» »

Microsoft občutno prenovil linijo Surface

Microsoft občutno prenovil linijo Surface

Surface Laptop Studio

vir: The Windows Blog

Surface Duo 2

vir: The Windows Blog
The Windows Blog - V Microsoftu so izvedli najbolj korenito posodobitev družine hibridnih računalnikov Surface po več letih in predstavili nove inačice Surfaca Pro in Go, pa zanimiv zmogljivi prenosnik Surface Laptop Studio in drugo generacijo poklopnega telefona Surface Duo.

Tehnično so v Microsoftu linijo svojih hibridnih prenosnih naprav Surface osvežili pred dvema letoma, vendar je šlo za precej blage izboljšave. Letošnje jedro novosti predstavljajo modeli, ki so se jim posvetili v večini elementov (krajši video povzetek). Surface Pro 8 ima ohišje povečano na 13 palcev, ločljivost zaslona na 2880×1920 in njegovo osveževanje na 120 Hz, pa tudi obroba okoli zaslona je zdaj precej ožja. Nova je kamerica, pa ves zvočni sistem z mikrofoni in zvočniki, medtem ko je strojno drobovje osrediščeno okoli Intelovih procesorjev Core enajste generacije (Tiger Lake). Pomnilnika je do 32 GB, prostorske shrambe do 1 terabajta. Cena je v Evropi okoli 1200 eur za vstopni model, ki bo dobavljiv v oktobru, torej skladno z napovedanim izidom Windows 11.

V oktobru pride večina predstavljenih naprav - z eno izjemo, prenosnikom Surface Laptop Studio, ki ga bomo v Evropi videli šele v začetku prihodnjega leta. Pri njem je najbolj vpadljiv element tečaj, ki je pritrjen na sredini zaslona in tako omogoča, da se napravo uporablja tudi kot tablico v različnih postavitvah. 14,4-palčni zaslon ima resolucijo 2400×1600 in tudi osveževanje s 120 herci. Notranjost je za take sorte napravo razmeroma zmogljiva, saj gre procesor lahko do Core i7-11370H v povezavi z grafično kartico Geforce RTX 3050 Ti, 32 GB Rama in 2 TB shrambe. S tem naj bi bil v prvi vrsti mišljen kot zamenjava za obstoječega premijskega člana družine, Surface Book. Cene se bodo tako začele pri okoli 1700 eur.

Še enemu dragemu članu se niso odpovedali, temveč so ga celo malo podražili, namreč poklopnemu androidnemu telefonu Surface Duo. Čeprav so morali enico zaradi vrste šibkosti kmalu prodajati pod ceno, jim to očitno ni vzelo optimizma in pri dvojki so se namenili dejansko odstraniti večino očitkov. Surface Duo 2 je to pot dejansko videti kot spodoben moderen telefon, saj ima pošteno povečan fotografski del, s tremi objektivi; sistemski čip je Snapdragon 888 s 5G podporo in za skoraj tretjino zmogljivejšo baterijo; naprava ima tudi mini stranski zaslon na tečaju. Glavna uganka še vedno ostaja programska oprema, ki je bila pri prvi generaciji preslabo prilagojena samosvoji dvozaslonski obliki. Tudi cena zna namrščiti čelo, saj se pri 1600 eur približuje Samsungovemu Foldu, ki je dejansko prepogiben, Duo 2 pa ne.

Ostale posodobitve so bile manjše sorte. Cenejša linija Go je s tretjo generacijo dobila zmogljivejše procesorje, ki gredo zdaj do Core i3-10100Y, medtem ko je Armov Surface Pro X dobil različico brez LTE, ki je stotaka cenejša. Omembe vredno je še novo pisalo Slim Pen 2, ki ima vgrajen precej konkreten povratni odziv. Cena zanj je 140 eur.

11 komentarjev

filip007 ::

A občutno prenovili, sem mislil pocenili, s tem napravam itak ne delajo profita, so samo za promocijo.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

c3p0 ::

Intel CPU still, no ARM? Saj nismo barbari.

mrTwelveTrees ::

Drago, drago...

mtosev ::

Surface Go iz 2018 nima podpore za Windows 11 zaradi starega cpuja. Ta surface studio sploh ne izgleda slabo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

LeQuack ::

Še vedno hočejo da se Windows Mobile prime, ampak se ne bo. Ne vem kako so lahko tako trmasti s tako slabo idejo.
Quack !

3p ::

LeQuack je izjavil:

Še vedno hočejo da se Windows Mobile prime, ampak se ne bo. Ne vem kako so lahko tako trmasti s tako slabo idejo.


Razloži tole. Kakšen Windows Mobile? Zaradi katere naprave?

Zimonem ::

c3p0 je izjavil:

Intel CPU still, no ARM? Saj nismo barbari.

Le preberi novico.

Lonsarg ::

Jaz sem razocaran, da po treh letih še vedno niso nadgradili Surface Go dizajna na modernejsega, tanjsega, manj bezla...

Pa res premalo pushajo ARM procesorje, počasi bi se spodoblo da celotna linija dobi tudi ARM opcijo, pa nekaj modernega z Cortex X1 seveda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Zimonem ::

Bo treba počakati na sq3 čip če bo kaj.

one-half ::

3p je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Še vedno hočejo da se Windows Mobile prime, ampak se ne bo. Ne vem kako so lahko tako trmasti s tako slabo idejo.


Razloži tole. Kakšen Windows Mobile? Zaradi katere naprave?


Dejansko je windows mobile boljsi kot googlov spyware. Pa microsoft dejansko zna apije delat, za razliko od googla, ki v svoje SDKje pometejo vse sranje, ki se ga sproducirajo frustracije njihovih teoretikov, ki nikoli v zivljenju se niso delali v industriji. Androidov SDK izgleda kot kup komposta, imas notri vse patterne, tudi tam, kjer jih ne rabis, po drugi strani pa nobene konsistence. Dejansko se mi vali izpod tipkovnice en drek, ki se mu rece... bljak.... Apple... se oni so jim lahko za vzor. Ampak za mene je microsoft pase. Samo se Linux, dovolj imam vsega spywara, dejansko je bil microsoft veliko boljsi, ker so pa na vsak nacin hoteli ujeti linux, so postali enako sranje.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: one-half ()

dude ::

Uporabljal surface pro 7 kakšni 2 leti, zakon mašinca. Za delo na tereenu, autocad, 3d rendering je kar solidna zadeva (ni najbolša / najsposobnejša). Tablet mode dela super, windows lepo optimiziran, dela kot urca. Izogibajte se surface pro X, vem da so imeli v štartu neke težave. Surface pro 8 zgleda mal outdatan.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft predstavil prenosnike Surface Laptop Go

Oddelek: Novice / Ostale najave
246706 (4478) 49106
»

Microsoftov telefon Surface Duo prispe 10. septembra

Oddelek: Novice / Android
397060 (4150) Looooooka
»

Microsoft predstavil osvežitve družine Surface, vključno z novimi slušalkami in Andro

Oddelek: Novice / Ostale najave
2411677 (9786) Mavrik
»

Microsoft predstavil Surface Laptop in Windows 10 S

Oddelek: Novice / Windows Mobile
187246 (1664) mtosev
»

Microsoft Surface Pro 3 namesto prenosnika (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
16447669 (36400) Lonsarg

Več podobnih tem