»

Disney+ tudi v Evropi s kolcajočim začetkom

vir: Flickr

Slo-Tech - Danes je začela Disneyjeva pretočna video storitev resnejši pohod po stari celini. Že od samega začetka je bila na voljo na Nizozemskem, zdaj so se pridružile še Velika Britanija, Irska, Nemčija, Italija, Španija in Švica, v Franciji pa so začetek oddajanja preložili za dva tedna, na željo tamkajšnjih oblasti. Mesečna naročnina stane 6,99, letna pa 69,99 evra.

O težavah novih naročnikov poročajo zlasti iz velike Britanije, kjer so se številni uporabniki, kljub temu da so že poravnali letno naročnino, brez uspeha poskušali vpisati v storitev. Podobno je bilo, če se spomnimo, tudi lansko jesen ob začetku oddajanja. Ali gre za težave s preobremenjenimi omrežji, o čemer poročajo iz številnih evropskih držav ali pa je problem stvar Disneyjevih strežnikov, ni znano, saj so se v podjetju kot smo zdaj že vajeni v kriznih situacijah, zavili v molk.

Drugo razočaranje predstavlja serija Mandalorian, ki bo, tako kot v ZDA, na spored prihajala postopoma, za zdaj sta evropskim uporabnikom na...

12 komentarjev

Naprodaj tisoči uporabniških računov za Disney+

vir: ZDNet

vir: ZDNet
ZDNet - Disney je kot kaže v svet pretočnih storitev vstopil nekoliko nepripravljen. Pustimo ob strani, da so zaradi navala uporabnikov imeli precejšnje težave na premierni večer, huje je, da so krekerji v njihovem primeru pokazali zares slikovito hitrost pri pridobivanju in unovčevanju tujih uporabniških računov. Ti so se samo nekaj ur po začetku oddajanja v velikih količinah znašli naprodaj na hekerskih forumih.

Številni uporabniki so tako poročali, da so nepridipravi vstopili v njihov račun, spremenili prijavni elektronski naslov in geslo, na ta način pa zakonite lastnike učinkovito zaklenili ven. V nekaj primerih gre pri tem za račune, kjer je bila naročnina poravnana za več let vnaprej. Cene za nakup variirajo med 3 in 11 ameriškimi dolarji, mesečna naročnina pa sicer regularno stane 6,99 USD na mesec. Pri tem za nameček kar dežujejo negativne pripombe uporabnikov na neodzivnost Disneyjeve podpore, saj so nekateri na prijavo kraje čakali tudi po več ur.

Prve ugotovitve so kazale, da...

3 komentarji

Disney+ utegne močno spremeniti trg pretočnih TV storitev

vir: Pixabay

CNet - Prejšnji teden se je končal Disneyjev D23 Expo, na katerem so razkrili nekaj več podrobnosti o svoji pretočni TV storitvi Disney+. Z delovanjem bo pričela 12. novembra, stala bo 6,99 dolarja mesečno (69,99 letno) in za ta razmeroma majhen denar ponujala možnost štirih vzporednih streamov, tudi v ločljivosti 4K in UHD ter sedem uporabniških profilov na enem samem računu.

Vse to bo seveda močno zamajalo položaj konkurence, zlasti Netflixa, ki je v začetku leta v ZDA podražil svoje naročnine, postopoma pa to počne tudi v drugih državah, nedavno denimo v Veliki Britaniji. Za boljšo primerjavo z Disneyem navajamo ameriške cene Netflixa: naročnina za standardno ločljivost znaša mesečno 8,99, za HD 12,99 in za 4K 15,99...

54 komentarjev

Netflixu bežijo ameriški gledalci, drugod počasnejša rast novih

vir: Max Pixel

vir: The Verge
The Verge - Popularni pretočni storitvi s TV vsebinami je v drugem četrtletju prvič v zgodovini upadlo število ameriških naročnikov. Še več, opaziti je tudi trend zaustavljanja rasti naročnikov drugod po svetu. Sicer je podjetje v tem času globalno pridobilo 2,83 milijona novih gledalcev, a v poročilu vlagateljem so se lahko pohvalili le s številko 2,7 milijona, 130.000 manjkajočih pa naj bi predstavljali Američani, ki so pogodbe prekinili. Takoj po objavi rezultatov je Netflixova delnica zdrsnila navzdol za približno desetino svoje vrednosti.

