»

Xbox Live za stari Xbox bo ukinjen

Xbox

ITworld.com - Microsoftov generalni menedžer za Xbox Live Mark Whitten je napovedal, da bodo s 15. aprilom 2010 ukinili storitve Xbox Live za originalni Xbox in igre. Točnega razloga za to odločitev niso navedli, le vegasti "to bo prineslo največjo korist za skupnost Xbox Live".

Spomnimo, da so Xbox Live izdali že daljnega leta 2002, leto po izidu konzole Xbox. Ob izidu Xboxa 360 leta 2005 so nehali prodajati prvi Xbox, tako da je ukinitev podpore za napravo, ki ni več naprodaj že pet let, smiselna. Manj logična je ta poteza za igre v sklopu Xbox Originals, ki so prek neposrednega prenosa (direct download) naprodaj še danes. Več o tem.

7 komentarjev

Microsoft konferenca Gamefest

Slo-Tech - Na letošnji konferenci Microsoft Gamefest je omenjeno podjetje predstavilo nekaj zanimivih informacij na temo odprtega razvoja aplikacij za Xbox360 in prihodnosti sistema PC + Vista na trgu računalniških iger in zabave.

Velika novost za vse ljubitelje konzole Xbox360 je vsekakor okleščena in "brezplačna" verzija razvojnega okolja XNA Game Studio Express. Seveda je potrebno dodati, da bo za prevajanje, izmenjavo in poganjanje iger na Xbox360 potrebna enoletna naročnina v tako imenovan "creators club", ki znaša $99 . Beta verzija bo na voljo 30. avgusta kot brezplačen download za operacijski sistem Windows XP (.NET Framework v2.0, C#). Za dodatne informacije o Microsoft XNA skočite semkaj.

Microsoft ima tudi velike načrte za PC igre na operacijskem sistemu Vista. Med drugim želi izboljšati dostopnost in prijaznost trga PC iger ter uvesti znamko "Games for Windows" za vse igre, ki dosegajo določene standarde (Showcases & Essentials). Zraven najavljenih novosti kot so Windows...

4 komentarji

Prihajajoče digitalne mojstrovine

GamersHell.com - Playboy The Mansion je naslov igre, ki se pripravlja že nekaj časa. V igri bomo imeli vlogo šefa znane revije za odrasle, prirejali bomo zabave v dvorcu, oblikovali popularni časopis in se družili z znanimi osebnostmi. Po besedah avtorjev Groove Games in Arush Entertainment bo igra za Xbox in PS2 izšla to poletje, če in kdaj pa jo bomo uzrli na PC-jih, pa še ni znano. Krajši opis igre si preberite tukaj.

Po nekaj letih povprečno uspešnih iger iz serije NFS je Need For Speed: Underground pompozno udarila na trg in se razširila hitro kot kak virus (prodanih naj bi bilo več kot 5 milijonov primerkov). Postala je izredno popularna,...

8 komentarjev

Modificirani XBoxi in XBox Live

CNet - Na CNetu sem med drugim zasledil tudi zelo zanimivo novico, ki obravnava problematiko modificiranih XBoxov v navezi s sistemom za nalinijsko igranje XBox Live. Kot je povedano v novici: Microsoft navaja, da si jemlje pravico, da onemogoči dostop do igranja iger preko XBox Liva, če bo le-ta zaznal modificirano konzolo, ali bolje povedano, konzolo, ki bo imela vgrajen mod čip, ki odstrani Xboxove zaščite in med drugim omogoča tudi igranje piratskih iger.

In kako bo Microsoft ugotovil, ali je XBox modificiran ali ne? Jah, preko XBox Liva, kakopak. Zbrani podatki o konzoli pa naj bi bili poleg ugotavljanja, ali je XBox pristen ali ne, uporabljeni tudi za nadgrajevanje XBoxovega softvera. Kot ste lahko že ugotovili, z modificiranim XBoxom ne boste mogli dostopati do XBox Live, razen če je posege na konzoli napravil Microsoft.

In kaj pravijo na to hekerji? Bore malo, saj so jih Microsoftove izjave pustile dokaj hladne. Bojda imajo za Microsoftove ukrepe pripravljene že protiukrepe v...

1 komentar

Nov hack za Xbox

I Am Not A Geek - Hehe, ta konzola je zadnje čase zelo na udaru[:)]. Tokrat so naredili mod chip, ki omogoča igranje iger vseh regij, igranje kopiranih iger in celo poganjanje programov, originalno napisanih za osebne računalnike. Poleg tega pa se vse bolj trudijo spraviti Linux na Xbox - to bo še veselje.

5 komentarjev

Halo opisan!

Voodoo Extreme - Igra Halo je na računalniški sceni povzročila kar nekaj prepiha - predvsem zaradi izjemno lepe grafike, ki je bila po slikah sodeč tako čudovita, da je že vse skupaj mejilo skoraj na sanje. Razne računalniške navdušence je že skoraj pobralo od nestrpnega pričakovanja, vendar pa je skupinico medtem prevzel Microsoft in povedal, da bo Halo eden izmed temeljnih iger za Xbox. Smo PC-jaši s prehodom igre na Xbox kaj zamudili? Sodeč po opisu igre na Voodooextreme veliko, saj opisovalec daje igro po pomembnosti pred legendarni Half-Life ki je kljub vsem Max Paynom, Operation Flashpointom, Red Factionom, ... še vedno najboljša streljanka, kar jih je bilo na PC-ju. Opisovalec pravi, da igro enostavno morate imeti, če si lastite Xbox. Ali se bo Xbox prodajal zaradi Haloja? Bomo videli.

4 komentarji

Prve slike dejanskega XBoxa

Voodoo Extreme - VoodooExtreme je bil prvi na internetu, ki je objavil dejanske slike Microsoftove "konzole prihodnosti", XBoxa. Gre za slike iz februarske (ja, malo zgodnji so ) številke EGM revije, toda kmalu po objavi so morali slike na zahetvo Microsofta odstraniti s strani. Na srečo so se ohranile drugje in tako si jih sedaj lahko ogledate tudi vi . No ja... moram priznati, da mi je neuradni dizajn bil precej bolj všeč. Srebrni X je vsekakor bolj fascinanten kot še ena povprečna črna škatlica...

14 komentarjev