»

Francosko sodišče: Steam mora uporabnikom dovoliti prodajo rabljenih iger

Slo-Tech - Francosko sodišče je odločilo, da imajo uporabniki, ki so svoje igre kupili na Steamu, te pravico prodati naprej. V primeru, ki ga je leta 2015 sprožila francoska organizacija za zaščito potrošnikov UFC-Que Choisir, je višje sodišče v Parizu ta teden razsodilo v prid potrošnikov. Sodišče ni sledilo Valvovi argumentaciji, da je Steam naročniška storitev, ki je potemtakem ni možno preprodajati. To ni bilo edino jabolko spora, saj je UFC-Que Choisir izpodbijal tudi dejstvo, da Valve ob odhodu uporabnika obdrži vsa sredstva, ki še ostanejo v denarnici na Steamu. Prav tako bo imel Valve manj pravic do modifikacij in vsebin skupnosti, ki jih uporabniki ustvarijo; doslej si je Valve zadržal vse pravice. Poleg tega bo moral Valve natančneje opisati pogoje, kdaj lahko uporabniki izgubijo pravico do dostopa do Steama zaradi neprimernega obnašanja. Valve je izgubil v vseh sporih z UFC-Que Choisir in bo za vsak dan nadaljevanja kršitev (po pravnomočnosti) oglobljen s 3000 evri.

Zato ni...

43 komentarjev

Po "fake novicah" v boj proti "fake igram"

vir: The Verge
The Verge - Zadnja leta so Steam preplavile nekvalitetne video igre. Podjetje izza palatforme Valve se je zato odločilo nekaj storiti. In rešitev je podjetje našlo v svojih uporabnikih. Te podjetje sedaj naproša, da med pregledovanjem najnovejših izdaj na Steamu sami izpostavijo skrite dragulje platforme.

V sklopu novega programa bo podjetje rekrutiralo Steamove raziskovalce z namenom, da preigrajo igre, ki so v čakalni vrsti pred objavo. Vse igre s potencialom bodo lahko označili. Večkrat, kot bo igra označena za obetavno, bolj bo na platformi vidna.


Drobni tisk sprememb

V želji, da bi uporabnikom učinkovito predstavil spremembe, je Valve k sodelovanju povabil popularna gaming Youtuberja, Jima Sterlinga in Johna...

11 komentarjev

Na Steam prihaja lokalno oddaljeno igranje

Možnost namestitve oz. oddaljenega igranja Bastiona na Macu

vir: The Verge
The Verge - Ko so pri Valve predstavili SteamOS, so ponosno dejali, da bo na njem delovala prav vsaka igra na Steamu, če bo v hiši na voljo dovolj zmogljiv računalnik, opremljen z Windows. Nabor iger za Linux je namreč bistveno bolj omejen kot za Windows, a so se tej omejitvi nekoliko ognili z možnostjo oddaljenega lokalnega igranja, kjer igra pravzaprav teče na z Windows opremljenem domačem računalniku, prikazuje pa se na računalniku oz. konzoli s SteamOS. To kot kaže ne bo na voljo le za uporabnike SteamOS-a, saj so pri Valve povedali, da že testirajo beta različico, ki bo na voljo tudi za uporabnike običajnih Steamovih odjemalcev. Sprva se kot rečeno osredotočajo na oddaljeno igranje z računalnikov, na katerih teče Windows...

38 komentarjev

Valve se pridružuje Fundaciji Linux

linuxfoundation.org - Valve je naslednje v vrsti podjetij, ki se je pridružilo Fundaciji Linux. Včeraj so namreč iz Valva sporočili, da so postali polnopravni člani te organizacije, kar ni presenetljivo, saj Valve že intenzivno dela na Linuxu. S tem Valve pridružuje pisani druščini podjetij, med katerimi so tudi ugledni člani, kot so IBM, Oracle, Samsung, Cisco in Google; je pa Valve prvo igričarsko podjetje v tej skupini.

Steam je na Linux prispel že lani, letos pa se je otresel oznake beta. Hkrati je letos septembra Valve napovedal razvoj SteamOS. Gre za operacijski sistem, ki temelji na Linuxu in je v bistvu nadgradnja načina Big Picture v odjemalcu za Steam. V tem pogledu je videz prilagojen prikazu na televizorju in upravljanju z igralnim ploščkom. Iz...

86 komentarjev

Valve bi znal v kratkem dovoliti posojanje iger

TechSpot - Minulo sredo izdan popravek za Valvovo distribucijsko platformo Steam vsebuje nekaj zelo zanimivih nizov:


“SteamUI_JoinDialog_SharedLicense_Title” “Shared game library”

“SteamUI_JoinDialog_SharedLicenseLocked_OwnerText” “Just so you know, your games are currently in use by %borrower%. Playing now will send %borrower% a notice that it’s time to quit.”

“SteamUI_JoinDialog_SharedLicenseLocked_BorrowerText” “This shared game is currently unavailable. Please try again later or buy this game for your own library.”


Ti nizi še niso v rabi, vendar bi (kot je za Valve že običajno) lahko namigovali na skorajšnjo izvedbo posojanja iger znotraj Steama. Kot kaže, iger ne bo mogoče prodati, jih bo pa mogoče "posoditi" prijatelju, podobno kot je to že mogoče na Kindlih.

Posojen naslov se bo - ko in če Valve to dokončno omogoči - začasno prenesel v prijateljevo knjižnico (Steam library), ter mu bo tam na voljo, dokler ne bo izvorni lastnik zahteval vrnitve (tako, da bo spet sam začel igrati...

11 komentarjev