»

Huawei predstavil nove telefone Mate 40

Porschejeva različica za 2.295 evrov.

Slo-Tech - Paradna modela sta Huawei Mate 40 Pro in Pro+, oba si delita zaobljen 6,76-palčen OLED zaslon z ločljivostjo 2772 x 1344 pik, 50 W brezžično in 66 W ožičeno polnjenje svojih 4.400 mAh akumulatorjev, sta odporna proti vodi in prahu po standardu IP 68, oba poganja novi čip Kirin 9000, izdelan po 5 nm tehnološkem postopku. Za slednjega pri Huaweiju pravijo, da je prvi 5 nm 5G procesor in da je zaradi več tranzistorjev obenem tudi močnejši od procesorjev, ki bodo poganjali nove iPhone.

Na Kirinu sicer moči združujeta osemjedrni osrednji in 24 jedrni grafični procesor, glavno vprašanje pa je, koliko zaloge imajo pri Huaweiju, saj jih bodo zaradi uveljavitve ameriških sankcij morali prenehati izdelovati. Ocene analitikov pravijo, da naj bi najmočnejši Kirini pošli nekje prihodnje leto, zaradi česar se novi telefoni odlično prodajajo na Kitajskem, namreč zaradi bojazni uporabnikov, da se bo morda treba že čez nekaj mesecev sprijazniti z manj močno napravo.

Kot običajno je tudi tokrat...

87 komentarjev

Huawei predstavil serijo telefonov P40

Huawei P40 Pro+

Slo-Tech - Časi za ponudnike mobilnih telefonov in še zlasti za Huawei niso najbolj rožnati. Kljub temu je drugi svetovni ponudnik danes prikazal tri modele P40, ki naj bi romali v žepe najbolj zahtevnega segmenta kupcev. Vse odlikuje solidna strojna zasnova, s poudarkom na fotoaparatu in kameri ter z njima povezanimi programskimi funkcijami. Vse poganja procesor Kirin 990, ki mu streže po 8 GB delovnega pomnilnika.

Serijo začenja osnovni model, P40 s 6,1 palčnim zaslonom in s 126 GB prostora za shranjevanje. Na zadnji strani ohišja najdemo tri objektive, širokega 17 mm, običajnega 23 mm in tele s trikratnim optičnim zumom. Glavno tipalo sicer fotografije zajema z ločljivostjo 50 megapik. P40 se napaja z akumulatorjem s kapaciteto 3800 mAh, polnjenje je samo žično in z močjo 22,5 W. Nekoliko naprednejši model je P40 Pro 6,58-palčnim zaslonom, ki se osvežuje s frekvenco 90 Hz in 256 GB diska, širokemu in običajnemu objektivu s P40 pa se pridruži še objektiv s 5x optičnim povečevanjem in...

55 komentarjev

AMD predstavil čipe družine Llano

X-Bit Labs - AMD je predstavil svoje čipe družine Llano (uradno serija A), ki spadajo v kategorijo APU (accelerated processing unit). Ker v sebi združujejo tako grafični (s podporo za DirectX 11) kot centralni procesor, so namenjeni prenosnim računalnikom in iz celega izdelanim namiznim računalnikom. O platformi Llano poslušamo že od začetka leta, sprva za julij načrtovan izid pa je AMD nekoliko pospešil.

Procesorji serije A imajo do štiri centralna jedra in integrirano grafično jedro (z do 400 procesorji stream). Vsi imajo podporo za dvokanalne pomnilniške krmilnike DDR3, do 4 MB predpomnilnika in CrossFire ob uporabi dodatnega GPU-ja, nekateri pa še AMD Turbo Core za povišanje frekvence jeder. Zgrajeni so v 32 nm-tehnologiji.

Najmočnejša modela...

17 komentarjev

Creative bo predstavil nove zvočne kartice iz družine X-Fi

Slo-Tech - Po rezultatih ankete sodeč, je kar nekaj (34% glasujočih) uporabnikov, ki niso zadovoljni s kvaliteto zvoka iz, na matično ploščo integriranih vezij. Tudi Creative se nadeja, da bo kakovost teh rešitev ostala na enaki ravni, in bo v kratkem ponudil nove zvočne kartice iz družine X-Fi. Ta podatek, uradne objave namreč še ni, so izbrskali na Computerbase, ko so pregledovali police pri Skopuhu. Ponudili bodo tri kartice, z naslednjimi imeni:
- X-Fi Xtreme Audio;
- X-Fi Xtreme Gamer;
- X-Fi Xtreme Fatality Professional Series.



Cene se gibljejo od 39 evrov za popolnoma oskubljeno,namenjeno sestavljavcem računalnikov, X-Fi Xtreme Audio različico, do 121 evrov za X-Fi Xtreme Fatality Pro.

Šlo bi za odlične obete za vse, ki jim je 28 slovenskih tisočakov preveč za vstopni model trenutne Creativove ponudbe, X-Fi XtremeMusic. Če bi se Creative le dovolj potrudil pri...

47 komentarjev

ATI predstavil novo generacijo grafičnih kartic - družino X1000

Slo-Tech - ATI je konec septembra na Ibizi, izbranim Evropskim novinarjem predstavil novo družino grafičnih procesorjev R5xx. Na presenečenje vseh je ATI z novo generacijo procesorjev opremil celotno družino grafičnih kartic od najcenejšega do najdražjega segmenta. Nova generacija procesorjev je izdelana v 90-nm procesu, pohvali pa se s popolnoma novo arhitekturo ter z uporabo naprednega pomnilniškega krmilnika...

Že v nekaj dneh (oz. tednih pri nas) bomo lahko na prodajnih policah ugledali X1300 in X1300 Pro, ki bosta presenetili z ugodno ceno in vsemi bonbončki - novimi tehnologijami kot je HDR... Malenkost dražje bodo X1600 in X1600 Pro, na vrhu cenovnega razreda pa se bosta nahajali X1800 XL in X1800 XT (ki je tudi najmočnejša in po testih prekaša Nvidia 7800 GTX).

Več podrobnosti vključno z rezultatom podrobnega testiranja, primerjave s konkurenco ter vpogled v zmogljivosti naveze novincev s CrossFire preberite v novemberski številki revije Moj Mikro, celotno poročilo z dogodka pa na...

12 komentarjev

Družina MX

Tom's Hardware - Logitech je eden izmed vodilnih proizvajalcev tipkovnic in mišakov, saj njihovi izdelki slovijo kot zelo kakovostni. Tudi MX serija glodalcev ni izjema in prav to so tudi ugotovili tudi na Tom's Hardware. Spisali so precej obsežen članek o vseh treh miškah -- MX 300, MX 500 in seveda prestižu mišakov, MX 700. Kljub dokaj zasoljeni ceni, je brezžična le MX 700, tako da boste zanjo pri nas morali odšteti celo nekaj več kot 18 tisočakov. Če imate dovolj globok žep, o nakupu mišaka MX serije vsekakor premislite.

12 komentarjev

Družina Zalman

GideonTech - Pred nekaj meseci je na cooler sceni močno počilo. Rodila se je zvezda. Prišli so Zalmani!
Zalman coolerji so zelo inovativno oblikovani coolerji, ki jih odlikuje dobro hlajenje in tiho delovanje. No, tu pa je test celotne Zalman družine coolerjev. Stestirani so bili CNPS2005, CNPS3100 in CNPS5000. Edina slaba stvar na njih je, da se jih ne da dobiti v Sloveniji. Uvozniki zbudite se že enkrat!

1 komentar