skriva v enotnosti operacijskega sistema, saj naj bi bil Windows 10 zelo enoten na vseh platformah, ki jih ponuja Microsoft, torej na namiznih računalnikih, prenosnikih, tabličnih napravah in na mobilnih telefonih ter tudi televizorjih, prek HTPC-jev in Xbox One. Na vseh bo na voljo enotna trgovina z aplikacijami, kjer bodo za vse platforme na voljo načeloma enake aplikacije. Na začetku predstavitve so posebej poudarili podjetja oz. poslovna okolja, kjer naj bi...

143 komentarjev

Microsoft je predstavil novo generacijo tablic Surface

Surface Pro 2 v skorajda nespremenjeni obliki

vir: The Verge
The Verge - Na današnji prireditvi v New Yorku so pri Microsoftu predstavili novo generacijo 10-palčnih tablic Surface. Videli smo torej Surface 2 in Surface Pro 2, ki v primerjavi s predhodniki nekatere detajle obdržita nespremenjene (diagonala, arhitektura procesorjev), medtem ko so druge detajle spremenili.

Predstavitev se je začela s Surface Pro 2. Povedali so, da so uporabniki prve generacije nad tablico zelo zadovoljni, a to ni pomenilo, da so počivali na lovorikah. Surface Pro 2 tako pričakovano uporablja Intelove procesorje Haswell, ki kljub višji zmogljivosti prinesejo še boljšo avtonomijo v primerjavi s prejšnjo generacijo, osnovano na arhitekturi Ivy Bridge. Rezultat naj bi bila 20 % višja zmogljivost, kar 50 % višja...

45 komentarjev

Microsoft Surface in Windows 8 izideta 26. oktobra

The Verge - Microsoft je razkril datum, ko bo izšel težko pričakovani Surface. To se bo zgodilo v petek, 26. oktobra. Kakšnih drugih novih informacij o Surfaceu v Redmondu niso razkrili, saj se je tudi datum izida razvedel le zato, ker so ga zapisali v poročilu za SEC (ameriški ATVP). Že od prej vemo, da bosta na voljo dve verziji tablice Surface.

Cenejša bo temeljila na arhitekturi ARM, torej jo bo poganjal Windows 8 RT. Zaslon bo meril 10,6 palca (ločljivost 1366 x 768), debela pa bo 9,3 milimetra. Njena kapaciteta bo 32 ali 64 GB. Dražja verzija bo tekla na PC-jevski arhitekturi, torej z Windows 8 Pro. Zaslon bo enako velik, a bo podpiral resolucijo HD. Kapaciteta bo dvakrat višja. Verzija ARM bo...

32 komentarjev