»

Modifikacija "Modra Strela"

Modra Strela

vir: DataFuse
DataFuse - Že nekaj časa vam nismo pokazali nobene dobre modifikacije ohišja, da bi se vaše domišlijske celice kaj razmigale. Na DataFuse se je pojavila zanimiva in izvirna ter malce vesoljska modifikacija, ki jo je lastnik pomenljivo poimenoval "Blue Lightning". Tudi na našem forumu imamo temo z modificiranimi ohišji, zato najprej en klik za Modro Strelo in drugi klik za forum slovenskih mojstrovin.

1 komentar

SETI članek

Digital Explosion - Kaj je SETI, najbrž že veste. Gotovo pa ne veste, da običajna grafična različica tega programa, ki jo ima nameščeno večina vas bralcev, ni ravno idealna, če bi se radi nekoč povzpeli visoko na katerikoli SETI lestvici. Najbrž že veste, da obstaja tudi tekstovna različica, ki bistveno pohitri računanje, vendar pa boste gotovo dosegli še bolje rezultate z orodji, o katerih si lahko več preberete v tem članku. Gre namreč za posebnega tekstovnega odjemalca in za precej uporabno orodje, ki bo prišlo prav predvsem tistim, ki niso noč in dan povezani v internet. Omogoča namreč to, da si iz osrednjega SETI strežnika potegnete poljubno število paketkov, nakar jih program računa toliko časa, dokler niso paketki preračunani in vas nato opozori, da je čas, da pošljete rezultate. Poleg opisov teh dveh dodatkov pa boste našli še nekaj nakladanja o zgodovini tega programa in nekaj nasvetov za boljše računanje....

3 komentarji

Project Crystal

Bit Technologies - Zadnjič je bila opisana modifikacija ohišja z štirimi ventilatorji in prozorno steno. Na Bit-tech pa je opisana izdelava računalnika v prozornem ohišju in z vodnim hlajenjem. Opis je zelo podroben z veliko slikami. Računalnik je zelo tih in prekrasno izgleda. Oglejte si to prekrasno mojstrovino Link.

0 komentarjev

Prvi od mnogih drastičnih ukrepov

Slo-Tech - Moram priznati, da sem nad to potezo izjemno razočaran, a kot je vsem aktivnim v Forumu razvidno, je bila neizogibna. Ko je Slo-Tech izvedel prenovo, se je Primož spomnil odlične ideje - kaj pa, če bi bili drugačni od drugih forumov ter bi merili ne samo količino sporočil, ampak tudi pogostost, velikost sporočila,... Na papirju je bila ideja odlična ter nekaj časa se je zdelo, da stvar celo funkcionira. Andrej, Thomas, Aggressor ter ostali aktivni forumaši so si zaradi svojih dobrih nasvetov ter odličnih debat kaj hitro prislužili zvezdice, ki so novemu uporabniku nakazale, ali je ta forumaš izkušen ali nov.

Nato so se pojavili prvi primeri oseb, ki jih na Slo-Techu nočemo - nabijači. Komentirajoč vsako novico, so iz lastnega interesa do pridobitve zvezdic drastično znižali kvaliteto odgovorov v forumu. Lahko bi rekli, da je kvaliteta foruma padla na neko nižjo raven.

Luni, Primož ter jaz smo se odločili - zvezdic več ni. Upam, da bo to vsaj malo vplivalo na kvaliteto našega foruma,...

65 komentarjev

Preprečevanje kondenza

OCtools - Na strani, ki je ne obiščem prav velikokrat, sem našel zelo dober članek z zelo dobro idejo preprečevanja kondenza. No, ta ideja temelji na nekem dielektriku, oziroma na neki pasti, ki je na prvi pogled podobna silikonu in jo namažemo na pine od socketa na matični plošči ali slotketu ter med procesor in socket (ja vem sliši se čudno). Potem zatesnimo še peltier in nato nanj namontiramo hlajenje, ki je bilo v njihovem primeru zračno!

Drugače pa je to članek, ki nam pokaže kako do dobrega hlajenja po liniji najmanjšega odpora.

0 komentarjev