»

Najslabše naslovnice

Najslabša naslovnica sploh

vir: GameSpy
GameSpy -

Je naslovica CD-jev ter njihovih ovitkov pomembna? Morda ... Nekaterim je, drugim spet ni. No, mojstrom na GameSpy je očitno zelo pomembna, saj so se odločili objaviti seznam desetih najslabših naslovnic iger. Na štirih straneh so namreč opisali ter poslikali vse "zgrešene" izdelke. Če se vam po vseh testih in strokovnih člankih prileže nekaj lažjega branja, bo ta članek pravo branje.

...

0 komentarjev

Intel se pripravlja na Brookdale-G

The inquirer - Nekateri izmed bralcev gotovo veste, da Intel ni končal svojega razvoja naborov s čipom Brookdale-D, ampak namerava v bližnji prihodnosti izdati tudi nabor z imenom Brookdale-G. Le-ta se od Brookdala-D gotovo ne bo posebej razlikoval, saj bo gotovo vseboval vse napredne lastnosti, med drugim tudi podporo DDR SDRAM-u. Razlikoval pa se bo le po integrirani grafiki, ki naj bi bila na nivoju Nvidiinih čipov GeForce 2 MX 400. Kljub dokaj močni grafični kartici za ta del trga, v katerega bo Intel vstopil s svojim novim naborom, pa Intel ne namerava narediti podobne napake, kot jo je storil pred časom, ko uporabnikom sploh ni namenil dodatnega AGP slota. No, tokrat bo drugače, saj bo AGP slot prisoten na vseh matičnih ploščah. Čip je namenjen kot konkurenca tekmecem, ki so že ponudili svoje integrirane rešitve, med drugim tudi ATI-ju, ki naj bi s svojim dolgo napovedovanim čipom A4 končno prilezel na trg naslednji mesec. Brookdale-G bo obširneje predstavljen na CeBitu, na matičnih ploščah...

0 komentarjev

Test 10k obratnih diskov

Digit Life - Po dolgem času spet ena novica iz Digit Lifea, kjer slovijo po svojih dolgih in strokovnih člankih. No, tokrat so se odločili, da članek spišejo malce bolj na poljudnoznanstven način. Opisali so nekaj diskov, ki se vrtijo s hitrostjo 10000 ali več obratov na minuto. Ker so v članku večinoma grafi in bolj malo spremnega besedila, testa ne bom povzemal, ampak vas samo napotil na mesto, kjer se test nahaja.

0 komentarjev

HDD hladilnika

več strani - Poletje se počasi bliža vrhuncu, ko bodo nastopili najbolj vroči dnevi v letu. Zaradi toplejše okolice se bodo tudi računalniki bolj greli - overclockani primerki še toliko bolj. Vendar silikon preživi (skoraj) vse, disk pa ne. Nekateri diski se že tako ali tako precej grejejo, če pa je sistem povrhu vsega še navit, je situacija še slabša. Prevelika temperatura diska lahko privede do izgube podatkov (pozabite na 5400 rpm diske, štejejo samo diski, ki imajo 7200 ali več obratov na minuto). Da bi se zavarovali pred tem, si bo treba omisliti posebno ležišče, ki bo disk hladilo. Vendar katerega? Izbira je precej pestra: če vam podjetje Globalwin kaj pomeni, potem kliknite sem in si oglejte njihov hladilnik, če pa vam znana podjetja ne pomenijo kaj dosti, pa si lahko ogledate test HDD hladilnika, ki ga izdeluje meni precej neznano podjetje. Še prijateljski nasvet: ležišča za disk (razne npr. Globalwinovega modela) se vam gotovo ne splača naročali iz tujine. Raje malo pobrskajte po...

2 komentarja

ATA 100 diski

Digit Life - Na digit-lifeu so si ogledali še nekaj diskov, ki podpirajo standart ATA 100. V testu ni opisanega nobenega IBMovega diska, v grafih pa so vključeni rezultati 30GB različice. Največji prenos je dosegel Seagateov disk U5, sledila pa sta mu IBMov DTLA 307015 in Quantumov FIreball Plus AS. Pri dostopnem času je kraljeval IBM z 12,5 ms, sledil mu je Quantum z 13,4 ms, presenetljivo slabo pa se je odrezal Seagate z časom 19 ms. V high-end delu WinMarka je bil na vrhu IBM, sledil mu je Seagate, skoraj takoj za njim pa Quantum. Pri Business delu pa je zmagal Quantum, a se mu je IBM zelo približal.
Hja... jaz še vedno pravim, če kupujete disk, kupite IBMa. Res je, da je morda malo dražji, a verjemite mi, splača se. Test si lahko ogledate tukaj.

2 komentarja

ABIT KT7-RAID proti ASUS A7V

Jaz - Yes, počasi sem začelao odplačevat svoje "dolgove" s testi. V čau prenove strani se mi jih je namreč nabralo cel kup, ki jih še morem objavit ali celo napisat. No, prvi med njimi je primerjava dveh zelo popularnih overclockerskih SocketA matičnih plošč, ABITove KT7-RAID in ASUSove A7V. Če vas zanima katera se bolje obnese in za katero zmetati težko prislužene denarce, potem kar preberite test!

5 komentarjev