»

V Ljubljani bo potekal WOOP ARENA spletni igričarski gaming turnirji

vir: HOP.si
HOP.si - Spletna stran HOPsi in WOOP ARENA v prihodnjih dneh organizirata vrsto spletnih turnirjev (igra se od doma), ki bodo popestrili te karantenske dneve. Igrali bomo: Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, Fortnite, Rainbow Six Siege in Valorant. Turnirji bodo potekali od 10. aprila do 24. maja ko bo v primeru ugodne zdravstvene situacije potekal še dogodek v WOOP ARENI.



Časovnica dogodkov:
15.3.2021 – prijave odprte (spodaj več info)
10.4.2021 – Logitech League of Legends 5v5 turnir
11.4.2021 – WOOP! ARENA CS:GO 5v5 turnir
17.4.2021 – WOOP! ARENA Valorant 5v5 turnir
18.4.2021 – WOOP! ARENA Rainbow Six Siege 5v5 turnir + prenos v živo finala Logitech League of Legends (13:00) in WOOP! ARENA CS:GO (17:00)
24.4.2021 – prenos v živo WOOP! Arena Rainbow Six Siege (13:00) in WOOP! ARENA Valorant turnirjev (17:00)
25.4.2021 – WOOP! ARENA offline dogodek za najboljše igralce

0 komentarjev

V Sloveniji se bodo odvijali spletni igričarski turnirji LockDown

LockDown turnirji

vir: HOP.si
HOP.si - Spletna stran HOPsi in gaming bar StageOne v prihodnjih dneh organizirata vrsto spletnih turnirjev (igra se od doma), ki bodo popestrili te karantenske dneve. Igrali bomo: GTA 5, Call of Duty Warzone, Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, Fortnite, Rainbow Six Siege in Asseto Corsa Competizione. Turnirji bodo potekali od 25. marca do 6. aprila.

Poskrbljeno bo tudi za številne materialne nagrade za najboljše igralce iz vsakega naslova. Sodelovanje je povsem brezplačno. Obiščite uradno spletno stran dogodka za prijavo.

24 komentarjev

Kmalu finale Dota 2 turnirja The International 9

Slo-Tech - Čez dobre pol ure (nekaj po 10h) se bo v Mercedes Benz areni v Šanghaju začel finale glavnega letošnjega turnirja v računalniški igri Dota 2, The International 9. Za glavno nagrado nekaj več kot 15 milijonov dolarjev se bosta pomerila dve evropski ekipi, OG ter Team Liquid. Domači junak, PSG.LDG, je namreč danes zjutraj pokleknil proti Liquidu v jutranjem finalu poražencev.

The International predstavlja zaključek vsakoletne serije manjših in večjih turnirjev v tej priljubljeni ekipni igri, ki se je pred malo manj kot 15 leti začela kot mod za Warcraft III. Pred desetimi leti jo je potem kot svojo posvojil Valve (oz. Volvo, kot mu rada pravi skupnost), jo posodobil in ji dodal možnost kupovanja skinov, s čimer so potem zaslužili nemalo denarja. V zameno skrbijo...

11 komentarjev

Strojna pamet si je podredila še poker

Ars Technica - Strojni algoritem Pluribus, ki so ga razvili na Univerzi Carnegie Mellon v sodelovanju s Facebookom, je v verziji pokra Texas hold'em, ki je bila doslej za AI prevelik zalogaj, premagal petnajst profesionalnih igralcev, med njimi nekaj najboljših na svetu. Dogodek predstavlja pomemben mejnik za umetno inteligenco, Pluribus pa je tako učinkovit, da pomeni resno nevarnost za spletno igranje pokra, zaradi česar izvorne kode niso razkrili.

Da računalniški algoritmi premagujejo najboljše ljudi v nekaterih namiznih igrah, ni novost. Toda šah in go sta igri, kjer je celotno igralno polje vidno obema igralcema. V tem oziru je poker za AI veliko večji izziv, saj se kart nasprotnikov ne vidi, za nameček pa soigralci tudi blefirajo in se mora stroj zato soočati ne le...

16 komentarjev

Gamingsi dogodek Gaming brez izgovorov

Gamingsi - Gaming brez izgovorov

Slo-Tech - GAMINGsi V soboto, 14.4.2018 se bo na lokaciji Citypark Ljubljana odvil eden večjih igričarskih dogodkov, ki ga organizira spletna stran Gamingsi.
Pripravili so dva večja turnirja in sicer tekmovanje v igrah Counter-Strike: Global Offensive ter FIFA 18, spodaj pa lahko najdete več informacij o sodelovanju ter samih nagradah.

Counter-Strike: Global Offensive
"Online" kvalifikacije za to tekmovanje so se že zaključile, v finale pa so se uvrstile 4 najboljše ekipe. Te so sledeče:
- IShock
- mamba legendica
- hackbait
- 21Arches (Hrvaška ekipa)
V finalu se bodo pomerili na pred-sestavljenih računalniških konfiguracijah za nagradni sklad, ki sega preko 3000€.

FIFA 18
Potekalo bo tudi tekmovanje v priljubljeni športni igri FIFA 18. Igralo se bo na konzolah PlayStation...

26 komentarjev

Doping testi tudi za igralce računalniških iger

Kory Friesen (levo) je prostodušno priznal, da je njegova ekipa jemala Adderall

The New York Times - Računalniške igre so resen posel, kjer se veliki denarji ne vrtijo le pri prodaji domačim igralcem, temveč tudi pri organizaciji in sodelovanju na turnirjih. Letos naj bi se na njih obrnilo skoraj četrt milijarde dolarjev, ocenjujejo analitiki pri Newzoo. Razdelili bodo za 71 milijonov dolarjev nagrad, to pa je že dovolj, da udeleženci začno posegati po nelegalnih pripravkih. Tudi e-šport čedalje bolj pesti doping.

Največji organizator turnirjev Electronic Sports League je najavil, da bodo uvedli protidopinško testiranje igralcev. K problemu dopinga bodo pristopili resno, saj bodo sodelovali s Svetovno protidopinško agencijo (WADA), ki za boj proti dopingu skrbi tudi na olimpijskih igrah in drugih velikih športnih dogodkih. Že na turnirju ESL One Cologne prihodnji mesec...

95 komentarjev

V sredo se začne Gamescom 2011, napovedan milijonski turnir v Doti 2

GameSpot - Nemško mesto Köln bo od srede do nedelje gostilo vsakoletni igričarski sejem Gamescon. S približno 250 tisoč obiskovalci, čez 4000 novinarji in ob prisotnosti vseh velikih imen v svetu iger je to trenutno največji igričarski dogodek leta. Med napovedmi tako najdemo EA, ki bo prisoten z najnovejšimi različicami FIFE, Battlefielda, Need For Speed in bojda še novimi naslovi, Sony bo tam z demotom svoje prihajajoče prenosne konzole PlayStation Vita, svoje pa si obeta tudi nebroj neodvisnih oz. mobilnih razvijalcev.

Morda najbolj oblegana bo stojnica Valve-a, ki je po precej mesecih molka in špricanju junijskega E3 napovedal prvo javno predstavitev prihajajoče Dote 2; istočasno se bo odvijal tudi mednarodni promocijski turnir z glavno nagrado 1 milijona zelencev. Tekmovalo bo 16 najboljših svetovnih ekip z Evrope, Azije in ZDA, ki jim je Valve prav...

6 komentarjev