»

Microsoft predstavil pakiranje Windows 7

vir: engadget
engadget - Ko boste 22. oktobra tekli v trgovino s težko prisluženimi (ali staršem iz rok iztrganimi) evri, ne bo slabo vedeti, katero škatlo zgrabiti. Brez skrbi, Microsoft je predstavil pakiranje prihajajočega operacijskega sistema Windows 7. Seveda je zelo podobno Vistinemu oz. praktično vsem novejšim Microsoftovim produktom, a je grafično zelo umirjeno. Vsi napisi in logotip so napisani z velikimi črkami, kar omogoča prepoznavnost tudi z večje razdalje, medtem ko so odstranili vse nepotrebne...

59 komentarjev

P2P programi nedolžni. Krivi uporabniki!

Wired News - Dve leti po tem, ko je ameriško sodišče Napsterja klavrno pokopalo, se je v ZDA končala še ena tožba proti servisom za izmenjavo datotek med uporabniki (P2P). A presenetljivo je tokrat ameriški okrožni sodnik Los Angelesa razsodil, da v tem primeru obtožena Grokster in Streamcast Networks ne moreta biti kriva za nelegalno početje uporabnikov, saj predstavljata le orodje in aktivno ne sodelujeta pri spodbujanju nabiranja rožic. V obrazložitvi je sodnik zapisal, da tudi proizvajalci naprav za presnemavanje video kaset niso krivi za početje uporabnikov, zatorej tudi obtožena ne moreta biti. Več o tem.

16 komentarjev

Roxio: Iz spleta na CD!

Reuters - Roxio, ki je že nekaj časa lastnik znamke EasyCDCreator, se zanima za nakup Napsterja. V kolikor bo stečajni senat prevzem odobril, se bo transakcija (po želji kupca) končala vsaj do 27. novembra.

Kakopak podjetje s 400 zaposlenimi ne kani prevzeti tudi Napsterjevih dolgov (beri: zapuščina tožb glasbenega založništva), ampak le izmenjalni mehanizem, s katerim naj bi menda pripomogel k prodaji svojega programja.

Izvirno.

0 komentarjev

Napster: od britni do ingrid

Wired News - Špansko podjetje za zabavo odraslih (beri: produkcijska hiša "Vivian" [;)]), Private Media Group, je nemškemu lastniku Bertelsmannu ponudila približno $2.41 MIO svojih delnic v zameno za Napsterjevo blagovno znamko ter spletni naslov. Namene konkvistadorjev pa bi verjetno najlažje strnil v tak dialog:

Sine: Otec, ke na netu dobim zaston musko?
Ata: Na nepsterju, sine.

Klik!

0 komentarjev

Poenostavitev brskanja

Newsbytes - Koliko vas je, ki pri odpiranju spletne strani, katere nalsov se začenši z 'www' in končivši s '.com', vtipkate zgolj domeno? Da, pametni brskalniki več ali manj prostovoljno dodajo ostale pritikline. V nekaterih primerih pa se odpre kar stran iskalnika, ki te 'ključne besede' išče po svoji bazi. Se pa zna to na marčevski konvenciji ICANN-a (ona grdoba, ki nadzira poimenovanje spletnih lokacij) spremeniti: ena od točk bo tudi višjenivojsko naslavljanje (torej tako, ki je še bolj podobno našemu jeziku - brez končnice in oznake protokola). Bomo videli! Klik!

2 komentarja

Easy Americanisation Plus

The Register - Roxio, nosilec blagovne znamke Easy CD Creator, se je spravil na stvarilca Easy CD-DA Extractor-ja, luščilnika in pretvornika glasbenih ploščkov avtorja Jukka Poikolanien-a.

O podobnosti nikakor ne gre razpravljati, prav tako ne o možnem zavajanju -- pa čeprav gre za programa relativno različne namembnosti. Se pa avtor luščilnika tolaži, da je na svetu polno (mali milijon) 'Easy' programčkov, tako da je tožba rahlo hecna (a še vedno resna). No ja, bomo videli... Klik!

3 komentarji

WinXP.CMD

TechTV - Danes brskam za novicami ter vidim eno in isto: že oseminštirideseti test EPoX 8KHA+, nato test XP 1800+ ter 1900+, GF2 Titaniumi, Radeoni, itd itd itd. Res živi dolgcajt. Nato pa naletim na stran, ob kateri se mi je milo storilo. Ker sem sam pripadnik "ne-mlade-ampak-tudi-ne-stare" generacije računalničarjev, sem se dodobra seznanil z ukazno vrstico že pri šestih letih, ko sem dobil svojo prvo dvaosemšestico. Ker se z Linuxom ne ukvarjam, mi je umetnost arhiviranja na roko (arj ter pkzip, hehe) že čisto pošla. Seveda se je s prihodom grafično usmerjenih operacijskih sistemov zadeva še "hujšala". Vse se da naresti le s klikom miši. No, na tej strani pa razlagajo, da vse še ni mrtvo. Kako defragmentirati ter razparticionirati disk v Windowsih XP prek ukazne vrstice? Sledite zgornji povezavi.

1 komentar

Windows povzema tehnologijo Napster

Tom's Hardware - Microsoft je predstavil Windows, ki vključuje servise, ki naj bi olajšali izmenjavo datotek med uporabniki tega operacijskega sistema. Zadeva naj bi delovala na podoben način, kot sedaj deluje Napster, le da bo to že vgrajeno v sam sistem. Microsoftova tehnologija naj bi šla še dlje od Napsterjeve, saj naj bi omogočila preprosti prenost datotek tako med PC-ji, kot tudi med dlančniki, raznimi brezčičnimi napravicami in celo konzolami.Microsoft razvija tudi nov format digitalnega zapisa glasbe, kateri naj bi nadomestil MP3. Bomo videli. Klik !

2 komentarja