»

Google zagnal OneBox

Google - Kot smo pretekli teden napovedali, je Google res ponudil svoj iskalnik po glasbi, ki ga je poimenoval OneBox. Stvaritev je zdaj tu, tako da si lahko ogledamo, kaj nam je Google res pripravil. Z iskanjem po imenu skladbe, albuma ali izvajalca je moč dobiti vse podatke na enem mestu, tudi odlomke, ki jih nudita partnerski strani iLike in Lala, ali pa kupiti celoten posnetek. Prav tako nov iskalnik pomaga pri iskanju skladb, katerih imena ne poznamo, če le poznamo avtorja ali košček besedila. Za razvoj glasbenega okusa pa so se povezali s stranmi Pandora, imeem in Rhapsody, ki bodo posojale svoje povezave, tako da bodo uporabniki lahko srečali glasbo, ki je sorodna iskalnim pojmom. Predogled je že mogoč, a le z ameriški IP-jev.

9 komentarjev

JavaScript ugrabljanje

Schneier.com - Kot kaže se nam v bližnji prihodnosti obeta precejšnje število varnostnih težav povezanih z JavaScriptom. V članku JavaScript Hijacking, objavljenem na spletni strani podjetja Fortify Software so namreč trije raziskovalci opisali nov način napada na Ajax spletne aplikacije.

Napad namreč omogoča napadalcu, da prestreže podatke, ki se prenašajo s pomočjo JavaScripta. Prestrezanje je mogoče izvesti s pomočjo tim. JavaScript ugrabljanja (JavaScript hijacking), ki je mogoče zaradi različnih XSS ranljivosti.

Prav tako v našem forumu že poročajo, da se je na internetu znašla koda aplikacije Jitko, ki omogoča samodejno vzpostavitev prikritega omrežja s pomočjo izkoriščanja XSS ranljivosti in JavaScripta. Aplikacijo je na konferenci Smoocon prejšnji mesec predstavil Billy Hoffman, eden izdmed udeležencev konference pa si je zapomnil URL omenjene kode in si kodo presnel ter jo objavil na internetu. Kodo je sicer na zahtevo Hoffmana že umaknil, kljub temu pa jo je mogoče dobiti v...

20 komentarjev

Rekordna kazen zaradi piratiziranja

Digital Media Europe - Italijanska finančna policija je med izvajanjem preiskav na območju Rima, naperjenim proti radijskim postajam in diskotekam, odkrila "sukalca ploščkov", ki je posedoval približno 2000 mp3 glasbenih in 500 video posnetkov, za katere sumijo da, so bile prenešene nelegalno.

Za odkriti zalogaj mu je bilo naloženo plačilo kazni v višini 1,4 mio €. Denarna kazen je zaenkrat najvišja v Evropski Uniji. Poleg tega lahko neimenovanega DiscJockeya doletijo še dodatni ukrepi zaradi ukvarjanja s kriminalom in posedovanjem nelegalne lastnine. Med samo akcijo je Italijanska policija zasegla večjo količino nelegalnih kopij avdio vizualnega materiala in programske opreme (natančno število enot ni navedeno).

Enzo Mazza - direktor zveze italijanske glasbene industrije je ob dogodku dejal da je z dejanjem Finančne policije zadovoljen ter izrazil upanje, da bo ostale uporabnike piratskih dobrin ta dogodek odvrnil od piratiziranja. Tukaj.

26 komentarjev

K8 in pomnilniški krmilnik

X-Bit Labs - Čeprav 64 bitnih Athlonov in Opteronov še kar lep čas ne bomo videli na prodajnih policah, smo si lahko iz informacij, ki dnevno pritekajo na raznorazne internetne strani, ustvarili vsaj približno sliko, kako naj bi ta procesorja izgledala. Ena stvar pa je vseeno povzročala kar nekaj ugibanj: integrirani pomnilniški krmilnik. Ker bo le-ta podpiral samo DDR SDRAM prve generacije, medtem ko je bila podpora DDR-II do nedavnega vprašljiva. No, po podatkih iz X-bit labsov se AMD fanom ni treba bati ne-podpore DDR-II saj naj bi AMD omejitve integriranega pomnilniškega krmilnika obšel na precej eleganten način - možno ga bo tudi izključiti in uporabljati običajni krmilnik v severnem mostu. Sicer bo to povečalo latenco, ampak važno da se nam za podporo DDR-II ni treba bati.

0 komentarjev

Računalnikov glasbeni okus

Gambit - Kot kaže, se nam v prihodnosti obeta, da se bomo morali v diskotekah navaditi na glasbeni okus računalnika. No, vse ni tako kritično, kajti, če držijo napovedi HP-jevih strokovnjakov, se bo računalnik bo vsej verjetnosti prilagodil nam.
Tako napovedjujejo popoln sistem, ki si skrbel za spremljanje vzdušja na plesišču, odzivov gostov in nato temu primerno mešal glasbo ( upam samo, da ne bo to izgledalo kot do polnoči najnovejše, potem klasika 80 in 90-tih, ko pa se nikomur ne da več, pa počasne zadeve ).
Sicer se pa DJ-em po moje še ni treba bati za delo, ker je zadeva še globoko v razvoju. Pa še klik.

0 komentarjev

Tweakanje UT

Slo-Tech - Danes sem po elektronski pošti dobil slednje pismo:

Zdravo.

Ko sem še imel Voodoo 3, sem v igri Unreal Tournament lahko opazoval prečudovite teksture (detajle), ker je igra tekla na pogonu Glide. Čez čas sem V3 zamenjal z GeForceom 2 GTS 64 MB. Naenkrat so se ti detajli popolnoma izgubili - zbledeli so. Mislil sem, da je UT narejen predvsem za Glide pogon in da je zato tako. Pred nekaj urami se mi je zgodilo nekaj neverjetnega. Zanimale so me UT-jeve konzolne komande. Tako sem našel meni Preferences. Vendar to ne tisti meni Preferences, ki ga najdemo pod Options. V njem sem brskal po nastavitvah za grafiko. Na vsak način sem hotel spremeniti detajle oz. teksture, da bi...

19 komentarjev