Ugibanja o razlogih za zdaj ostajajo ugibanja, a najverjetneje gre za posledico zadnje podražitve v ZDA, ki je ceno najbolj priljubljenega paketa dvignila z 10,99 na 12,99 dolarja. Kljub temu...

61 komentarjev

Hekerji iz HBO-ja odnesli posnetke in scenarije

Slo-Tech - HBO je potrdil, da so bili žrtve hekerskega napada, v katerem so jim neznani napadalci odnesli za 1,5 TB materiala. O vdoru je prvi poročal Entertainment Weekly, HBO pa se je kasneje odzval z izjavo za javnost. Hekerji so odnesli še nepredvajane dele številnih nadaljevank, med njimi Ballers in Room 104, ki so že ušli na internet. Odnesli so tudi scenarij za (že posneto) četrto nadaljevanje aktualne sezone Game of Thrones, ki bo na sporedu prihodnjo nedeljo.

To ni prvi tovrsten primer, ne glede na vatle, ki jih uporabimo. Spomnimo, da so leta 2015 pred uradnim predvajanjem na internet ušli štirje deli Game of Thrones. Tedaj ni šlo za klasičen hekerski vdor, temveč so podatki pricurljali od insajderjev, ki so imeli predhodni dostop. HBO je zatem ukinil to...

12 komentarjev

Ameriški založniki so na veliko uporabljali Megaupload

TorrentFreak - Primer Megaupload se le počasi vleče naprej. Datum sodnega zaslišanja glede njegove izročitve je (spet) prestavljen na konec letošnjega leta, z aprila letos oz. novembra lani. Se pa ve, da bo Američanom nekoliko lažje dokazati svoj prav, ker je novozelandsko vrhovno sodišče nedavno potrdilo (4:1), da jim na tej točki še ne bo treba predložiti vseh dokazov, ki jih imajo zoper Dotcoma in ekipo. ZDA in Nova Zelandija imata namreč sklenjen sporazum o izročanju, kjer povsem zadostuje, da država prosilka v grobem izkaže svoje upravičenje do izročitve. Dokazi, kakršnikoli že so, naj se potem osvetlijo na kasnejšem sojenju v državi prosilki. Ta uspeh je cehovski združenji MPAA oz. RIAA tudi toliko opogumil, da sta zoper Megaupload oz. Dotcoma vložili še ločeni civilni tožbi.

Dotcom, ki je zadnje čase tudi malo umiril ton svojih javnih odzivov, je v obrambo postregel z nekaj zanimivimi...

5 komentarjev

Disney po poteh Appla?

Slashdot - Do pred nekaj časa, ko je Apple predstavil svoj iTunes in svojevrsten način distributiranja in plačevanja glasbe, je večina glasbe, ki so jo uporabniki pridobili iz interneta, bila ilegalna. S svojo "inovacijo" pa je Apple dokazal, da so ljudje pripravljeni plačati glasbo, če imajo dovolj pravic in je glasba tudi dovolj poceni.

Da njihova inovacija niti ni bila tako slaba, je dokazalo več milijonov prenesenih skladb in precej zajeten zaslužek. Način, na katerega je Apple omogočal deljenje glasbe, pa se je očitno zdel vreden premisleka tudi nekaterim ljudem v Hollywoodu, prav slednje pa je verjetno pripeljalo do povezovanja Microsofta in Disneya, ki sta se odločila, da bosta s skupnimi močmi delala na DRM (Digital Rights Managment) in sistemu domačega zabaviščnega centra.

Kako točno si je (predvsem Microsoft) zamislil ta center, še vedno ni popolnoma jasno, vendar bi naj deloval kot nekakšno skladišče glasbe in filmov, ki si jih bo mogoče ogledati z nekaj pritiski na gumb. V...

6 komentarjev